tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκα ψυγειου

Καμιά φορά τα πράγματα στη ζαχαροπλαστική δεν είναι μόνο θέμα γεύσης αλλά και άποψης και εικόνας και διάθεσης και στιγμής…

Η αλήθεια είναι ότι μια αδυναμία στο ρολό παντεσπάνι την έχω…Ναι αυτό το κλασικό, υπέροχο γλυκό με το αφράτο παντεσπάνι, και τη μαρμελάδα να περιστρέφεται περίτεχνα στο εσωτερικό του. Και μετά ήρθε “η αραπίνα”, το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μου χρόνων που με εντυπωσίαζε και που το θεωρούσα εξόχως δύσκολο να το πετύχει κανείς. Ωστόσο τίποτα δεν είναι δύσκολο αν το αγαπάς…Κι έτσι προέκυψε και αυτό εδώ το εκρηκτικό ρολό στο χρώμα του πάθους…

rolo red velvet1

Υλικά για το παντεσπάνι:

Ευφάνταστος τίτλος; Και που να δεις ευφάνταστη γεύση…

Ξεκίνησα δοκιμαστικά , σχεδόν υπηρεσιακά να φτιάξω αυτό το γλυκό, μη μπορώντας να φανταστώ τι πρόκειται να ακολουθήσει:

Ένα υπέροχο γλυκό με ζουμερή σοκολατένια βάση , με δροσερό  τυρένιο σώμα και με δελεαστικό, εθιστικό τελείωμα που εξασφαλίζουν  οι κουταλιές καραμελωμένου ζαχαρούχου γάλακτος…

Που να σου εξηγώ τώρα…πάρε μολύβι και χαρτί, σημείωσε τα υλικά και δοκίμασε το αφού τα πολλά λόγια είναι φτώχεια…

brawnie tshzkeik dulce1

Υλικά για τη βάση:

Δεν υπάρχει πιο αρωματικό , πιο απολαυστικό , πιο γιορτινό αλλά και πιο εύκολο γλυκάκι απ' αυτό! Ο συνδυασμός της σοκολάτας με το πορτοκάλι είναι ακαταμάχητος αλλά και η υφή του γλυκού  μοναδική….έχει βέβαια και τους ξηρούς καρπούς που έρχονται να δώσουν το δικό τους παρόν με τη γεύση τους αλλά και με το τραγανό τους "κοντράστ".
Αν δεν διεθέτουμε βέβαια γλυκό πορτοκάλι , μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με άλλο γλυκό του κουταλιού (από εσπεριδοειδή) ή τελικά με αποξηραμένα φρούτα της προτίμησής μας και φυσικά να προσθέσουμε λίγο άρωμα κανέλας που μαγεύει….

troyfakia

Υλικά:

Αν δε φτιάξω το γλυκό αυτό τουλάχιστον 5-6 φορές…καλοκαίρι δε λέγεται. Γιατί οι στιγμές που το γευόμαστε είναι από αυτές που σε δροσίζουν όχι μόνο από τα αέρινα υλικά και τη ανάλαφρη γεύση κρέμας και ζελέ αλλά κι από τις αναμνήσεις που το συνοδεύουν…

Δεν είχε ώρα αυτό το γλυκό…Ήταν το πρωινό μας, το απογευματινό μας, το κέρασμα και το συνοδευτικό του καφέ, ήταν η πρώτη μπουκιά στην επιστροφή μετά το μπάνιο, ήταν η κλεφτή μπουκιά την ώρα που η μαμά ετοίμαζε να σερβίρει τη φίλη που είχε έρθει για καφέ στη βεράντα, ήταν η κουταλιά απευθείας από το ψυγείο με την πόρτα του ανοιχτή. Όσο για το σήμερα...είναι η μεγάλη λατρεία του εγγονού μου που τον ξετρέλανε με την πρώτη κουταλιά και δε σταματάει να ζητά να του το φτιάχνω!

glyko mpiskota zele1

Υλικά:

Μιλάμε για ένα επιδόρπιο ιδανικό μετά από ένα χορταστικό γεύμα. Είναι ελαφρύ και δροσερό , περιέχει ζελέ , γιαούρτι και φρέσκα φρούτα , είναι εντυπωσιακό στο σερβίρισμα και ευκολότατο στην παρασκευή του! Εγώ επέλεξα να το φτιάξω και να το παρουσιάσω με τα αγαπημένα μου φρούτα του δάσους που εκτός από πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες είναι πολύ νόστιμα , έχουν πολύ ιδιαίτερο χρώμα και μου φτιάχνουν τη διάθεση…Aποτελούν ένα δυνατό σύμμαχο για την υγεία μας και καλό είναι να τα βάλουμε στη ζωή μας. Εξάλλου είναι πολύ έυκολο να τα βρει κανείς , καθώς , όλο και πιο συχνά τα συναντούμε στο εμπόριο , κυρίως κατεψυγμένα.
Δείτε το:

zele giaoyrti1
Υλικά :

Τα μπισκότα πτι- μπερ τα αγαπάμε όλοι! Πες μου ότι δεν τα τσάκιζες κι εσύ βουτηγμένα μέσα στο γάλα όταν ήσουν παιδί. Πες μου ότι δεν καμάρωναν αμετακίνητα μπροστά μπροστά στο ντουλάπι της κουζίνας  , σαν μια σταθερή αμετάβλητη αξία , πες μου ότι το πρώτο γλυκό που έφτιαξες δεν ήταν ο κορμός ή μωσαϊκό με σπασμένα μπισκότα , ποτισμένα στο κονιάκ , και μετά το τσηζ κέικ με τα τριμμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο που αποτέλεσε στη συνέχεια τη βάση για ένα σωρό γλυκά! Σήμερα θα φτιάξουμε παστάκια με κρέμα πραλίνας , κάθε μπισκότο κι ένα παστάκι με τη χαρακτηριστική “δαντέλα” ολόγυρα , κάθε μπουκιά και μια απόλαυση…

pastakia parliaroy1

Υλικά: 

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...