- Details
- Hits: 35
Με τα ψάρια στην κουζίνα δημιουργούνται θαύματα…Οι δυνατότητες άπειρες, οι συνταγές αμέτρητες , οι ποικιλίες των ψαριών επίσης άφθονες μα η σούπα η κλασική , η ευεργετική με τα καλοδιαλεγμένα ψάρια, την ποικιλία λαχανικών και τον απολαυστικό όξινο ζωμό είναι εκτός συναγωνισμού. Το θερμομιξ τα οργανώνει όλα τέλεια και καταφέρνει να ετοιμάσει ένα ολόσωστα μαγειρεμένο μενού σε μισή ώρα!
Υλικά:
- Details
- Hits: 60
Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να ετοιμάσουμε όλα τα “συνοδευτικά” μαζί αφού μαγειρεύονται ταυτόχρονα, στο ίδιο σκεύος, με τον πιο απλό κι εύκολο τρόπο, με καθορισμένο χρόνο, με μετρημένες κινήσεις. Έτσι όταν πρέπει να συνοδεύσεις ένα ψητό κρέας ή ψάρι ή μπιφτέκια η λύση είναι απλή : Μαγείρεμα στον ατμό, σε τρία επίπεδα. Κι είναι τόσο νόστιμα αλλά και τόσο υγιεινά τα υλικά όταν μαγειρεύονται με αυτόν τον τρόπο…
Υλικά:
- Details
- Hits: 97
Τώρα θα με ρωτήσει κάποιος , τι εννοείς “χωριάτικο” ψωμί και τι διαφορά έχει από άλλα ψωμιά; Είναι το ψωμί, το απλό, με την απλή, αγαπημένη γεύση, χωρίς ποικιλία στα άλευρα, χωρίς έξτρα τεχνικές και μεθόδους, που απλά το ζυμώνεις, το ξαναζυμώνεις και το φουρνίζεις, το ψήνεις, μοσχοβολάει ο τόπος κι όταν ψηθεί νιώθεις την ικανοποίηση της πιο απλής αλλά ευλογημένης διαδικασίας…
Υλικά:
- Details
- Hits: 126
Σήμερα θα φτιάξουμε μια υπέροχη, πεντανόστιμη και πολύ χορταστική πίτα που διαφέρει από τις συνήθισμένες… Είναι πανεύκολη και η επιτυχία της είναι σίγουρη, αφού τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι μετρημένα και πολύ καλά μελετημένα. Περιέχει όλα τα απλά και αγαπημένα υλικά της πίτας ενώ το ζυμαρένιο φύλλο θα το φτιάξουμε με αλεύρι ολικής άλεσης και θα προψήσουμε τη βάση ώστε να μη λασπώσει αλλά να είναι τραγανή και καλοψημένη πάνω-κάτω…
Υλικά για τη ζύμη του φύλλου:
- Details
- Hits: 108
Αυτά τα αφράτα, στρουμπουλά, πεντανόστιμα ψωμάκια με λιαστές ντομάτες μου έχουν πάρει τα μυαλά. Εκτός του ότι τα χρησιμοποιούμε στη θέση του ψωμιού όταν θέλουμε να συνοδέψουμε λαδερό φαγητό, τα χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε πεντανόστιμα σάντουιτς με μεσογειακή γέμιση . Συχνά τα γεμίζουμε με κρέμα τυρί αναμεμειγμένο με λίγο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι κι έχουμε ένα υπέροχο σνακ ή συνοδευτικό για τη μπύρα μας.
Υλικά:
- Details
- Hits: 124
Ο μουσακάς ο τίμιος, ο σωστός, ο παραδοσιακός είναι αυτός που όλοι ξέρουμε κι αγαπάμε. Αποβραδίς οι νυκοκοιρές τηγάνιζαν τις μελιτζάνες και τις πατάτες ή πολύ νωρίς το πρωί για να μην τις “προλάβει η ζέστη” . Το αποτέλεσμα εξαιρετικό, η μεστή, δυνατή γεύση του ασυναγώνιστη ενώ από τις μελωμένες μελιτζάνες κι από τον τσιγαριστό κιμά έρεε άφθονο το λαδάκι κι αυτό με τη σειρά του πλεκόταν με το βούτυρο από τη μπεσαμέλ και γινόταν σωστό πανηγύρι. Μετά ήρθαν τα ψητά λαχανικά που εξασφάλισαν πιο ελαφρύ αποτέλεσμα και προϋποθέτουν και λιγότερο κόπο και φασαρία. Αν δεν μπορείς να φανταστείς κάποια περαιτέρω εξέλιξη σε αυτό, σου λέω πως με το θερμομιξ ετοιμάζεις τον κιμά στον κάδο και παράλληλα , στο καλαθάκι μαγειρεύονται νοστιμότατες πατάτες και πιο πάνω στο varoma ετοιμάζονται υπέροχες κι ελαφρές οι μελιτζάνες…Μέχρι να μετρήσεις “δέκα” έτοιμη κι η μπεσαμέλ στον κάδο του θερμομιξ και…."καλή όρεξη"
Υλικά για τον κιμά: