Taste of Life by Betty
Ξυπόλυτη τυρόπιτα με βρώμη και cottage cheese
Μην την προσπεράσεις αυτή τη συνταγή και τη θεωρήσεις απλή ή αδιάφορη, θα χάσεις! Έχει κάτι το ξεχωριστό η ζουμερή υφή της και η γεμάτη γεύση της κι ας φαίνεται να είναι απλοϊκή και συνηθισμένη. Είναι πολύ εύκολη, ετοιμάζεται γρήγορα με σύνεργα ένα μπωλ κι ένα σύρμα και η γεύση της θα σε εκπλήξει. Η περιεκτικότητα της σε πρωτεΐνη είναι αρκετά μεγάλη και σε χορταίνει με τον καλύτερο και τον πιο “νόστιμο” τρόπο.
Υλικά:
Γρήγορο μωσαϊκό με κακάο και ζαχαρούχο
Πιο γρήγορο δε γίνεται... Μετά από αυτή τη συνταγή δεν έχει κανείς δικαιολογία ότι δεν έχει ένα κέρασμα στο σπίτι του ανά πάσα στιγμή. Με τη νοστιμιά του βουτύρου , τη γλύκα του ζαχαρούχου και τη γνώριμη γεύση των μπισκότων τύπου πτι-μπερ συνδυασμένη με το κονιάκ και λίγα καρύδια η επιτυχία είναι δεδομένη και σίγουρη. Ένα απλό ανακάτεμα , ένα απλό ρολάρισμα στη λαδόκολλα , λίγες ώρες πάγωμα και αυτό ήταν!
Υλικά:
Μαγιονέζα με το θερμομιξ
Η αγαπημένη, παχύρρευστη κρεμώδες σάλτσα με τα λιγοστά υλικά και τη μαγική υφή είναι το πιο νόστιμο και διαδεδομένο “άρτυμα” της κουζίνας…Γαλλικής ή Ισπανικής καταγωγής (οι απόψεις διίστανται) η συγκεκριμένη σάλτσα μετατρέπει με μοναδικό τρόπο ένα απλό πιάτο από βραστά λαχανικά , ένα βραστό ψάρι ή θαλασσινά ή τα βραστά αυγά και τις σαλάτες σε γαστρονομική εμπειρία…Με λίγα λόγια , “όπου βάλει το χεράκι της” κάνει θαύματα. Το θερμομιξ θα την φτιάξει , πανεύκολα και σίγουρα κι εμείς θα την απολαύσουμε μέχρι την τελευταία σταγόνα.
Υλικά:
Τυρόπιτα με κρέμα σιμιγδαλιού με το θερμομιξ
Μερικές φορές εκπλήσσομαι κι εγώ η ίδια με το γεγονός ότι τα πιο απλά υλικά και οι πιο απλές τεχνικές χαρίζουν τα πιο τέλεια αποτελέσματα! Αυτό ακριβώς συμβαίνει με αυτήν εδώ την πίτα: Λίγα χωριάτικα φύλλα, δυο λογίων τυριά, λίγο γάλα, σιμιγδάλι και δυο αυγά, λίγο άρωμα βουτύρου και το θαύμα έγινε! Μια ζουμερή τυρόπιτα, σαν μπουγάτσα που λιώνει στο στόμα και κάθε μπουκιά της είναι και μια απόλαυση!
Το θερμομιξ κάνει τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα και η τυρόπιτα αυτή βρίσκεται στο πιάτο , έτοιμη για το τραπέζι με απίστευτη ευκολία και σε χρόνο ρεκόρ!
Υλικά:
Τυροκαυτερή (με το θερμομιξ)
Ο αχτύπητος συνδυασμός τυριού φέτας με πιπεριά νομίζω πως δε χρειάζεται ειδική αναφορά. Να αναφέρω ενδεικτικά το υπέροχο ορεκτικό με τις ψητές, γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με μίγμα λευκών τυριών και τόσα άλλα που η βάση τους είναι αυτό το “δίδυμο”.
Η τυροκαυτρερή είναι ένα ορεκτικό που αρέσει σε όλους και χωράει σε κάθε τραπέζι. Το ποσό καυτερή την προτιμάει ο καθένας είναι υποκειμενικό και την προσαρμόζουμε ανάλογα με τα γούστα μας, προσθέτοντας την ανάλογη ποσότητα πιπεριάς-τσίλι ή καυτερού μπούκοβου.
Υλικά:
Τσηζ κέικ χωρίς ψήσιμο με το θερμομιξ
Μιλάμε πλέον για ένα πανεύκολο, πολύ γνώριμο, δροσερό κι αγαπημένο γλυκό ψυγείου που δε λείπει από καμμιά “γλυκιά” στιγμή κι από κανένα σπίτι. Οι παραλλαγές κι οι συνταγές πολλές και οι προτάσεις σερβιρίσματος ακόμα περισσότερες. Ψημένο τσηζ κέικ, σοκολατένιο τσηζ κέικ, τσηζ κέικ καραμέλα, βασκικό Καμμένο τσηζ κέικ, αφαράτο japanese cheese cake κ.λ.π.
Σήμερα θα φτιάξουμε με το θερμομιξ, την πιο απλή αλλά υπέροχη εκδοχή του, με τη γνωστή βάση από μπισκότα, με δροσερή κρέμα και φραουλένια επιφάνεια.
Υλικά για τη βάση:
Τριφτή μηλόπιτα με το θερμομιξ (apple crumble pie)
Το υπέροχο-του υπέροχου, το όνειρο-του ονείρου, το αρωματικό-του αρωματικό και το εύκολο-του εύκολου…Όχι δεν μαθαίνουμε κλήση ουσιαστικών κι επιθέτων εδώ, απλά προσπαθώ να σε δελεάσω με αυτή τη συνταγή. Η εκτέλεση της αφοπλιστικά απλή, η επιτυχία της σίγουρη κι το αποτέλεσμα εκπληκτικό. Τσέκαρε τη συνταγή και πιάσε δουλειά. Σε λίγη ώρα από τώρα θα έχεις ένα υπέροχο γλυκό στο πιάτο σου κι αν μάλιστα το συνοδεύσεις και με λίγο παγωτό βανίλιας με σιρόπι σφενδάμου όπως έκανε εγώ , θα το απολαύσεις άπειρα!
Υλικά για την τριφτή ζύμη: