tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Είναι καλοκαίρι , κάνω διακοπές στην Ελλάδα και τρώω μετά το μπάνιο σε γραφικό ταβερνάκι , σε τραπέζι με καρό τραπεζομάντηλο και κληματαριά πλεγμένη πάνω στην πέργκολα. Τα τζιτζίκια τραγουδούν και το ποτήρι με το παγωμένο λευκό κρασί ιδρώνει από τη ζέστη...Πες μου ποιά είναι η πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό. Μη μου πεις πως δεν είναι ο μουσακάς , θα πεις ψέμματα...Ελληνικό καλοκαίρι και μουσακάς είναι έννοιες άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους. Το μόνο που θα κάνουμε εδώ , σήμερα , είναι να παραλείψουμε το τηγάνι και να ψήσουμε τις μελιτζάνες και τα λαχανικά στο φούρνο. Η γεύση υπέροχη και το αποτέλεσμα απλά πιο ελαφρύ. 

Ας το δούμε :

moysakas copy

Yλικά: (για ένα μέτριο ταψί 25x35)

Αυτό το φαγητό δε χρειάζεται μεγάλους προλόγους, ούτε ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένα υπέροχο κλασικό και αγαπημένο πιάτο , μόνο που για λόγους "λιπιδίων" και ελαφριάς γεύσης δε θα το μαγειρέψουμε τόσο παραδοσιακά αλλά θα χρησιμοποιήσουμε φιλεταρισμένες μπουκιές κοτόπουλου και δε θα τσιγαρίσουμε-τηγανίσουμε κανένα από τα υλικά του.  Ωστόσο , θα το κάνουμε πολύ , πολύ γευστικό ….το υπόσχομαι.  Επιπλέον , αν  επιλέξουμε κι ένα τυράκι ελεγχόμενων λιπαρών και το συνδυάσουμε με  ζυμωτό ψωμί ολικής άλεσης θα το απολαύσουμε περιχαρείς  και θα πούμε: "πιο ωφέλιμα και πιο απολαυστικά παράλληλα δε γίνεται".

Δείτε το :

kotopoulo mpamies1
Υλικά :

Το πιο απλό και συγχρόνως το πιο ευφάνταστο πιάτο που περιέχει δυο αγαπημένα υλικά θα φτιάξουμε σήμερα! Θα αρωματίσουμε , θα ψήσουμε τον αγαπημένο σολομό και θα τον συνοδεύσουμε με το απόλυτο , μαγικό ανοιξιάτικο λαχανικό , τα σπαράγγια. Δεν  έχω λόγια για να περιγράψω τη φίνα γεύση που προκύπτει από το αρμονικό "πάντρεμα"  των δύο αυτών ιδιαίτερων και εξαιρετικών υλικών. Το άρωμα του εστραγκόν στο σολομό επιβάλλεται ενώ το ξύσμα λεμονιού , το τζίντζερ και το σκόρδο συμπληρώνουν την απόλαυση. Το λίγο βούτυρο θεωρείται απαραίτητο συστατικό στο σωτάρισμα των σπαραγγιών…Από εκεί και πέρα όλα είναι θέμα λίγων λεπτών και η απόλαυση είναι κυριολεκτικά …στο πιάτο μας.

solomos sparaggia1

Υλικά για κάθε μία μερίδα:

Δεν είμαι σίγουρη ότι αρέσει σε όλους αυτό το μέρος του αρνιού και ότι είναι καλοδεχούμενο απ’ όλους. Όσοι όμως το αγαπούν , το κάνουν με θέρμη. Αποτελεί εξαιρετικό μεζεδάκι και είναι τέλειο συνοδευτικό για “κρασοκαταστάσεις". Παρόλο που δεν εχω και άριστες σχέσεις με το αρνάκι στην κουζίνα μου , τη συκωταριά του “λαδορίγανη" την αγαπώ πολύ κι αυτό με κάνει να την μαγειρεύω με μεράκι και να τη σερβίρω με άλλο τόσο μεράκι όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Το μπόλικο λεμονάκι , το μπόλικο λαδάκι αλλά και το πιπεράκι επιβάλλονται καθώς και οι τηγανιτές πατάτες σαν συνοδευτικό!

 

sikotaria1

Υλικά:

Δεν είναι που το πιάτο αυτό είναι βόμβα υγείας με το κινόα να αποτελεί υπερτροφή πολλών μεγατόνων , πηγή πλήρους πρωτεΐνης , μαγνησίου και φυλικού οξέως , είναι που το πιάτο αυτό είναι χορταστικό και πολύ πολύ νόστιμο. Είναι αλήθεια πως άργησα να εισάγω το κινόα στη διατροφή μου και δηλώνω ξεκάθαρα πως έχασα πολύτιμο χρόνο. “Κάλιο αργά παρά ποτέ” λέει η παροιμία αλλά εγώ κοιτάζω να ανακτήσω τον χαμένο χρόνο και το χρησιμοποιώ όσο πιο συχνά μπορώ. Σε αυτό το πιάτο τα ανάμεικτα λαχανικά κι ο τόνος απλά συμπληρώνουν την απόλαυση!

kinoa laxanika tono1

Υλικά:

Φαγητό λατρεμένο , υπέροχο και ωφέλιμο το συγκεκριμένο , μου άρεσε από παιδί…Πάντα τρελαινόμουν γι’ αυτή την ωραία κρούστα που έκαναν οι γίγαντες μόλις έβγαιναν από το φούρνο καθώς ψήνονταν , μέλωναν και χίλωναν αλλά και για την πηχτή γευστικότατη σαλτσούλα τους . Ακόμα τρελαίνομαι γι’ αυτό το φαγητό  και δεν ησυχάζω αν δεν εξαφανιστεί και  το τελευταίο ψίχουλο!

Είναι απ’ αυτά τα “ταπεινά” φαγητά που όμως κατέχουν εξαίρετη θέση στην κουζίνα μας και στο πρόγραμμα διατροφής μας , ή τουλάχιστον πρέπει να κατέχουν  γιατί αποτελούν διατροφικό και γευστικό θησαυρό. Συνοδεύεται με φρέσκο , ζυμωτό ψωμάκι και τυρί φέτα και είναι πραγματική απόλαυση :
Δείτε το :

gigantes
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...