tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκα ψυγειου

Σ’ αυτό το υπέροχο , ελαφρύ , απολαυστικό , διαιτητικό και οικονομικό γλυκό ενώνονται δύο μεγάλα ονόματα : της Ελένης Ψυχούλη που το έφτιαξε και της Ντίνας Νικολάου που έδωσε τη συνταγή! Είναι ομολογουμένως ένα αφοπλιστικά απλό γλυκό αλλά η εμφάνισή του είναι εκπληκτική και η γεύση του διακρητική , φραουλένια , δροσερή και ελαφριά . Είναι ένας παγωμένο χαλβάς με γάλα , σιμιγδάλι και την επίγευση της φράουλας να βάζει την τελευταία πινελιά σε ένα γλυκό ιδανικό για τραπέζια που στο τέλος αναζητάμε κάτι ελαφρύ για να κλείσει το γέυμα…
Δείτε το :

semifrento1
Υλικά :

Έτσι το ονομάσαμε αυτό το γλύκισμα γιατί δε θέλει καθόλου κόπο και είναι το αγαπημένο γλύκισμα της οικογένειας όταν δεν υπάρχει ο τρόπος ή ο χρόνος για κάτι περισσότερο ! Έχοντας λίγο πολύ όλοι μας στο ντουλάπι τα βασικά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε ένα ελαφρύ και  γευστικό επιδόρπιο ή ένα τέλειο απογευματινό για τα πιτσιρίκια και όχι μόνο γιατί τα μπωλάκια θα αρχίσουν να εξαφανίζονται δύο-δύο. Το γαρνίρισμα και η γεύση του μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με το γούστο μας ή τα υλικά που συνηθίζουμε να έχουμε στην κουζίνα μας…

glyko grigoro1
Υλικά

Το γλυκάκι αυτό είναι  εύκολο κι απλό στη κατασκευή , είναι δροσερό και ελαφρύ στη γεύση , είναι όμορφο στην όψη και γίνεται σε χρόνο ρεκόρ. Τα αγνά και απλά υλικά του μου θυμίζουν τα χρόνια εκείνα που η μητέρα μου μας έφτιαχνε τις κρέμες άνθος αραβοσίτου και νιώθαμε σα βασιλιάδες την ώρα που τις απολαμβάναμε! Κρέμα βανίλια , λοιπόν , μαζί με κρέμα φράουλα και μια αέρινη κρέμα κακάο πασπαλισμένα με τρούφα χρωματιστή και σοκολατένια και φυσικά τα αγαπημένα μπισκότα πτι-μπερ. Κάπως έτσι, δε σταματάμε αν δεν εξαφανιστεί και το τελευταίο ψιχουλάκι!

glyko psygeioy trixromo1

Δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να μην αγαπαέι αυτό το γλύκισμα….τόσο ωφέλιμο , τόσο αρωματικό...κι η κρέμα του τόσο ανάλαφρη και βελούδινη . Σε άλλες χώρες του κόσμου το ονομάζουν "πουτίγκα ρυζιού" και το εμπλουτίζουν με αρώματα ανάλογα με το τί διαθέτει κάθε περιοχή! Στο Βυζάντιο το ονόμαζαν "γλυκό των πλουσίων" . Για μας είναι το αγαπημένο ρυζόγαλο των μαμάδων και των γιαγιάδων μας και είναι συνώνυμο του ωφέλινου και δυναμωτικού για τα παιδιά και...όχι μόνο. Φτιάξτε το , αρωματίστε το με μπόλικη κανέλα και απολαύστε το...

ryzogalo1

Και τάρτα…και σοκολάτα…και κάστανο…πόσες αγάπες μαζεμένες να χωρέσουν μέσα σε ένα πυρίμαχο , στρογγυλό , συνηθισμένο σκεύος; Κι όμως χώρεσαν , συνδυάστηκαν  αρμονικά και αξεπέραστα και σχημάτισαν μια τάρτα τόσο υπέροχη και δελεαστική , τόσο χειμωνιάτικη και όμορφη που κλέβει καρδιές! Η κατασκευή της σχετικά απλή με μια “καφετί” , τραγανή βάση , με γέμιση βελουδένια μαρμελάδα κάστανου (τι λατρεία κι αυτή…) , με μια σοκολατένια γκανάζ που λιώνει αργά και βασανιστικά στο στόμα…και τέλος τα φουντούκια , χοντροτριμμένα και τραγανά να δίνουν την τελική πινελιά…
Δείτε την :

tarta kastano1

Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...