tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Οι γείτονές μας Ιταλοί , άνθρωποι με μεράκι , φινέτσα και υψηλή αίσθηση του γούστου είναι διεθνώς γνωστοί και για την κουζίνα τους…Φαίνεται ότι απολαμβάνουν τη ζωή τους και τη ζουν με πάθος ενώ κάνουν το ίδιο και με το φαγητό τους. Ποιός δε λιγουρεύει την Ιταλική , λεπτή πίτσα με τη ντελικάτη γεύση και τα “ζωντανά υλικά “ ψημένη στον ξυλόφουρνο…ποιός δεν ονειρεύεται  μια "πάστα αλα Αραμπιάτα” ή “Καρμπονάρα”... Χρησιμοποιούν ποικίλα υλικά , αγαπούν το ελαιόλαδο , το σκόρδο , το βασιλικό , το δεντρολίβανο , χρησιμοποιούν την παρμεζάνα σχεδόν σε κάθε πιάτο σα να ήταν το αλάτι , η νοστιμιά του... και βέβαια την παντσέτα και τα ελαφρά λαχανικά σε μεγάλη ποικιλία . Κάπου εκεί θα κινηθεί και το δικό μας πιάτο σήμερα…
Δείτε το:

zymarika pantseta1

Υλικά :

Αυτή η παραλλαγή του κλασικού πιάτου “μακαρόνια με κιμά” με έχει κερδίσει ξεκάθαρα. Τολμώ να πω την προτιμώ από την κλασική κι αγαπημένη των παιδιών μας χρόνων που βέβαια δεν την απαρνιέμαι και την τιμώ αρκετά συχνά στην κουζίνα μου. Αλλά αυτό το πιάτο με τον κιμά από φιλέτο κοτόπουλου και τα μπαχαρικά που το συνοδεύουν έχει αυτό “το κάτι” που με ενθουσιάζει και με κάνει να το προτιμώ. Ίσως που είναι τόσο ελαφρύ , ίσως που είναι γοητευτικά απλό…ίσως που αγαπώ τις λιτές και ξεκάθαρες γεύσεις, αυτό το φαγάκι το αγαπώ και δεν σταματώ να το επιλέγω σε εβδομαδιαία βάση…

kimas kotopoyloy1

Υλικά:

Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τη σημασία της φράσης αυτής κι η φράση αυτή στα τουρκικά σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση: “ο σουλτάνος ενέκρινε” γιατί κατά πως φαίνεται ο σουλτάνος ήταν δύστροπος και απαιτητικός. Αυτό που είναι άξιο να σημειωθεί και που με γοητεύει είναι το πάντρεμα της αγαπημένης μου τουρκικής κουζίνας με την εξίσου αγαπημένη μου γαλλική κουζίνα, αφού ο πουρές μελιτζάνας έχει σαν βάση τη γαλλική σάλτσα μπεσαμέλ. Το αποτέλεσμα; Επικό! Η γεύση; συγκλονιστική! Το πιάτο; σήμα κατατεθέν της πολίτικης κουζίνας κι εδώ το ετοιμάζουμε με θαυμασμό και απόλυτο σεβασμό στις γαστρονομικές συνήθειες της γειτονικής χώρας.

hoynkiar begienti1

Υλικά για το κρέας:

Αυτό το πιάτο , παρόλο που φαίνεται ένα απλό κοκκινιστό με ζυμαρικά , έχει δύο σημεία που το κάνουν να ξεχωρίζει : το πρώτο είναι τα καλοκαιρινά αρώματά του (φρέσκια ρίγανη και βασιλικός)  και το δεύτερο είναι ο τρόπος μαγειρέματός του που μας επιβαρύνει βέβαια με το πλύσιμο ενός επιπλέον σκεύους αλλά μας απαλάσσει από το σωτάρισμα των υλικών…η γεύση του , πιστέψτε με , είναι πολύ διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα. Η παρμεζάνα στο τέλος το απογειώνει..
Δείτε το :

kotopoylo kalokairino1
Υλικά :

Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα φαγητά , τόσο νόστιμο και απλό αλλά με τόσο δυνατή , μεσογειακή γεύση που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο! Οι πιπεριές , τα κρεμμύδια , τα μανιτάρια , τα ντοματίνια αλλά και η ρίγανη απογειώνουν το απλό , άπαχο κρέας του κοτόπουλου και το κάνουν έναν εξαιρετικό μεζέ που μπορεί να συνοδέψει πολύ όμορφα το κρασάκι ή τη μπύρα μας. Συνδυάζεται με πατάτες ψητές ή τηγανιτές ή ρύζι και χαρίζει ένα πλήρες νόστιμο και υγιεινό  γεύμα ενώ  στέκεται μια χαρά και μόνο του , ειδικά αν του προσθέσουμε λίγη φέτα και φρέσκο , ζυμωτό καψαλισμένο ψωμί…
Δείτε το :

kotopoylo xrvmata1
Υλικά :

Μπορεί να ψήνουμε ένα φιλέτο κοτόπουλου στη σχάρα για τη δίαιτά μας , αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να βασανιζόμαστε με ένα στεγνό , άνοστο , αδιάφορο κομμάτι κρέας που το τραβάμε από’δω κι από ‘κει , το μασουλάμε πολλή ώρα και τέλος το κατεβάζουμε στο στομάχι με τη βοήθεια κάποιου λαχανικού…αλλιώς κολλάει στον οισοφάγο και δεν πάει πιο κάτω με τίποτα…Σήμερα θα μαρινάρουμε το κρέας με αρωματικό σησαμέλαιο και με βαλσαμικό ξύδι που θα το μαλακώσει , θα το αλατοπιπερώσουμε και τέλος θα το περιλούσουμε με μια μουσταρδομελάτη σαλτσούλα που θα το κάνει “όνειρο”…
Δείτε το :

kotopoylo moystardomelato1
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...