Taste of Life by Betty
Γίγαντες στο φούρνο
Φαγητό λατρεμένο , υπέροχο και ωφέλιμο το συγκεκριμένο , μου άρεσε από παιδί…Πάντα τρελαινόμουν γι’ αυτή την ωραία κρούστα που έκαναν οι γίγαντες μόλις έβγαιναν από το φούρνο καθώς ψήνονταν , μέλωναν και χίλωναν αλλά και για την πηχτή γευστικότατη σαλτσούλα τους . Ακόμα τρελαίνομαι γι’ αυτό το φαγητό και δεν ησυχάζω αν δεν εξαφανιστεί και το τελευταίο ψίχουλο!
Είναι απ’ αυτά τα “ταπεινά” φαγητά που όμως κατέχουν εξαίρετη θέση στην κουζίνα μας και στο πρόγραμμα διατροφής μας , ή τουλάχιστον πρέπει να κατέχουν γιατί αποτελούν διατροφικό και γευστικό θησαυρό. Συνοδεύεται με φρέσκο , ζυμωτό ψωμάκι και τυρί φέτα και είναι πραγματική απόλαυση :
Δείτε το :
Χταπόδι γιουβέτσι στο πήλινο
“Πόσο επιθύμησα να φτιάξω χταποδάκι” , αναλογίστηκα τις προάλλες και αποφάσισα να το κάνω κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι στην κατσαρόλα όπως συνήθως που ούτως ή άλλως είναι ένα αγαπημένο , μαμαδίστικο φαγητό. Και λίγο πριν την πραγματοποίησή του μου ηρθε η φαεινή ιδέα: Να αντικαταστήσω το κοφτό μακαρονάκι με κριθαράκι και να φτιάξω ένα γιουβέτσι στο πήλινο. Το πείραμα πέτυχε και το φαγητό σερβιρίστηκε μετά από λίγες ώρες , εκλεκτό , μελωμένο και πεντανόστιμο. Καμμιά φορά , καλό είναι να πρωτοτυπούμε λιγάκι και να ξεφεύγουμε από τα καθιερωμένα…Οι αλλαγές και οι εκπλήξεις , όσο μικρές κι αν είναι φέρνουν ¨νοστιμιά” στην καθημερινότητά μας.
Υλικά:
Κοχύλια με σπανάκι και ανθότυρο (au gratin)
Αυτό το επικό φαγητό το είχα σταμπάρει καιρό μα δεν έβρισκα την ευκαιρία να το φτιάξω όπως το είχα στο μυαλό μου κι όπως το οραματίστηκα. Εκτός από τη γεύση και το τελικό αποτέλεσμα που χρειάζεται αρκετά πειράματα μέχρι να πετύχει, ένα άλλο κομμάτι δύσκολο κι επίπονο είναι η φωτογράφιση, ειδικά όταν θέλεις οπωσδήποτε να αποδώσεις κάτι σε όλο του το μεγαλείο. Η φωτογράφιση στο συγκεκριμένο , υπέροχο αυτό πιάτο με βασάνισε αρκετά αλλά θεωρώ πως κατάφερα ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα!
Υλικά:
Ταραμοσαλάτα με το θερμομίξ
Πολλές φορές αναζητάμε συνταγές ευφάνταστες, πειραματιζόμαστε και δοκιμάζουμε απίθανους συνδυασμούς υλικών, ψάχνουμε για σπάνιες γεύσεις και τελειωμό δεν έχουμε…Τα ντιπς και τα αλείμματα ομολογώ πως μου αρέσουν πολύ και πολλές φορές ετοιμάζω περίπλοκες προτάσεις με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Μα οι κλασικές αξίες είναι πάντα διαχρονικές και αντέχουν στο χρόνο…Έτσι και η ταραμοσαλάτα δεν θα πάψει ποτέ να είναι το αγαπημένο ορεκτικό με την υπέροχη, γνώριμη κι αγαπημένη γεύση…
Υλικά:
Λαγάνα με το θερμομίξ
Δεν είναι απλουστευμένη η διαδικασία έτσι ώστε να χάνεις τη μαγεία και την ευκαιρία να απολαύσεις την ετοιμασία ενός αγαπημένου ζυμαριού…Απλά το θερμομίξ αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας με ακρίβεια το έργο του και να παραδώσει στα χέρια σου ένα ζυμάρι το οποίο με μαθηματική ακρίβεια θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία δεδομένου ότι τίποτα δε θα γίνει “στην τύχη του” αφού το ζυμάρι θα ζυμωθεί έτσι όπως πρέπει κι η λαγάνα θα είναι η καλύτερη που έφτιαξες ποτέ…
Υλικά:
Κολοκυθόσουπα βελουτέ
Δεν είμαι από αυτούς που αγαπούν ιδιαιτέρως το κουτάλι, προτιμώ ξεκάθαρα το μαχαιροπίρουνο μα ετούτη η βελουτέ κολοκυθόσουπα με κάνει να αναθεωρώ τις προτιμήσεις μου. Είναι που αγαπώ γενικότερα την κολοκύθα κι όλα τα παράγωγά της. Γλυκές ή αλμυρές συνταγές, πίτες ή συνοδευτικά, τα αγαπώ όλα. Η σούπα αυτή, αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα σε ένα γεύμα αλλά αποτελεί και μια ιδανική πρόταση για ένα ελαφρύ γεύμα αν συνοδευτεί με λίγο γιαούρτι ή cottage cheese. Το θερμομίξ είναι εδώ για να την ετοιμάσει σε μισή ώρα.
Υλικά:
Μαρμελάδα με κίτρινη κολοκύθα και πορτοκάλι
Ότι θα ήταν τόσο υπέροχη αυτή η μαρμελάδα με τα δύο αυτά βασικά υλικά δεν το φανταζόμουν με τίποτα. Είναι βέβαια αγαπημένα ούτως ή άλλως και τα δύο αλλά το αποτέλεσμα είναι θεϊκό! Αυτή η μαρμελάδα δίνει άψογο αποτέλεσμα σαν γέμιση σε γλυκιά τάρτα ή πάστα φλόρα ή σε βουτυρένια μπισκότα αλλά και με βούτυρο στο ψωμί ταιριάζει απίθανα. Αν αγαπάς κι εσύ την κολοκύθα και το άρωμα πορτοκαλιού, δοκίμασε αυτή τη μαρμελάδα οπωσδήποτε. Δεν έχεις παρά να ρίξεις τα υλικά στον κάδο και να προγραμματίσεις τη λειτουργία του θερμομίξ...
Υλικά: