Taste of Life by Betty
Φέτα σε φύλλο κρούστας
Πασίγνωστο το συγκεκριμένο ορεκτικό, νομίζω πως είναι must σε καθε τραπέζι. Επίσης μη μου πει κανεις ότι δεν το συμπεριλαμβάνει πάντα σε παραγγελία σε φαγητό “έξω”… Απλό κατά βάση, γιατί προφανώς τυλίγεις ένα κομμάτι τυρί φέτα σε φύλλο κρούστας και το τηγανίζεις. Το σερβίρεις με λίγο μέλι και σουσάμι κι είναι έτοιμο . Κάποιες λεπτομέρειες ωστόσο κάνουν τη διαφορά και γι’αυτό είμαι εδώ εγώ σήμερα…Μην το φτιάξεις αλλιώς, θα χάσεις!
Υλικά για κάθε πακέτο:
Κοτόπιτα
Είναι αλήθεια πως η κοτόπιτα δεν συγκαταλέγεται απλά στα καλυτερά μου φαγητά , συγκαταλέγεται , θα έλεγα στο top 5 των προτιμήσεών μου, μιας και τα υλικά της είναι του απόλυτου γούστου μου, μιας κι όλες οι πίτες είναι ούτως ή άλλως λατρεμένες, πόσο μαλλον αυτή που φέρνει μνήμες από τα παιδικά χρόνια. Ήταν μια πίτα που η μαμά έφτιαχνε πολύ συχνά και δε μας έλειπε σχεδόν ποτέ. Μια φίλη από τη Βουλγαρία της την είχε μάθει κι ομολογουμένως ηταν εξαιρετική...Εμαθα λοιπόν να τη φτιάχνω σε μικρή ηλικία και φυσικά με την πάροδο των χρόνων τη μετέτρεψα και την έκανα δική μου...
Λεμονόπιτα εξπρές θεϊκή
Δεν ξέρω εσείς , αλλά εγώ δελεάζομαι όταν ανακαλύπτω μια συνταγή απλή και γρήγορη που στην εκτέλεσή της οι οδηγίες είναι του τύπου : “ρίξτε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο και χτυπήστε για λίγα λεπτά”…Αν μάλιστα η απλοϊκή αυτή εκτέλση έχει σαν αποτέλεσμα μια υπέροχη , αρωματική λεμονόπιτα με τραγανή κρούστα και βελούδινο εσωτερικό δε νομίζω ότι θα μπορέσει κανείς να την αγνοήσει ή να την παραβλέψει… Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό , σας διαβεβαιώνω! Αποτελεί ένα υπέροχο επιδόπιο που αρέσει σε όλους! Είναι ιδανική με μια μπάλα παγωτό ή σορμπέ με άρωμα λεμόνι , με παγωτό καϊμάκι ή απλά περιλουσμένο με λίγη κρέμα γάλακτος…
Δείτε τη και φτιάξτε τη:
Υλικά :
Γεμιστό κέικ λεμονιού με κρέμα λεμονιού (lemon curd)
Εδώ έχουμε να κάνουμε με την ομορφιά της απλότητας η οποία κερδίζει πάντα. Ένα απλό κέικ βανίλιας , εμπλουτισμένο με άρωμα λεμονιού και τζίντζερ , μπόλικη κρέμα lemon curd στη μέση κι ένα απλό , λιτό απέριττο στόλισμα που πλαισιώνει το κέικ και το μεταμορφώνει σε ζωγραφιά με τον πιο απλό τρόπο. Όταν το έφτιαξα μετά λύπης το μοιράσαμε σε κομμάτια αφού το όμορφο , τελικό αποτέλεσμα μαγνήτισε τα βλέμματα και το “μαχαίρωμά” του φάνταζε ιεροσυλία. Ωστόσο ήταν να μη γίνει το πρώτο βήμα μιας και η γεύση του ήταν εξίσου απογειωτική! Μήπως είμαι υπερβολική στην περιγραφή μου; Κάποιες φορές , το παραδέχομαι , μπορεί να γίνομαι υπερβολική. Σήμερα όμως , όχι!
Υλικά για το κέικ:
Βάση γλυκιάς τάρτας (με το θερμομίξ)
Αυτή είναι η συνταγή που δεν πρέπει να λείπει από κανένα “τετράδιο συνταγών”. Απλά, μετρημένα υλικά (με την προϋπόθεση να είναι κρύα) , ένα γρήγορο ζύμωμα και το θαύμα έγινε. Στη συνέχεια γεμίζουμε την τάρτα μας με ό,τι ζητάει η όρεξη μας, από φρούτα και μαρμελάδες μέχρι κρέμες ζαχαροπλαστικής και αλείμματα και έχουμε το καλύτερο κέρασμα!
Υλικά (για ταρτιέρα 22 εκ.):
Σοκολατόπιτα γρήγορη (με το θερμομίξ)
Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια , μπαίνω κατευθείαν στο θέμα ή μάλλον καλύτερα κάνω κατευθείαν βουτιά στον κάδο του θερμομίξ όπου ετοιμάζεται ένα υπέροχο , βελούδινο σοκολατένιο μίγμα, το οποίο άνετα και χαλαρά το έτρωγα με το κουτάλι έτσι όπως είναι. Ωστόσο , αν το αδειάσουμε σε μια φόρμα και το ψήσουμε για λίγα λεπτά, έχουμε μια εκπληκτική , ζουμερή σοκολατόπιτα που ξετρελαίνει όποιον τη δοκιμάσει.
Υλικά: