tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ρυζόγαλο

Δε νομίζω να υπάρχει κανείς που να μην αγαπάει αυτό το γλύκισμα...τόσο ωφέλιμο , τόσο αρωματικό...και η κρέμα του τόσο ανάλαφρη και βελούδινη. Σε άλλες χώρες του κόσμου το ονομάζουν "πουτίγκα ρυζιού" και το εμπλουτίζουν με αρώματα ανάλογα με το τί διαθέτει η κάθε περιοχή. Στο Βυζάντιο το ονόμαζαν "γλυκό των πλουσίων". Για μας όμως είναι το αγαπημένο "ρυζόγαλο" των μαμάδων και των γιαγιάδων μας και είναι συνώνυμο του ωφέλιμου και δυναμωτικού για παιδιά και...όχι μόνο . Φτιάξτε το , αρωματίστε το με μπόλικη κανέλα και απολαύστε το!

ryzogalo1

Υλικά:


1 και 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
100γρ. ρύζι γλασέ 
200-300 ml. νερό
100γρ. ζάχαρη
80γρ. κορν φλάουρ
2 βανίλιες
κανέλα για το σερβίρισμα

ryzogalo karyda2ryzogalo karyda3ryzogalo karyda4ryzogalo3ryzogalo karyda6ryzogalo1

 

Εκτέλεση:
Βάζω σε μια κατσαρόλα το νερό και το ρύζι να βράσουν ενώ ανακατεύω συχνά. Μόλις απορροφηθεί το νερό ελέγχω αν έχει βράσει το ρύζι. Αν όχι , τότε προσθέτω λίγο νερό ακόμα και βράζω μέχρι να "γίνει" καλά το ρύζι. Ρίχνω τότε και τη ζάχαρη και βράζω για λίγο ακόμα. Κρατάω στην άκρη ένα φλιτζάνι γάλα και ρίχνω το υπόλοιπο στην κατσαρόλα. Αφήνω το μίγμα να βράσει , ανακατεύοντας διαρκώς.  Παράλληλα , σε ένα μπωλ βάζω το γάλα που κράτησα με το κορν φλάουρ, τα ανακατεύω  με σύρμα για να διαλυθεί το κορν φλάουρ  και αφού αποσύρω απ' την εστία , το προσθέτω στην κατσαρόλα. Ξαναβάζω στη φωτιά για  να πάρει μια βράση , ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι να πήξει... (πήζει σχεδόν αμέσως) . Μοιράζω το ρυζόγαλο σε ατομικά μπωλάκια , πασπαλίζω με μπόλικη , αρωματική κανέλα και το αφήνω για λίγο να σταθεί και να κρυώσει…
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...