tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Η επίσημη ονομασία του συγκεκριμένου κομματιού μοσχαρίσιου κρέατος ονομάζεται “στηθοπλευρές”. Οι Αμερικάνοι το ονομάζουν short ribs ενώ οι κρεοπώλεις το αποκαλούν “σιδηρόδρομο” μια και τα μεγάλα αυτά πλευρικά κόκκαλα από το στήθος του μοσχαριού παραταγμένα στη σειρά μοιάζουν όντως με σιδηρόδρομο. Εγώ πάλι το αποκαλώ “λουκούμι” γιατί καθώς σιγομαγειρεύεται με κόκκινο κρασί για ώρες στη γάστρα μελώνει, μαλακώνει και γίνεται τόσο απολαυστικό ενώ η γεύση του είναι πραγματικά ασύλληπτη.

short ribs1

Υλικά:

Άλλο το πανάρισμα με αλεύρι, αυγό και τριμμένη φρυγανιά, αυτό που ξέρουμε και αγαπάμε κι άλλο το πανάρισμα με μίγμα από νιφάδες καλαμποκιού , μπαχαρικά και τριμμένη παρμεζάνα…Το πρώτο είναι συμπαγές και χαρίζει ένα νόστιμο και κρουστό περίβλημα ενώ το δεύτερο χαρίζει πικάντικη γεύση και σούπερ τραγανό αποτέλεσμα…Δεν ξέρω ποιο από τα δύο θέλω να διαλέξω, ούτε μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο σαν πιο αγαπημένο, αλλά για τις μικρές, παιχνιδιάρικες κοτομπουκιές, ψηφίζω ξεκάθαρα το δεύτερο. Κοτομπουκιές , λοιπόν, με τραγανές νιφάδες καλαμποκιού, νόστιμη τριμμένη παρμεζάνα και μια γενναία δόση μπαχαρικών που κάνουν το γεύμα ακαταμάχητο…

kotompoykies1

Υλικά:

Το αγαπημένο φαγητό των παιδικών μου χρόνων ήταν το “σνίτσελ” που η μαμά έφτιαχνε με χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας , παναρισμένο , ροδοτηγανισμένο και γκρατιναρισμένο με τυρί, σωστή “αμαρτία”. Όταν όμως άρχισα να ενημερώνομαι γύρω από τον υγιεινό τρόπο ζωής και γύρω από τη σωστή διατροφή , το αγαπημένο μου φαγάκι  που απολάμβανα σε εβδομαδιαία βάση μαζί με το τηγάνι, έπαψε να αποτελεί συνηθισμένη επιλογή. Ωστόσο , αν θέλουμε ,  πάντα υπάρχει ο τρόπος να απολαμβάνουμε αγαπημένες γεύσεις κι έτσι το κρέας αντικαταστάθηκε από φιλετάκι κοτόπουλου και το τηγανι  έδωσε τη θέση του στη λαδόκολλα και στο φούρνο. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό κι η ευκολία αξιοσημείωτη.
Σας διαβεβαιώνω ,  είναι τέλειo :

kotopoylo pane1
Υλικά :

Άπειρες συνταγές μοιάζουν με αυτή και οριακά κι εγώ η ίδια στο site μου έχω αναρτήσει ήδη κι άλλες παρόμοιες. Μα αυτό εδώ το πιάτο το απόλαυσα λιγάκι παραπάνω. Θέλεις γιατί το έφτιαξα με μεράκι; θέλεις γιατί πρόσθεσα για πρώτη φορά λίγο βουτυράκι στο σωτάρισμα; Ίσως θα πω εγώ, αφού η λεπτομέρεια κάποιες φορές κάνει τη διαφορά. Επίσης πρόσθεσα θυμάρι και βασιλικό ενώ τα ζυμαρικά μου ήταν παραδοσιακές μακαρούνες Καρπάθου, οι οποίες ήταν εξαιρετικές…

zymarika manitaria alakrem1

Υλικά:

Οι γείτονές μας Ιταλοί , άνθρωποι με μεράκι , φινέτσα και υψηλή αίσθηση του γούστου είναι διεθνώς γνωστοί και για την κουζίνα τους…Φαίνεται ότι απολαμβάνουν τη ζωή τους και τη ζουν με πάθος ενώ κάνουν το ίδιο και με το φαγητό τους. Ποιός δε λιγουρεύει την Ιταλική , λεπτή πίτσα με τη ντελικάτη γεύση και τα “ζωντανά υλικά “ ψημένη στον ξυλόφουρνο…ποιός δεν ονειρεύεται  μια "πάστα αλα Αραμπιάτα” ή “Καρμπονάρα”... Χρησιμοποιούν ποικίλα υλικά , αγαπούν το ελαιόλαδο , το σκόρδο , το βασιλικό , το δεντρολίβανο , χρησιμοποιούν την παρμεζάνα σχεδόν σε κάθε πιάτο σα να ήταν το αλάτι , η νοστιμιά του... και βέβαια την παντσέτα και τα ελαφρά λαχανικά σε μεγάλη ποικιλία . Κάπου εκεί θα κινηθεί και το δικό μας πιάτο σήμερα…
Δείτε το:

zymarika pantseta1

Υλικά :

Αυτή η παραλλαγή του κλασικού πιάτου “μακαρόνια με κιμά” με έχει κερδίσει ξεκάθαρα. Τολμώ να πω την προτιμώ από την κλασική κι αγαπημένη των παιδιών μας χρόνων που βέβαια δεν την απαρνιέμαι και την τιμώ αρκετά συχνά στην κουζίνα μου. Αλλά αυτό το πιάτο με τον κιμά από φιλέτο κοτόπουλου και τα μπαχαρικά που το συνοδεύουν έχει αυτό “το κάτι” που με ενθουσιάζει και με κάνει να το προτιμώ. Ίσως που είναι τόσο ελαφρύ , ίσως που είναι γοητευτικά απλό…ίσως που αγαπώ τις λιτές και ξεκάθαρες γεύσεις, αυτό το φαγάκι το αγαπώ και δεν σταματώ να το επιλέγω σε εβδομαδιαία βάση…

kimas kotopoyloy1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...