Taste of Life by Betty
Μελιτζανόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης και καραμελωμένα κρεμμύδια
Μεγάλος τίτλος , το παραδέχομαι, που προϊδεάζει για το γευστικό αποτέλεσμα! Μια πίτα ξυπόλυτη , με βάση την ολόγλυκη μελιτζάνα, που δε θέλει κόπο αφού είναι ξυπόλυτη, χωρίς φύλλο αλλά θέλει τον τρόπο της και την προετοιμασία της. Θέλει τα ψητά λαχανικά της , θέλει τα νόστιμα υλικά της αλλά κυρίως θέλει τα καραμελωμένα κρεμμύδια που χαρίζουν έξτρα γεύση και αξεπέραστη νοστιμιά. Η φέτα , που τη θεωρώ απαραίτητη δίνει μερικούς επιπλέον πόντους και χωρίς να μακρηγορώ άλλο , η πιτούλα αυτή παίρνει άριστα “δέκα”
Υλικά:
Τυροπιτάκια με ζυμαρένιο φύλλο (χωρίς αυγά)
Γνωρίζω πως το πρόβλημα των μαμάδων αυτό τον καιρό είναι το κολατσιό των μικρών στο σχολείο. Ακόμα, γνωρίζω πως η φράση “μαμά πεινάω” συχνά μας φέρνει σε δύσκολη θέση γιατί έχουμε εξαντλήσει όλη την γκάμα των κέικς, μπισκότων, τοστ, τσουρεκιών κ.λ.π. Μετά όμως από αυτή την πανεύκολη συνταγή , με το απλούστατο ζυμαράκι και το τυράκι να δίνει τη γεύση και τη νοστιμιά οι δικαιολογίες παύουν να υπάρχουν. Ένα απλό ζύμωμα, ένα απλό άνοιγμα φύλλου με το χέρι και μια απλή γέμιση, ένα εικοσάλεπτο ψήσιμο κι αυτό είναι όλο…
Υλικά για 12 πιτάκια:
Τρίγωνα τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη (by An Ko)
Όποιος κινείται διαδικτυακά στον ίδιο χώρο με μένα , θα ξέρει βεβαίως αυτά τα περίφημα τυροπιτάκια της Άννας (An Ko) . Αλλά κι αν κάποιος τυχαία βρέθηκε να διαβάζει αυτή τη σελίδα του site μου , ενημερώνω ότι πρόκειται για τα πιο δημοφιλή τυροπιτάκια , τα πιο διάσημα και παινεμένα αλλά και τα πιο παιχνιδιάρικα με την εξαιρετική τεχνική και τη ζύμη που απ’ έξω είναι τραγανή ενώ από μέσα είναι αφράτη και απολαυστική . Ομολογώ πως έβλεπα δεκάδες ενδιαφερόμενους να τα φτιάχνουν καθημερινά και τα είχα στις σημειώσεις μου για καιρό…σήμερα λοιπόν τα έφτιαξα κι εγώ για πρώτη φορά και σας διαβεβαιώνω ότι άργησα πάρα πολύ …
Υλικά για τη ζύμη :
Κεκάκια με μήλο και νιφάδες βρώμης
Αυτά τα κεκάκια δεν είναι ένα απλό γλύκισμα ή ένα απλό σνακ με σκοπό να ξεγελάει την πείνα, είναι ''βόμβα υγείας'' αλλά και νοστιμιάς . Ιδανικά για όσους προσέχουν τη διατροφή τους , κάνουν δίαιτα ή γυμνάζονται . Περιέχουν πλούτο θρεπτικών και υγιεινών υλικών και είναι τόσο άγλυκα όσο πρέπει , τόσο άπαχα όσο πρέπει , τόσο θρεπτικά όσο πρέπει και τόσο εύκολα στην κατασκευή όσο πρέπει! Στο μεταξύ δίνουν την ενέργεια που πρέπει . Περιέχουν ανάμεσα στ' άλλα την θαυματουργή βρώμη και το λιναρόσπορο που όλοι λίγο πολύ ξέρουμε τι προσφέρουν στον οργανισμό. Σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα!
Υλικά:
Κεκάκια με κακάο και νιφάδες σοκολάτας !
Τόσο απλά , τόσο ελκυστικά , τα κεκάκια μου παίρνουν χρώμα , ομορφιά και γεύση από το κακάο και από το στόλισμα με τις νιφάδες κουβερτούρας. Δεν αφήνουν αδιάφορο κανέναν κι είναι τόσο εύκολα και γρήγορα στην παρασκευή τους που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα μας ποτέ…Συνοδεύουν τον καφέ , το τσάι , το γάλα και είναι τέλειο σνακ για τα πιτσιρίκια . Φτιάξτε τα και ξαναφτιάξτε τα πολλές φορές. Να τα βαρεθείτε είναι λιγάκι δύσκολο , ωστόσο υπάρχουν αρκετές προτάσεις παραλλαγής , όπως αντικατάσταση των νιφάδων από λευκή σοκολάτα ή τρούφα! Ακόμα μπορεί να εμπλουτιστεί με ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού και να πάρει τα αρώματά τους...
Δείτε τα :
Υλικά:
Μάφινς σοκο-μπανάνας με τυροσκολατένια επικάλυψη.
Όποιος δεν κατατοπίστηκε αρκετά ήδη από τον τίτλο δεν έχει παρά να προχωρήσει με κλειστά τα μάτια στην εκτέλεση της παρακάτω συνταγής. Μιλάμε για την αποθέωση της μπανάνας σε ένα γλασερό κεκάκι με κακάο που θυμίζει έντονα μπράουνι και που δεν του έφτανε η πλούσια γεύση του ώστε θέλησε να την κάνει ακόμα πιο πλούσια με ένα “σκέπασμα” δροσερό , τυρένιο και σοκολατένιο . Το αποτέλεσμα; Ένα-δυο κιλά επιπλέον στη ζυγαριά , άβολο κούμπωμα των ρούχων και μια οικογένεια να με κηνυγάει γιατί την “κόλασα”. Πρόκειται για αγαπημένα μου μάφινς που τα απολαμβάνω από την ώρα που θα αρχίσω να τα ετοιμάζω μέχρι την ώρα που θα καταναλωθεί το τελευταίο ψίχουλο . Από την επόμενη μέρα καλό είναι να μπουν στο ψυγείο και αν…λέω αν…μείνουν εκεί για μέρες ως εκ θαύματος γίνονται ακόμα πιο νόστιμα…
Υλικά:
Γεμιστά γλυκά ψωμάκια
Φτιάχνουμε ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος: γλυκά, αφράτα, μυρωδάτα, λαχταριστά, γεμιστά ψωμάκια με υπέροχη ζύμη και παιχνιδιάρικο σχέδιο γιατί στην απόλαυση του φαγητού ή του γλυκού δεν έχουν δικαίωμα μόνο η γλώσσα, ο ουρανίσκος και το στομάχι αλλά και το μάτι! Προϊδεάζουμε λοιπόν για μια ξεχωριστή νοστιμιά και στη συνέχεια έρχεται κι η πρώτη μπουκιά όπου το αφράτο ζυμαράκι “μπερδεύεται” γλυκά με την πραλίνα φουντουκιού ή την μαρμελάδα ή την κρέμα κάστανου…και επιβεβαιωνόμαστε πανηγυρικά!
Υλικά:
Κρέμα λεμονιού , lemon curd (με το θερμομίξ)
Σχεδόν διάφανη , γυαλιστερή , με έντονο χρώμα που σου φτιάχνει τη διάθεση και σε προδιαθέτει θετικά , μια κρέμα που πηγαίνει παντού και ταιριάζει με όλα! Αυτή είναι η lemon curd είμαι τόσο ενθουσιασμένη μαζί της που τη φτιάχνω και την ξαναφτιάχνω και δεν τη χορταίνω. Απλή , εντυπωσιακή , νόστιμη , με υπόξινη γεύση και τη ζάχαρη να την ισορροπεί τόσο όσο πρέπει…Όλο λέω πως αρκεί , αλλά όσες φορές κι αν την έφτιαξα , όχι μόνο εξαφανίστηκε , αλλά ήδη έχω προργαμματίσει την επόμενη εφαρμογή της. Τρώγεται μετά μανίας και είναι εθιστική , ταιριάζει σε τάρτες , τούρτες , τηγανίτες , κέικς , μπισκότα κλπ. Το θερμομίξ σε αυτό το σημείο, κάνει τα πράγματα ακόμα πιο απλά κι εύκολα.
Υλικά: