tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Αυτό το πιάτο αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για μένα και την οικογένειά μου όταν το έφτιαξα για πρώτη φορά . Συνήθως έφτιαχνα το υπέροχο ,  κλασικό πρασόρυζο με τη σάλτσα ντομάτας το οποίο μας αρέσει πάρα πολύ . Αλλά αυτή η εκδοχή του στην κυριολεξία μας ξετρέλανε . Πιο ανάλαφρο , πιο γλασερό , πιο νόστιμο τολμώ να πω θυμίζει πιο πολύ ριζότο λαχανικών με το άρωμα και τη γλύκα του πράσου να κυριαρχεί , πάρα ένα συνηθισμένο λαδερό φαγητό , όπως το σπανακόρυζο ή το λαχανόρυζο . Αν το συνοδέψουμε μάλιστα με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι ή λίγο Κατίκι Δομοκού , το πιάτο μετατρέπεται σε μια υπέροχη , μεσημεριανή απόλαυση !
Δείτε το :

prasoryzo aspro1
Υλικά :

Μου το έλεγαν μα δεν το πίστευα: τα ρεβίθια αγαπούν πολύ τα εσπεριδοειδή ! Για το λεμόνι εννοείται πως το καταλαβαίνω μα για το πορτοκάλι ήθελα να δοκιμάσω πριν το πιστέψω και φυσικά μια δοκιμή με έπεισε και με το παραπάνω! Έφτιαξα λοιπόν την αγαπημένη μου σιφνέικη ρεβιθάδα στο πήλινο και την περιέλουσα με μια εξαιρετική σάλτσα η οποία εκτός των άλλων περιέχει χυμό πορτοκαλιού…Σειρά σου να δοκιμάσεις κι εσύ και θα καταλάβεις.

revithia taxini6

Υλικά:

Όταν αγόρασα αυτό το φιλεταρισμένο κομμάτι γαλοπούλας είχα στο νου μου να το ψήσω στη σχάρα και να το περιλούσω με μια πικάντικη , όξινη σαλτσούλα , να το συνοδέψω και με μια καλοφτιαγμένη σαλατούλα και να φάμε μια χαρά! ΄Ελα όμως που μου γεννήθηκε έντονα η επιθυμία να δοκιμάσω κάτι καινούριο…Κατέφυγα λοιπόν στη διαίσθησή μου , στην όρεξή μου , στις προτάσεις που έχουν πέσει στην αντίληψή μου κατά καιρούς και βέβαια στα υλικά που διέθετε η κουζίνα μου την ημέρα εκείνη…Είχα και ρύζι μπασμάτι , δεν ήθελε και πολύ σκέψη το εγχείρημα…Δείτε το αποτέλεσμα:

galopoyla petimezi1
Υλικά :

Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό το φαγητό με την όμορφη εμφάνιση και την ακόμα καλύτερη γεύση. Στέκεται άνετα σε μπουφέ ή γιορτινό τραπέζι αλλά εγώ το καθιέρωσα ξεκάθαρα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού της οικογένειας αφού τα υλικά του είναι απλά, αρέσει σε όλους και ετοιμάζεται πανεύκολα. Είναι μια ακόμα συνταγή από τη φίλη Ελευθερία Μπούτζα της οποίας η κάθε πρόταση , γλυκιά ή αλμυρή, αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη…

fileto galopoylas gemisto1

Υλικά:

Δε συμπαθώ τις γλυκές γεύσεις στα φαγητά αλλά αυτό εδώ το χοιρινό με τη μελωμένη κρούστα, τα αρώματα και το μαλακό , πεντανόστιμο κρέας του με έχει κάνει να αναθεωρήσω. Ομολογώ πως παρακολούθησα ένα βίντεο του Άκη Πετρετζίκη το οποίο δεν ακολούθησα πιστά, ούτε χρησιμοποίησα όλα τα υλικά που προτείνει. Απλά ήταν το ερέθισμα που κέντρισε την φαντασία μου και με έκανε να αυτοσχεδιάσω και να ακολουθήσω τα δικά μου βήματα , φέρνοντας τη συνταγή στα δικά μου μέτρα. Το πείραμα πέτυχε κι όσοι δοκίμασαν το φαγητό αναφώνησαν με ενθουσιασμό πως πρόκειται για φαγητό-λουκόυμι. Ανάμεσα στα υλικά  που κράτησα και που ομολογουμένως έκανε τη διαφορά ήταν το κύμινο…

xoirino petimezi1

Υλικά:

Το δοκίμασα ένα βράδυ σε ένα φιλικό μας σπίτι. Το είχε μαγειρέψει η κυρία Γιωργία και έγινε ανάρπαστο , έκλεψε την παράσταση και η γεύση του αποτυπώθηκε στη μνήμη μου μια για πάντα. Ήταν υπέροχο , μαλακό , ολόγλυκο , καλοψημένο με μπόλικο λαδάκι που το έκανε να μοιάζει μελωμένο , με μπόλικο σκορδάκι και χυμό πορτοκαλιού που του χάριζε μια ιδιαίτερη , ξεχωριστή γεύση . Αρκετό καιρό μετά , “πήγα γυρεύοντας” , της ζήτησα τη συνταγή και με χαρακτηριστική απλότητα μου την περιέγραψε…Το μαγείρεψα την επόμενη κι όλας μέρα. Ήταν παντανόστιμο , μα νομίζω πως το “χερικό” της κυρίας Γιωργίας έκανε τη διαφορά...

 

mosxari xeimwna1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...