Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 357
Αν δεν έχεις δοκιμάσει τολάχανο τουρσί , πήγαινε δες αμέσως συνταγή εδώ και φτιάξε οπωσδήποτε αυτό το φαγητό! και μάλιστα δε σε προτρέπω απλά να το φτιάξεις, σε προτρέπω να το καθιερώσεις γιατί είναι υπέροχο, πεντανόστιμο και με δυνατή γεύση κι άρωμα. Είναι φαγητό του βορρά και συνηθίζεται το χειμώνα…Η πάπρικα επιβάλλεται κι αν το θέλεις και σου αρέσει , βάλε και μπούκοβο…
Υλικά:
- Details
- Hits: 1717
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα αγαπημένο φαγητό ! Ενα φαγητό με λίγα και απλά υλικά , με πολύ ωραία γεύση και με δεμένη , παχιά , υπόξινη σαλτσούλα. Το ιδιαίτερο αλλά απλό υλικό που κάνει τη διαφορά είναι το στραγγιστό γιαούρτι. Μαγειρεύουμε με τον πιο καθημερινό τρόπο το φιλέτο γαλοπούλας , το εμπλουτίζουμε αρωματικά με λίγη πιπεριά και λίγο μπέικον καπνιστό , με μπόλικη πάπρικα και τέλος προσθέτουμε λίγο γιαούρτι προσέχοντας όμως να μη μαγειρευτεί καθόλου , γιατί θα χάσει τη βελούδινη υφή που προσφέρει…Πιστέψτε με είναι υπέροχο…Συνηθίζω να το σερβίρω σκέτο χωρίς κάποιο συνοδευτικό όπως πατάτες , ρύζι κ.λ.π. Είναι τόσο δελεαστικό και τόσο πλούσιο πιάτο που μόνο το ψωμί αρκεί! Αυτό θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις “βούτες” και θα μας καλύψει απόλυτα.
Υλικά:
- Details
- Hits: 4135
Η ψαρόσουπα είναι το φαγητό των παιδικών μου χρόνων! Από μικρή με συνάρπαζε η στιγμή που έβλεπα στον πάγκο της κουζίνας την ποικιλία των ψαριών που θα συνέθεταν τη σούπα μας κάθε φορά...Περιεργαζόμουν τα ψάρια με αγάπη και πολύ θαυμασμό. Όσο για τη συνατγή; Σε όποιο σπίτι κι αν έμπαινα το συναντούσα πανομοιότυπο …λες κι όλες οι μαμάδες ήταν σε μυστική συνεννόηση….H παράδοση λοιπόν συνεχίζεται…και φτιάχνουμε κι εμείς την ίδια ψαρόσουπα , με τα ψιλοκομμένα λαχανικά , το λεμονάτο ζωμό ελαφρά χιλωμένο και το ψάρι συνοδευόμενο με την αγαπημένη μας μαγιονέζα . Οι ..."βούτες" με το φρέσκο ψωμάκι...επιβάλλονται!
Δείτε την :
Υλικά: (για 4 άτομα)
- Details
- Hits: 2983
Ο καιρός δε λέει να ζεστάνει ακόμα και μια ψαρόσουπα πολύ νόστιμη και λεμονάτη είναι ό,τι πρέπει…Αυτή η ψαρόσουπα όμως έχει μια επιπλέον “πινελιά” που την κάνει ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή , ακόμα πιο αγαπητή και υπέροχη , λίγες γαρίδες που θα βράσουν μέχρι τελικής πτώσης ώστε να δώσουν όλη τους τη νοστιμιά . Το φαγητό αυτό είναι λιτό , απλό και κατά τη γνώμη μου είναι πολύ “ελληνικό” γιατί μυρίζει θάλασσα , μας παραπέμπει και μας ταξιδεύει στα νησιά και τα ψαροχώρια μας και βέβαια περιέχει ένα άλλο ελληνικό , ανυπέρβλητο αγαθό , το ελαιόλαδο….Γι’ αυτό την αγαπάμε την ψαρόσουπα , γι’ αυτό την προτιμάμε και την τιμάμε γιατί είναι ένα από τα παραδοσιακά , μαμαδίστικα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε κι εμείς τα παιδιά μας…
Υλικά :
- Details
- Hits: 219
Καθώς ίσως γνωρίζετε οι περισσότεροι, είμαι από την Πελοπόνησσο, (με καταγωγή μισή από Αρκαδία, μισή από Λακωνία και αναθρεμένη στην Ηλεία) λατρεύω τον τόπο μου, νιώθω περήφανη για τις ομορφιές του και απολαμβάνω όλα όσα μου προσφέρει, καθώς είναι ένας πλούσιος τόπος με αγροτική παραγωγή κι όχι μόνο, με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, εναλλαγές τοπίων αλλά και συγκλονιστική ιστορία. Θα με ρωτήσει τώρα κάποιος τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη viral συνταγή της πάστας με ψητά ντοματίνια και φέτα που τώρα αξιώθηκα μετά από 3-4 χρόνια να τη δοκιμάσω; Έχω ακούσει τόσα πολλά γι’αυτήν , έχω διαβάσει τόσα απίστευτα σχόλια θαυμασμού, θυμάμαι τη φρενίτιδα που προκάλεσε τότε στα social media και μάλιστα πρόσφατα πληροφορήθηκα πως μετά από το σάλο της συνταγής αυξήθηκε η παγκόσμια ζήτηση φέτας κατά 200% ετησίως.
Έχω να πω λοιπόν με περίσσεια υπερηφάνεια, μετά την καθυστερημένη ομολογουμένως δοκιμή μου, πως το πιάτο αυτό είναι υπέροχο, μα είναι ακριβώς αυτό που γευόμαστε εδώ στα μέρη μας κάθε καλοκαίρι: Ένα χυλωμένο, καλομαγειρεμένο πιάτο “χονδρομενούδελο” με φρέσκια ντομάτα και μπόλικη τριμμένη φέτα ορεινής Ηλείας!
Υλικά (για 4 μερίδες):
- Details
- Hits: 149
Το σημερινό φαγητό είναι κάπως εναλλακτικό και το θεωρώ μακρινό συγγενή του σπανακόρυζου ή καλύτερα του πιάτου με τα σπανάκια και τα μαυρομάτικα φασόλια. Τη θέση του ρυζιού ή του οσπρίου θα πάει η υπερτροφή, η κινόα η οποία μέσα σε όλα είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης , φυτικών ινών, σιδήρου, μαγνησίου ενώ παράλληλα έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Όχι, δε σε προτρέπω να καταργήσεις τα κλασικά πιάτα που προανέφερα μα σε προτρέπω να δοκιμάσεις κι αυτή την εκδοχή για να έχεις ποικιλία στη διατροφή σου κι να απολαμβάνεις κάποιες φορές μέσα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής. Αξίζει πραγματικά!
Υλικά: