Αρωματικό λάδι (με σκόρδο και δεντρολίβανο)
- Hits: 1937
Δύο είναι τα ερωτήματα που συνοδεύουν αυτή την πρότασή μου:
Πρώτον , πώς το φτιάχνουμε και δεύτερον πού το χρησιμοποιούμε….Οι απαντήσεις απλές και στα δύο ερωτήματα: Ρίχνουμε τα αρώματα που θέλουμε μέσα σε ένα μπουκάλι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο... και το χρησιμοποιούμε ΠΑΝΤΟΥ. Ενδεικτικά αναφέρω πως μπορούμε να περιλούσουμε μια φρέσκια σαλάτα ή μια σαλάτα με λαχανικά στον ατμό. Ακόμαμπορούμε να ραντίσουμε ένα ψητό ψάρι ή κοτόπουλο. Να ραντίσουμε λίγο καψαλισμένο ψωμί και να το μετατρέψουμε σε υπέροχο κολατσιό , να αρωματίσουμε τα βραστά μας χόρτα ή πατζάρια , να το προσθέσουμε στα ζυμαρικά μας και τέλος να σωτάρουμε γαρίδες , σπαράγγια , μανιτάρια κ.λ.π.
Το μόνο που θα ηθελα να προσθέσω σαν προϋπόθεση είναι η καλή επιλογή ελαιόλαδου.
Υλικά:
1 λίτρο ελαιόλαδο
Λεπτοκομμένες φέτες από ένα λεμόνι
1 κ.γλ. κόκκους πράσινου πιπεριού
2-3 κλαράκια δεντρολίβανου
3-4 σκελίδες σκόρδου
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το λεμόνι , το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και κόβουμε την σάρκα του σε λεπτές λωρίδες φροντίζοντας όσο γίνεται να αποφεύγουμε το λευκό μέρος . Ρίχνουμε στο μπουκάλι τις φέτες λεμονιού , το σκόρδο χοντροκομμένο , το δεντρολίβανο και τους κόκους πιπεριού και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Κάνουμε λίγες απαλές κινήσεις ώστε να ανακατευτούν τα υλικά μέσα στο μπουκάλι , το σκεπάζουμε και το φυλάμε σε σκιερό και δροσερό μέρος. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε άμεσα αλλά όσο περν’α ο καιρός τόσο πιο πολύ ωριμάζει η γεύση του.
Καλή όρεξη!