tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αν ρωτήσεις κάποιον αν του αρέσει η ψαρόσουπα , μπορεί να σου απαντήσει “ναι την προτιμώ” αλλά μπορεί να σου απαντήσει κι “ευχαριστώ πολύ, δε θα πάρω”… Στην περίπτωση της σούπας βελουτέ όμως, θεωρώ πως η απάντηση διαφέρει…Όλοι λατρεύουν μια βελουτέ σούπα που περιέχει μεγάλο αριθμό  μυρωδάτων υλικών τα οποία αναμιγνύονται και χαρίζουν όλα μαζί ένα υπέροχο αποτέλεσμα με πλήρη ισορροπία κι απολαυστική υφή. Το θερμομιξ πηγαίνει τη σούπα βελουτέ ένα βήμα πιο πέρα λόγω της ακρίβειας των υλικών, λόγω του σωστού κι ελεγχόμενου χρόνου μαγειρέματος και λόγω της ευκολίας που προσφέρει, ενώ τα ψάρια μαγειρεύονται παράλληλα στον ατμό.

psarosoypa veloyte1

Υλικά (για 4 μερίδες):

Αυτή είναι μια βασική συνταγή που συνδυάζει την ευκολία, την νοστιμιά και τα οφέλη ενός φαγητού που δε στερείται κανένα από τα πολύτιμα, θρεπτικά συστατικά του, ούτε τις βιταμίνες του  μιας και έχει μαγειρευτεί στον ατμό, δε στερείται τίποτα από τις γεύσεις και  φυσικά δεν απαιτεί χρόνο ούτε κόπο μιας και όλα ετοιμάζονται και μαγειρεύονται ταυτόχρονα. Το μαγείρεμα στον ατμό επιπλέον μας εξασφαλίζει ζωντανό χρώμα αλλά και αναλλοίωτο σχήμα στα υλικά. Έτσι σε μισή ώρα περίπου έχουμε ετοιμάσει μια όμορφη και θρεπτική πιατέλα με ποικιλία υλικών και υπέροχη γεύση…

fileta psarioy laxanika1

Υλικά:

Αν αγαπάς τα μανιτάρια είσαι στο σωστό σημείο, διαβάζεις το σωστό άρθρο και μάντεψε…θα φτιάξεις τα πιο  τέλεια και τα πιο νόστιμα μανιταροπιτάκια. Έχουν μια βουτυρένια ζύμη και μια απλή αλλά ολόγλυκια γέμιση, γίνονται πανεύκολα και δε θα κουραστείς καθόλου ενώ θα τα απολαύσεις μέχρι το τελευταίο ψίχουλο.

Το θερμομιξ θα ζυγίσει, θα ζυμώσει, θα ψιλοκόψει τα υλικά της γέμισης, θα τα σωτάρει κι εσύ το μόνο που θα κάνεις είναι να τα ψήσεις και να τα σερβίρεις. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;

manitaropitakia thermomix1

Υλικά για τη ζύμη:

Όταν αναφέρομαι σε αυτό το φαγητό, η πρώτη μου σκέψη είναι η κουζίνα της γιαγιάς μου, όπου εκεί, στο πετρογκάζ τηγανίζονταν τα μακρόστενα, στρουμπουλά κι αρωματικά σουτζουκάκια  ενώ δίπλα σιγο-έβραζε η σάλτσα ντομάτας με μπόλικο κρεμμύδι, κύμινο και λίγη ζάχαρη για να γλυκαίνει την οξύτητα της φρέσκιας ντομάτας. Μετά ανακαλύψαμε τη λαδόκολλα και το ψήσιμο στο φούρνο οπότε το αποτέλεσμα ήταν προφανώς πιο ελαφρύ κι η γεύση πιο ντελικάτη…Σήμερα θα πάμε την υγιεινή κι ελαφριά διατροφή ένα βήμα πιο πέρα, θα μαγειρέψουμε τη σάλτσα στον κάδο του θερμομιξ κι όσο αυτή θα βράζει, τα σουτζουκάκια αραδιασμένα στη σειρά θα μαγειρεύονται με τον ατμό  της…Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;

soytzoykakia thermomix1

Υλικά για τα σουτζουκάκια:

Το καθημερινό αυτό φαγητό γίνεται παιχνιδάκι με το θερμομίξ κι η νοστιμιά του ξεπερνάει το συνηθισμένο γιατί σωτάρεται στη σωστή θερμοκρασία, αναδεύεται όση ώρα μαγειρεύεται και αναδεικνύονται όλα τα αρώματα ενώ παράλληλα έχουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευόμαστε την ενέργεια που παράγεται και να μαγειρεύουμε παράλληλα  στον ατμό τα λαχανικά ή τις πατάτες μας. Εγώ αυτή τη φορά μαγείρεψα μπρόκολο, το περιέλουσα κι αυτό με τη λεμονάτη σάλτσα  κι ετοίμασα ένα υπέροχο πιάτο.

kotopoylo moystardolemonato thermomix1

Υλικά:

Αυτοί οι συνδυασμοί κι αυτά τα παράλληλα μαγειρέματα στον ατμό με τρελαίνουν κυριολεκτικά! Προγραμματίζεις το μενού, επιλέγεις τα υλικά της αρεσκείας σου, τα τοποθετείς σε επίπεδα στο θερμομίξ , ρυθμίζεις και αυτό είναι όλο. Το στήσιμο του τραπεζιού από’κει και πέρα είναι μια εύκολη και πολύ ευχάριστη διαδικασία. Σήμερα επέλεξα να φτιάξω σαν πρώτο πιάτο μία σούπα βελουτέ και ένα φιλέτο χοιρινό με κολοκυθάκια και πιπεριά Φλωρίνης στον ατμό.

psaronefri geyma gia dyo1

Υλικά: