Σαλατες
- Details
- Hits: 37
Η σκορδαλια δε φαντάζομαι να θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένα συνοδευτικό που όλοι αγαπάμε και όλοι προτιμάμε. Όλοι μας έχουμε να θυμόμαστε τουλάχιστον μία ή και περισσότερες φορές που φάγαμε τόση πολύ σκορδαλιά και τόσο πολύ ψωμί μέχρι που…"σκάσαμε". Συνοδεύει το μπακαλιάρο αλλά και τα παντζάρια , τα τηγανιτά κολοκυθάκια ή τις μελιτζάνες. Είναι ένα αγαπημένο έδεσμα που τείνει να θεωρείται ένα από τα κορυφαία , εθνικά μας πιάτα! Υπάρχουν πολύ τρόποι παρασκευής της , με ξύδι ή λεμόνι , με ψωμί ή πατάτα..με ξηρούς καρπούς πολλές φορές.
Σήμερα αναλαμβάνει δράση το θερμομίξ
Υλικά:
- Details
- Hits: 148
Πασίγνωστο το συγκεκριμένο ορεκτικό, νομίζω πως είναι must σε καθε τραπέζι. Επίσης μη μου πει κανεις ότι δεν το συμπεριλαμβάνει πάντα σε παραγγελία σε φαγητό “έξω”… Απλό κατά βάση, γιατί προφανώς τυλίγεις ένα κομμάτι τυρί φέτα σε φύλλο κρούστας και το τηγανίζεις. Το σερβίρεις με λίγο μέλι και σουσάμι κι είναι έτοιμο . Κάποιες λεπτομέρειες ωστόσο κάνουν τη διαφορά και γι’αυτό είμαι εδώ εγώ σήμερα…Μην το φτιάξεις αλλιώς, θα χάσεις!
Υλικά για κάθε πακέτο:
- Details
- Hits: 83
Για τη γεύση αυτής της σαλάτας δεν το συζητώ , ούτε για τον διατροφικό της πλούτο…Το μόνο που έχω να επισημάνω επιπλέον είναι ότι αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων της σαλάτας αυτής μου φτιάχνει τη διάθεση και με γεμίζει θετική ενέργεια. Είναι το βαθύ πράσινο του σπανακιού και το λαμπερό ρουμπινί του παντζαριού που ταιριάζουν απίστευτα. Τα καρύδια και το τυρί φέτα…απλά συμπληρώνουν την απόλαυση.
Υλικά:
- Details
- Hits: 72
Δε χρειάζεται να πω πολλά πράγματα για αυτή τη σαλάτα που είναι μια από τις αγαπημένες μου, μιας και τα υλικά που φαίνονται ήδη στον τίτλο είναι όλα εκλεκτά κι αγαπημένα…Το παξιμάδι χαρουπιού το έχω λατρέψει για την ιδιαίτερη γεύση του ενώ η διατροφική του αξία το κάνει ακόμα πιο αγαπητό. Όσο για το κρίταμο και τη μυζήθρα νομίζω αποτελούν εγγύηση επιτυχίας και βάζουν υπογραφή απόλαυσης…”Μια σαλάτα, ένα γεύμα” όπως συνηθίζω να λέω…και τι γεύμα!!!
Υλικά:
- Details
- Hits: 2520
Ας μη μιλήσουμε για γεύσεις , ούτε για αρώματα σήμερα…Ας μη μιλήσουμε για υλικά και δοσολογίες ούτε για συνοδευτικά και ορεκτικά εδέσματα που μας δελεάζουν και μας “σπάζουν” τη μύτη , που μας αναγκάζουν να μπούμε στην κουζίνα , να δημιουργήσουμε , να πειραματιστούμε , να περιποιηθούμε φίλους ή να ικανοποιήσουμε τις δικές μας γαστρονομικές ανησυχίες….Σήμερα θέλω να μιλήσουμε για χρώμα! Αυτό που παίρνουμε κατευθείαν από τη φύση , που ομορφαίνει τη ζωή μας , φτιάχνει τη διάθεσή μας , ομορφαίνει και το τραπέζι μας και που τελικά γίνεται ανάρπαστο , όποιο “πινέλο” κι αν χρησιμοποιήσουμε! Το θέμα είναι ότι αυτή εδώ η παντζαροσαλάτα , με το βαθύ μωβ-κόκκινο χρώμα του πανντζαριού και τη δροσερή , σκορδάτη και υπόγλυκη γεύση της είναι ένα μικρό έργο τέχνης κι αποτελεί στολίδι για το τραπέζι!
Υλικά:
- Details
- Hits: 1551
Μου αρέσουν πολύ οι φρέσκες σαλάτες με δροσερά ολόφρεσκα λαχανικά αλλά και αυτές με τα βραστά λαχανικά και τους απίθανους συνδυασμούς υλικών. Αποφεύγω ωστόσο την ανάμιξη πολλών υλικών για να μη χάνεται η ισορροπία της γεύσης.Μια υπέροχη σαλάτα όπου οι βραστές πατατούλες και τα βραστά αυγά με λίγο τριμμένο καρότο και μια όξινη γεύση λεμονιού και μαγιονέζας απογειώνουν τον ουρανίσκο . Τόσο απλά , τόσο “μαμαδίστικα” όπου δε θα προσθέσω ούτε μια κούπα αναμικτα λαχανικά , ούτε αγγουράκι τουρσί , ούτε ψιλοκομμένες πιπεριές , ούτε μπιζέλια και καλαμπόκι , ούτε τριμμένο τυρί. Η συγκεκριμένη σαλάτα είναι η έμπρακτη εφαρμογή των λόγων μου. Λίγα , απλά , εκλεκτά υλικά , μια απλή ανάμιξη και το θαύμα έγινε!
Υλικά