tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κεικ

Κανονικά δεν έπρεπε να το ονομάζουμε κέικ αυτό το γλυκό θαύμα, έπρεπε να το λέμε “αμυγδαλόπιτα με εξωτικό άρωμα” γιατί αυτό ακριβώς σου “σκάει” με το που θα βάλεις την πρώτη μπουκιά στο στόμα…Ζουμερή υφή, σα να ήταν σιροπιασμένο γλυκό, αίσθηση σπειρωτού, τριφτού μίγματος, αρώματα βουτύρου,  αμυγδάλου και καρύδας και τέλος τραγανή κρούστα με καλοψημένα αμύγδαλα στην επιφάνεια. Αν θέλεις απόλαυσέ το με γιαούρτι και φρούτα και θα έχεις ένα υπέροχο πρωινό αλλιώς συνόδευσε το με παγωτό και θα έχεις ένα υπέροχο επιδόρπιο…

keik amygdalo karyda1

Υλικά:

Κέικ με τριμμένο φουντούκι

Η νέα  τρέλα που έχει καταλάβει τον τελευταίο καιρό είναι τα κέικς με τριμμένους ξηρούς καρπούς μέσα στο μίγμα. Αυτό κάνει το κέικ πιο δυνατό ενεργειακά , το κάνει πιο σπυρωτό , πιο “υγρό” και φυσικά πιο νόστιμο. Όλοι οι ξηροί καρποί είναι ευπρόσδεκτοι , σα να λέμε “ολοι οι καλοί χωράνε” , μάλιστα πολλές φορές χρησιμοποιώ μίγμα περισσότερων από έναν ξηρό καρπό αλλά αυτό με το φουντούκι είναι “έρωτας” και με ξετρελαίνει. Μπορούμε φυσικά να προσθέσουμε και λίγη τριμμένη κουβερτούρα ή κάποιο αρωματικό της προτιμλησής μας μα εγώ προτείνω τη δική μου αγαπημένη εκδοχή που είναι απλή , χωρίς σοκολάτα και ελαφρύ άρωμα από μίγμα μπαχαρικών…

keik foyntoyki1

Υλικά: 

Το banana bread ή όπως το λέμε εμείς “κέικ μπανάνας” κυκλοφορεί ευρέως κι υπάρχουν ένα σωρό συνταγές, ένα σωρό προτάσεις, ένα σωρό παραλλαγές αφού το συγκεκριμένο κέικ είναι πραγματικά πολύ καλό και ιδιαίτερα αγαπητό με γάλα ή γιαούρτι, με καρύδα ή ανανά με frosting ή με μια μπανάνα διχοτομημένη κάθετα στην επιφάνεια, με σοκολάτα ή καρύδια ή ακόμα και με καραμέλα. Σχεδόν όλες τις παραπάνω συνταγές τις φιλοξενώ στο site μου κι είναι όλες διαλεκτές. Σήμερα όμως θα φτιάξουμε το δικό μου banana bread έτσι όπως το πειραματίστηκα και όπως μου αρέσει: Χωρίς ζάχαρη, με χαρουπόμελο , με αλεύρι ολικής άλεσης, με τριμμένο αμύγδαλο, νιφάδες καρύδας και κομμάτια σοκολάτας. Δοκίμασέ το και πες μου…

 bettys banana bread1

Υλικά:

Αυτό το κέικ δεν το φτιάχνω συχνά γιατί είναι “η καταστροφή μου”. Είναι το απόλυτο banana bread με τις τέλειες αναλογίες, την τέλεια γεύση και την τέλεια ζουμερή υφή και τα κομμάτια σοκολάτας να την απογειώνουν καθώς λιώνουν απολαυστικά σε κάθε μπουκιά…Όταν το φτιάχνω , το κατασπαράζω όλο μόνη μου κι αυτό είναι το αρνητικό του σημείο. Αν εσύ καταφέρνεις να κάνεις ελιγμό και να αποφύγεις αυτή την παγίδα, κατά τ’ άλλα στο συνιστώ με κλειστά μάτια.

banana bread classic12

Υλικά:

Ωραία λοιπόν το παραδέχομαι πως το κέικ είναι μια από τις μεγάλες μου αγάπες . Νιώθω πως το κέικ με τα υλικά που χρησιμοποιούμε κατά περίπτωση σηματοδοτεί την κάθε εποχή . Το φθινόπωρο τα κέικς με φρούτα εποχής δίνουν και παίρνουν , το χειμώνα τα περισσότερα μυρίζουν λεμόνι , πορτοκάλι , κανέλα και άλλα μπαχαρικά , την άνοιξη λίγες φράουλες ή κεράσια θα "γεμίζουν" πάντα το κεκάκι μου! Και κάπως έτσι , πάντα  υπάρχει ένα αρωματικό , αφράτο , νόστιμο , αγαπημένο , μαμαδίστικο , γλυκό κολατσιό (και λίγα είπα) πάνω στο τραπέζι της κουζίνας έτοιμο να συνοδεύσει το πρωϊνό ή το απογευματινό μας ρόφημα . Το σημερινό κέικ έχει γεύση από μήλο , μπανάνα και την αγαπημένη σοκολάτα…
Δείτε το :

keik mhlo mpanana sokolata1
Υλικά :

Αυτά τα δύο υλικά , δεν ξέρω γιατί , τα προτιμώ ζευγάρι. Μου αρέσει το “πάντρεμά” τους και τώρα , καθώς είναι η εποχή τους σκέφτηκα να τα χρησιμοποιήσω για να φτιάξω ένα αρωματικό και νόστιμο κεκάκι για το πρωινό μας! Έβαλα και λίγο εκχύλισμα πικραμύγδαλου, καβούρδισα ελαφρά τα αμύγδαλά μου ώστε να χαρίσουν όλη τη γεύση κι όλο το άρωμά τους κι έτσι το απλό και ταπεινό κεκάκι μου μεταφορφώθηκε σε ένα πολύ ιδιαίτερο και πεντανόστιμο γλύκισμα…Τα κεράσια, δεν αποτέλεσαν "το κερασάκι στην τούρτα" μα τον ζουμερό και νόστιμο καρπό που απογείωσε τη γεύση και την υφή του κέικ. 
Δείτε το :

keik kerasi1
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...