Σαλάτα με στρογγυλά φασολάκια
- Hits: 127
Το γνωρίζουμε καλά πως το καλοκαίρι στην Ελλάδα έχει γεύση “λαδερού” φαγητού από κήπο. Μελιτζάνες ιμάμ , μπριάμ στο φούρνο, γεμιστά με ρύζι κι αρώματα, φασολάκια στην κατσαρόλα, όλα διαλεχτά ένα κι ένα. Κάποια στιγμή ωστόσο, αν σου βρεθούν τρυφερά, φρέσκα φασολάκια στα χέρια, κάνε μια εξαίρεση, μην τα γιαχνίσεις αλλά δοκίμασε να τα φτιάξεις μια νόστιμη και ελαφριά σαλάτα. Θα σε γοητεύσει η γεύση κι η ποικιλία του πιάτου αλλά θα εκπλαγείς με το αυθεντικό, ολόδροσο άρωμα που έχουν τα τρυφερά κι αγαπημένα φασολάκια. Οι ελιές, η φέτα κι ο δυόσμος επιβάλλονται για να μετατρέψουν τη σαλάτα αυτή σε μια μοναδική εμπειρία.
Υλικά:
300 γρ. τρυφερά, στρογγυλά φασολάκια
15 ντοματίνια
5-6 ελιές
Λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα (απαραίτητα)
100 γρ. φέτα χονρδοτριμμένη με τα χέρια
Αλάτι και θυμάρι
Λάδι και βαλσαμικό ξύδι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα φασολάκια και καθαρίζουμε τις άκρες τους. Τα βράζουμε σε αρκετό αλατισμένο νερό για 15 λεπτά περίπου ή όσο χρειάζεται μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Τότε τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε σαλατιέρα. Πλένουμε τα ντοματίνια τα προσθέτουμε κι αυτά στη σαλατιέρα μαζί με τ το τυρί, το δυόσμο και τις ελιές. Αλατίζουμε, προσθέτουμε λάδι και βαλσαμικό ξύδι κατά βούληση και τελειώνουμε πασπαλίζοντας με το θυμάρι.
Σερβίρουμε αμέσως!
Καλή όρεξη!