Taste of Life by Betty
Μπαστουνάκια σπανακιού με εύκολη ζύμη
Χρόνια τώρα η κουζίνα μου είναι συνδεδεμένη με το διαδίκτυο…Γεύσεις, πειραματισμοί, αρώματα, γλυκές και αλμυρές δημιουργίες, απογοητεύσεις, αποτυχίες αλλά και κορυφαίες στιγμές επιτυχίας, όλα είναι καταγεγραμμένα αλλά και μοιρασμένα με τα άτομα που ακολουθώ και με ακολουθούν…
Η χαρά κι ο ενθουσιασμός μου με την επιτυχία αυτής της συνταγής η οποία είναι ιδιαίτερη, εύκολη και πεντανόστιμη δε μπορούσε παρά να μοιραστεί με όλους τους φίλους μου…
Υλικά για τη ζύμη:
Φοκάτσια (το επίπεδο, ιταλικό ψωμί)
Η φοκάτσια είναι ένα είδος ψωμιού με ιταλική προέλευση , απλό , αφράτο και μυρωδάτο! Πρόκειται για ένα επίπεδο , στρογγυλωπό ψωμί ζυμωμένο με λάδι και αρωματισμένο με μυρωδικά και βότανα . Τρώγεται σκέτο και είναι υπέροχο , αλλά μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό κολατσιό με τυριά και αλλαντικά της προτίμησής μας ή να αποτελέσει τη βάση για ένα πικάντικο ντιπ ή για μια ταραμοσαλάτα ή πάστα ελιάς ή άλλο πατέ. Μπορούμε να το ζυμώσουμε σκέτο αλλά μπορούμε να του προσθέσουμε ντοματίνια , ελιές , λαχανικά και μυρωδικά…Ετοιμάζεται πανεύκολα , ευχάριστα και πολύ γρήγορα ενώ καταναλώνεται ακόμα πιο γρήγορα και ευχάριστα και προκαλεί…εθισμό!
Υλικά :
Ρολό red velvet
Καμιά φορά τα πράγματα στη ζαχαροπλαστική δεν είναι μόνο θέμα γεύσης αλλά και άποψης και εικόνας και διάθεσης και στιγμής…
Η αλήθεια είναι ότι μια αδυναμία στο ρολό παντεσπάνι την έχω…Ναι αυτό το κλασικό, υπέροχο γλυκό με το αφράτο παντεσπάνι, και τη μαρμελάδα να περιστρέφεται περίτεχνα στο εσωτερικό του. Και μετά ήρθε “η αραπίνα”, το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μου χρόνων που με εντυπωσίαζε και που το θεωρούσα εξόχως δύσκολο να το πετύχει κανείς. Ωστόσο τίποτα δεν είναι δύσκολο αν το αγαπάς…Κι έτσι προέκυψε και αυτό εδώ το εκρηκτικό ρολό στο χρώμα του πάθους…
Υλικά για το παντεσπάνι:
Τσηζ κέικ με dulce de leche και βάση μπράουνι
Ευφάνταστος τίτλος; Και που να δεις ευφάνταστη γεύση…
Ξεκίνησα δοκιμαστικά , σχεδόν υπηρεσιακά να φτιάξω αυτό το γλυκό, μη μπορώντας να φανταστώ τι πρόκειται να ακολουθήσει:
Ένα υπέροχο γλυκό με ζουμερή σοκολατένια βάση , με δροσερό τυρένιο σώμα και με δελεαστικό, εθιστικό τελείωμα που εξασφαλίζουν οι κουταλιές καραμελωμένου ζαχαρούχου γάλακτος…
Που να σου εξηγώ τώρα…πάρε μολύβι και χαρτί, σημείωσε τα υλικά και δοκίμασε το αφού τα πολλά λόγια είναι φτώχεια…
Υλικά για τη βάση:
Μπισκότα κανέλας (με το θερμομίξ)
Φέτος το χειμώνα περισσότερο από άλλες χρονιές απολαμβάνω το τσάι…το προτιμώ πιο πολύ από καφέ ή άλλα ροφήματα. Είναι ευεργετικό, απολαυστικό, τονωτικό ή χαλαρωτικό κι έχει άπειρες γευστικές προτάσεις! Εδώ λοιπόν έχω το τέλειο συνοδευτικό για ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι και δεν είναι τίποτε άλλο από υπέροχα, τραγανά μπισκότα κανέλας που απογειώνουν το ρόφημα και δίνουν άρωμα και χρώμα στις στιγμές της καθημερινότητας μας…
Υλικά:
Μαρμελάδα με κολοκύθα και μήλα (με το θερμομιξ)
Θέλεις να σου προτείνω μια μαρμελάδα που δεν υποψιάζεσαι τη γεύση της και το ντελικάτο άρωμα της; Είναι μια μαρμελάδα υπέροχη και τόσο μοναδική που σε ξαφνιάζει ευχάριστα από την πρώτη μπουκιά. Μαρμελάδα με κίτρινη κολοκύθα , λοιπόν και μήλα…Ένας ακαταμάχητος συνδυασμός όπου η προσθήκη της κανέλας χαρίζει την τελική , επιτυχημένη πινελιά.
Υλικά: