Αλμυρές συνταγές
Καστανό ρύζι με το θερμομιξ
- Hits: 46
Αν είσαι από αυτούς που δεν χρησιμοποιούν ή δεν προτιμούν το καστανό ρύζι καλό είναι να το ξανασκεφτείς. Η αλήθεια είναι πως την πρώτη φορά που το δοκίμασα κι εγώ το βρήκα αδιάφορο και απλά εστίασα στα διατροφικά του οφέλη και το έφαγα”σα φάρμακο” .Όμως δεν του αξίζει αυτό γιατί εκτός από τα πραγματικά πολλά οφέλη στον οργανισμό, αν μαγειρευτεί σωστά αποτελεί ένα πολύ νόστιμο, υγιεινό και χορταστικό δημητριακό ενώ το θερμομιξ αναλαμβάνει να το ετοιμάσει με τον πιο σωστό αλλά και οικονομικό τρόπο…
Υλικά:
250 γρ. Καστανό ρύζι
1200 γρ. Νερό
2 κ.γλ. αλάτι
Εκτέλεση:
Ζυγίζουμε το ρύζι και το τοποθετούμε σε ένα μπωλ με νερό ώστε να μουλιάσει (από δύο ώρες έως ένα βράδυ)
Όταν έρθει η ώρα να το μαγειρέψουμε , το ρίχνουμε στο καλαθάκι του θερμομιξ και το πλένουμε με άφθονο νερό.
Βάζουμε τότε στον κάδο το νερό και το αλάτι και τοποθετούμε μέσα το καλαθάκι με το ρύζι.
Ρυθμίζουμε για 45 λεπτά, 100ο θερμοκρασία/ ταχ. 1
Μετά από την καθορισμένη ώρα ελέγχουμε κι αν χρειαστεί ρυθμίζουμε για λογά λεπτά ακόμα μέχρι να πετύχουμε ένα μαλακό κι αφράτο αποτέλεσμα!
Το αφήνουμε τέλος για λίγα λεπτά μέσα στον κάδο και με τη βοήθεια της σπάτουλας αφαιρούμε το καλαθάκι και αδειάζουμε το ρύζι σε βαθύ πιάτο. Σερβίρουμε κατά την προτίμηση μας.
Καλή όρεξη!