tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σαλάτα με φρέσκα φασολάκια , κολοκυθάκια και αβοκάντο!

Σαλάτα με φρέσκα φασολάκια , κολοκυθάκια και αβοκάντο!
Τη συγκεκριμένη σαλάτα την αγαπώ πολύ . Πρόκειται για την  παραλλαγή μιας …"ιστορικής" σαλάτας την οποία μου έμαθε μια φίλη με πολλές γνώσεις στο χώρο της γαστρονομίας και έχω ''πάρει" πολλά απ'αυτήν. Βέβαια δεν μαρινάρισα τα κολοκυθάκια  , όπως αυτή και χρησιμοποίησα διαφορετικά αρωματικά….η βάση ωστόσο είναι ίδια και το αποτέλεσμα , πιστέψτε με , πολύ θετικό.
Επιπλέον το αβοκάντο που περιέχει μέσα είναι μια από τις πιο ''δυνατές'' τροφές κατά της χοληστερίνης , των καρδιακών παθήσεων κλπ….

Δείτε τη :

salata avokado fasolakia1

Υλικά:


300-400 γρ. φρέσκα , χλωρά φασολάκια (τσαουλιά ή αμπελοφάσουλα)
4-5 μικρά , τρυφερά κολοκυθάκια
1 μικρή  κονσέρβα μανιταριών  των 200 γρ.
μισό αβοκάντο κομμένο σε μεγάλους κύβους
χυμό από μισό  λεμόνι για να περάσουμε το αβοκάντο
Ψιλοκομμένο , φρέσκο μαϊντανό
6-8 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 κ.σ. αρκετά δυνατό , χωριάτικο ξύδι από κρασί
Αλάτι

{webgallery}salata avokado fasolakia2salata avokado fasolakia3salata avokado fasolakia4salata avokado fasolakia5salata avokado fasolakia6salata avokado fasolakia7{/webgallery}

Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τα φασολάκια μας και τα καθαρίζουμε από τις άκρες τους και τις ίνες. Τα βάζουμε στη φωτιά με λίγο νερό για να βράσουν 10- 15 λεπτά περίπου. (Τα λαχανικά μας δεν τα θέλουμε μαλακά αλλά…"ζωντανά" και τραγανά) . Παράλληλα πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια μας σε πολύ λεπτές ροδέλες. Στην τελευταία βράση των φασολιών προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε  να βράσουν  για 5 λεπτά περίπου (είναι υπεραρκετό). Τα σουρώνουμε  και τα αφήνουμε  να κρυώσουν . Τα τοποθετούμε τότε σε σαλατιέρα , ξεπλένουμε και στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά τα μανιτάρια , τα προσθέτουμε κι αυτά και αλατίζουμε. Τέλος κόβουμε το αβοκάντο , το περνάμε με λεμόνι για να μη μαυρίσει  και το προσθέτουμε κι αυτό στη σαλάτιέρα μας. Χτυπάμε το λάδι με το ξύδι και περιλούζουμε τη σαλάτα μας. Ανακατεύουμε με προσοχή για να μη σπάσουν τα ύλικά μας , πασπαλίζουμε με το φρέσκο , ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε!

Και δυο παρατηρήσεις:
-Tα μανιτάρια σε κονσέρβα τα χρησιμοποιώ σπανιότατα. Σ'αυτή τη συνταγή όμως δένουν πολύ  καλά με τα υπόλοιπα υλικά .
-Ένα άλλο πλεονέκτημα της σαλάτας αυτής είναι ότι διατηρείται για αρκετές ώρες και δεν είναι απαραίτητο να καταναλωθεί άμεσα…ίσα-ίσα που παραμένει νοστιμότατη και δροσερή ;)

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεικ