Taste of Life by Betty
Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού (υπέροχα)
Σκρολάρω στο instagram και αντικρύζω μπροστά μου μια φωτογραφία με τυροπιτάκια κουρού αγαπημένης φίλης , πολύ δελεαστική και κάπως ανεπιτήδευτη! Η πρώτη σκέψη που έκανα μόλις είδα τη φωτογραφία είναι πως τα τυροπιτάκια αυτά πρέπει να είναι πεντανόστιμα και πολύ επιτυχημένα αφού η γυναίκα ίσα που πρόλαβε να βγάλει μια φωτογραφία μιας και λογικά θα έγιναν ανάρπαστα. Η δεύτερη σκέψη μου είναι πως πάει πολύς , πολύς καιρός από τότε που έφτιαξα τα δικά μου “κουρουπιτάκια" κι αποφάσισα πως ήρθε η ώρα...Και ναι , τα έφτιαξα επί τόπου , και ναι , ήταν υπέροχα και ναι , τα προτείνω ανεπιφύλακτα!
Υλικά για τη ζύμη:
Κολοκυθόσουπα βελουτέ (της Αννίτας)
Η κολοκύθα , αναμφισβήτητα είναι ένα υπέροχο προϊόν της γης , λατρεμένο και αγαπημένο στην κουζίνα…Θεωρώ πως είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή υλικά στην κουζίνα και στον ερύτερο χώρο της μαγειρικής τέχνης...Το χρησιμοποιούν οι γιαγιάδες , οι μαμάδες , οι απλές νοικοκυρές στην κουζίνα τους αλλά και οι καλύτεροι γαστρονόμοι , μεγάλοι (ή μικροί) σεφ αφού πρόκειται για ένα υλικό με απίστευτες δυνατότητες και απίστευτη υφή , γεύση αλλά και χρώμα…Η φίλη Αννίτα Ριγανά μοιράστηκε μαζί μας τις προάλλες μια εξαιρετική φωτογραφία με κολοκυθόσουπα βελουτέ η οποία δε με άφησε ασυγκίνητη…Το αποτέλεσμα; Με δυο λόγια η συνταγή στα σχόλια που ακολουθούν τη φωτογραφία και η βελούδινη απόλαυση στο πιάτο , λίγες μέρες μετά…
Υλικά :
Κέικ με τριμμένο φουντούκι
Κέικ με τριμμένο φουντούκι
Η νέα τρέλα που έχει καταλάβει τον τελευταίο καιρό είναι τα κέικς με τριμμένους ξηρούς καρπούς μέσα στο μίγμα. Αυτό κάνει το κέικ πιο δυνατό ενεργειακά , το κάνει πιο σπυρωτό , πιο “υγρό” και φυσικά πιο νόστιμο. Όλοι οι ξηροί καρποί είναι ευπρόσδεκτοι , σα να λέμε “ολοι οι καλοί χωράνε” , μάλιστα πολλές φορές χρησιμοποιώ μίγμα περισσότερων από έναν ξηρό καρπό αλλά αυτό με το φουντούκι είναι “έρωτας” και με ξετρελαίνει. Μπορούμε φυσικά να προσθέσουμε και λίγη τριμμένη κουβερτούρα ή κάποιο αρωματικό της προτιμλησής μας μα εγώ προτείνω τη δική μου αγαπημένη εκδοχή που είναι απλή , χωρίς σοκολάτα και ελαφρύ άρωμα από μίγμα μπαχαρικών…
Υλικά:
Σουφλέ σοκολάτας (με το θερμομίξ)
Δε μου αρέσουν οι βιασύνες , οι προχειρότητες και οι απλουστεύσεις στην κουζίνα μου για τον απλό λόγο ότι λατρεύω τον κόσμο της γαστρονομίας και ούτως ή άλλως η ενασχόλησή μου , οι πειραματισμοί κι ό,τι έχει σχέση με τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική δημιουργία μόνο ευχαρίστηση και ικανοποπιηση μου προκαλεί. Μα τούτο εδώ το γλυκό που αποτελεί μια σοκολατένια λάβα και με το θερμομιξ είναι έτοιμο σε 15-20 λεπτά αποτελεί πρόκληση για μένα αλλά και για τους συνδαιτημόνες μου. Μιλάμε για ένα επιδόρπιο που αποτελεί must στο κλείσιμο ενός γεύματος με τη σοκολάτα να ρέει στο εσωτερικό του και μια μπάλα παγωτό από δίπλα να συμπληρώνει την απόλαυση!
Υλικά: