tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο και καρύδα

Λεμονάκι “μυρωδάτο"… και κεκάκι ακόμα πιο μυρωδάτο καθώς το εμπλουτίζουμε με καρύδα αγαπημένη και παπαρουνόσπορο . Το περιλούζουμε μάλιστα και με γλάσο τυριού (ή απλό γλάσο με άχνη ) και το κάνουμε ακόμα πιο ελκυστικό . Συνοδεύει το καφέ ή το πρωινό ρόφημα και δίνει ενέργεια και ευχαρίστηση με  το άρωμά του και τη γλασερή υφή του . Εδώ που τα λέμε…συνταγή που να περιέχει έστω ξύσμα λεμονιού και να μην είναι αγαπητή σε όλους δεν υπάρχει γιατί το λεμόνι είνια απλά..ένα μεγάλο δώρο της φύσης…
Δείτε το :

paparoynosporo1
Υλικά :


130 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
250 γρ. φαρίνα κόκκινη
1 κ.γλ. μπέικιν
2 βανίλιες
Ξύσμα ενός λεμονιού
200 γρ. γιαούρτι
2-3 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
2 (γεμάτες) κ.σ. τριμμένη , αποξηραμένη καρύδα  
1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
1 δόση γλάσο τυριού

{webgallery}

paparoynosporo2paparoynosporo3paparoynosporo4paparoynosporo5paparoynosporo6paparoynosporo7

{/webgallery}
Εκτέλεση :
Πρώτα - πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν .
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη  στο μίξερ για αρκετά λεπτά μέχρι να αφρατέψουν . Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε με το ξύσμα και τις βανίλιες . Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι με το μπέικιν και συνεχίζουμε να χτυπάμε εναλλάξ το γιαούρτι με το υπόλοιπο αλεύρι στην πιο χαμηλή σκάλα  . Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το γάλα . Εδώ σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε την καρύδα και τον παπαρουνόσπορο τα οποία ομογενοποιούμε στο μίγμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας! Αδειάζουμε τότε το μίγμα σε τετράγωνο  ταψάκι 20x20 ή στογγυλό αντίστοιχης διάστασης στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην τελευταία σχάρα για 40-45 λεπτά . Όταν ψηθεί περιμένουμε 5 λεπτά να σταθεί και με προσοχή αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσει . Τότε το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το περιλουζουμε με το γλάσο τυριού , το οποίο του ταιριάζει απίστευτα .

Λίγα λόγια ακόμα :
-Αν το κέικ το περιλούσουμε με γλάσο τυριού , σε περίπτωση που δεν το καταναλώσουμε αμέσως (σε τραπέζι ή με  καλεσμένους σε καφέ ή τσάι) τότε πρέπει να το τοποθετήσουμε στο ψυγείο , λόγω του τυριού . Είνα εξίσου νόστιμο και  δροσερό.
-Μπορούμε όμως να αντικαταστήσουμε το γλάσο τυριού με  ένα απλό γλάσο ανακατεύοντας 100 γρ. άχνη με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και λίγο (1κ.σ.) νερό μέχρι να πετύχουμε ένα παχύρρευστο γλάσο . Στην περίπτωση αυτή δε χρειάζεται να τοποθετήσουμε το κέικ στο ψυγείο.  
-Τη συνταγή για το γλάσο τυριού θα βρούμε αν κάνουμε κλικ πάνω στη φράση “1 δόση γλάσο τυριου” , στα υλικά!
Καλή επιτυχία!

Αφιερωμένο στη Μαριλού! <3

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...