Taste of Life by Betty
Τάρτα με σπαράγγια
Τα σπαράγγια τα γνωρίζω , τα γεύομαι και τα αγαπώ από παιδί. Είχα την τύχη να περνώ όμορφες στιγμές στο πατρικό χωριό , στην Αρκαδική γη και να γνωρίζω τις ομορφιές και τα δώρα του τόπου σε όλες τις περιόδους του χρόνου. Μια από τις πιο αγαπημένες μου είναι αυτή της Άνοιξης στα λουλουδιασμένα βουνά της Αρκαδίας. Ο πέτρινος και τραχύς ορεινός τόπος ήταν γεμάτος αγριολούλουδα και βλαστάρια που ξεφύτρωναν ανάμεσα στις πέτρες σα να απολάμβαναν κι αυτά την αναγέννηση μαζί με την Άνοιξη. Οι περίπατοι τις γλυκές μεσημεριανές ώρες και η συγκομιδή των βλασταριών σπαραγγιών ήταν μια μαγική εμπειρία που ολοκληρωνόταν λίγες ώρες μετά όταν στο αλουμίνιο τηγάνι , στο πετρογκάζ που είχε η θεία στο μικρό κουζινάκι , ετοίμαζε τα σπαράγγια με αυγά ομελέτα. Τα ήμερα σπαράγγια είναι απλά η ανακούφιση στην αναζήτηση της γευστικής εκείνης εμπειρίας….
Υλικά:
Μυδοπίλαφο
Τα μύδια αποτελούν μια εξαιρετική τροφή , πολύ νόστιμη αλλά και ωφέλιμη για τον οργάνισμό!Περιέχουν αντιοξειδωτικά , βιταμίνες και άριστης ποιότητας πρωτεϊνες . Έχουν δε , χαμηλά επίπεδα σε λίπος , θερμίδες και χοληστερόλη...(το ότι τα μύδια περιέχουν πολύ χοληστερίνη είναι απλά ένας μύθος) . Είναι ένας ωραίος , θαλασσινός μεζές που μαγειρεύεται με ένα σωρό τρόπους : αχνιστά , σαγανάκι , με σπαγγέτι και με πιλάφι....αυτό το περίφημο "μυδοπίλαφο" θα φτιάξουμε σήμερα και θα το απολαύσουμε δεόντως!
Δείτε το :
ΥΛΙΚΑ:
Κέικ με κόντιτα πορτοκαλιού και σταγόνες σοκολάτας (χωρίς αυγά)
Θα μπορούσα να το ονομάσω ένα ακόμα νηστίσιμο κέικ , όμως δε θέλω να το κατατάξω σ’ αυτή την κατηγορία γιατί είναι ένα υπέροχο κέικ , πολύ νόστιμο και γλασερό που μπορεί να μην περιέχει αυγά στη σύστασή του αλλά δεν του λείπει τίποτα και κανείς δε θα αντιληφθεί…αυτή την απουσία . Είναι κρίμα να το ανασύρουμε από τα αρχεία μας μόνο τις μέρες των νηστειών…Ενδείκνυται μάλιστα γι’ αυτούς που για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν προτιμούν και πολύ τα αυγά στη διατροφή τους . Κατά τ’ άλλα είναι ένα καθημερινό κέικ που όλοι θα αγαπήσουν και θα προτιμήσουν , είναι ένα κέικ που θα φτιάξουμε και θα ξαναφτιάξουμε γιατί πολύ απλά …γίνεται ανάρπαστο !
Δείτε το:
Υλικά :
Μαρμελάδα φράουλα με το θερμομιξ
Η μαρμελάδα αυτή είναι ταυτόσημη με την αρχοντιά και την ευγένεια , έχει την πιο φίνα, λεπτή και διακριτική γεύση που υπάρχει ενώ το άρωμα της , τόσο μεθυστικό και μοναδικό δικαίως την καθιερώνει σαν βασίλισσα της Άνοιξης…Το θερμομιξ αναλαμβάνει να αναδείξει τα προσόντα της με τον πιο ακριβή και τέλειο τρόπο καθώς το αποτέλεσμα είναι μια μαρμελάδα βαθυκόκκινη σαν ρουμπίνι με τέλειο άρωμα και τέλειο “δέσιμο”
Υλικά: