Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 26
Αυτό το φαγητό ομολογώ πως δεν το γνώριζα. Το πιο κοντινό που γνωρίζω είναι το χοιρινό με χόρτα , ή με πράσα ή με λάχανο ή με σέλινο αυγολέμονο. Το έμαθα φέτος μαζί με τη νέα μου σπουδαία ανακάλυψη που είναι το λάχανο τουρσί. Σε αυτή την κουζίνα με μύησε η αγαπημένη Χριστίνα από τη Ρουμανία η οποία αφού μου έμαθε πρώτα πως να φτιάχνω λάχανο τουρσί μου μίλησε και για το σημερινό φαγητό. Σε μια γρήγορη ανακάλυψη διαπίστωσα πως το φαγητό αυτό συνηθίζεται στη Δ. Μακεδονία αλλά και στη Θράκη και αποτελεί παραδοσιακό, γιορτινό φαγητό.
Υλικά:
- Details
- Hits: 2719
Τα ντολμαδάκια τυλιγμένα με αμπελόφυλλα τα γνωρίζουμε όλοι μας! Αυτό το φαγητό είναι ένα με την παράδοση , είναι ένα με την αρχοντιά και τη γοητεία που πηγάζει από τα παλαιΐκά κιτάπια συνταγών των γιαγιάδων μας και μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Μια πιατέλα καλοτυλιγμένα ντολαμδάκια , βυθισμένα μέσα σε πλούσια , βελούδινη σάλτσα αυγολέμονου πάντα δέσποζε καμαρωτή και ασυναγώνιστη στα γιορτινά κι επίσημα τραπέζια της οικογένειάς μας. Το αξεπέραστο άρωμα που αναδίνουν τα αμπελόφυλλα δε μπορεί να συγκριθεί με κανένα κι όταν μάλιστα αυτό αναμιχθεί με το μαγικό άρωμα του δυόσμου το αποτέλεσμα είναι τόσο εύγευστο που αγγίζει τα όρια της απόλαυσης!
Υλικά:
- Details
- Hits: 2928
Μιλάμε για ένα κλασικό , μεσογειακό πιάτο , ένα πιάτο που κλείνει μέσα του όλα τα αρώματα και της γεύσεις του καλοκαιριού και της μεσογειακής γης. Νομίζω πως κάθε οικογένεια γεύεται αυτό το φαγητό πολλές φορές κάθε καλοκαίρι , με τις δικές της παραλλαγές και τους δικούς της τρόπους μαγειρέματος…Τα υλικά , απλά και προσιτά κυκλοφορούν σε αφθονία στους πάγκους της λαΐκής αλλά και σε κάθε σπίτι που έχει τουλάχιστον μια μικρή αυλίτσα…Η ομορφιά της απλότητας είναι εδώ , έχει έντονο το χρώμα του καλοκαιριού! Όσες φορές κι αν το γευτώ , όσες φορές δεχτώ “πεσκέσι” με μια αγκαλιά , κηπευτικά δεν το βαριέμαι ποτέ και είναι πάντα καλοδεχούμενο…
Υλικά :
- Details
- Hits: 4159
Τα λαζάνια είναι ένα εξαιρετικό υλικό με το οποίο μπορούμε να κάνουμε θαύματα . Μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε απίστευτα μαζί τους , φτιάχνοντας σάλτσες , με ποικιλία υλικών και ετοιμάζοντας ένα σωρό πιάτα . Μπορούμε ακόμα να ανακυκλώσουμε φαγητά και να τα ενσωματώσουμε μαζί με λαζάνια σε ένα υπέροχο σουφλέ… εγώ σήμερα θέλησα με τη βοήθειά τους να φτιάξω κάτι που να θυμίζει σουφλέ , παστίτσιο και μουσακά…Ένωσα λοιπόν τα αγπημένα μου ζυμαρικά με κιμά , ψητά λαχανικά και μπεσαμέλ και δημιούργησα ένα πιάτο που ακόμα και αυτοί που δεν αγαπούν και τόσο τα λαχανικά…δεν “ξεδιάλεξαν” ούτε ψιχουλάκι.
Δείτε το :
- Details
- Hits: 608
Τα λαζάνια δεν είναι απλώς η εύκολη λύση μιας και δε χρειάζονται προβράσιμο και μπορείς να δημιουργήσεις μια νοστιμιά στο “άψε-σβήσε” μα είναι και μια πεντανόστιμη λύση γιατί σχηματίζουν ζουμερές , γευστικές στρώσεις από ζυμαρικά πλαισιωμένα με ένα σωρό υλικά: λαχανικά , κρεατικά , μανιτάρια , σπανάκι , αλλαντικά , πλούσιες σάλτσες και φυσικά τυριά…
Σήμερα θα φτιάξουμε μια κλασική , αγαπημένη εκδοχή , αυτή με τον κιμά , θα τον εμπλουτίσουμε με κράμα γάλακτος και μπόλικο τυράκι , θα το καλοψήσουμε και θα απολαύσουμε ένα πιάτο που εγώ το αποκαλώ “ζημιά”
Υλικά:
- Details
- Hits: 2020
Δε χρειάζονται πολλά λόγια εδώ , για τη σημερινή ανάρτηση , για τη συγκεκριμένη συνταγή. Εκτός του ότι οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους , τα υλικά είναι τέτοια που φωνάζουν από μακριά ότι πρόκειται για ένα φαγητό-απόλαυση που όπως είπε και η κόρη μου η Σάτυ δοκιμάζοντας την πρώτη πιρουνιά: “κάθε μπουκιά είναι ένα μικρό θαύμα” .
Η διαδικασία μπορεί να φαίνεται κάπως περίπλοκη όμως δεν είναι ενώ τα υλικά είναι όλα διαλεγμένα με αγάπη και μεράκι κι όλα είναι απαραίτητα για να συνθέσουν το τελικό αποτέλεσμα , από το σπανάκι , το σκορδάκι και τον λίγο άνιθο ,την ποικιλία των συγκεκριμένων τυριων μέχρι και το θυμαράκι και το ροζ πιπέρι…
Υλικά: