tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Στήθος γαλοπούλας γεμιστό με μανούρι και πιπεριά Φλωρίνης

Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό το φαγητό με την όμορφη εμφάνιση και την ακόμα καλύτερη γεύση. Στέκεται άνετα σε μπουφέ ή γιορτινό τραπέζι αλλά εγώ το καθιέρωσα ξεκάθαρα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού της οικογένειας αφού τα υλικά του είναι απλά, αρέσει σε όλους και ετοιμάζεται πανεύκολα. Είναι μια ακόμα συνταγή από τη φίλη Ελευθερία Μπούτζα της οποίας η κάθε πρόταση , γλυκιά ή αλμυρή, αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη…

fileto galopoylas gemisto1

Υλικά:

1 ολόκληρο στήθος γαλοπούλας φιλεταρισμένο (περίπου 1.200γρ.)

150-200 γρ. Μανούρι

1 πιπεριά Φλωρίνης

10 φέτες μπέικον καπνιστό

Φύλλα βασιλικού

2-3 κ.σ. πάστα λιαστής ντομάτας

Αλάτι, πιπέρι

Λίγο λάδι

Για τη σάλτσα:

1 κούπα τριφτή ντομάτα

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

50 ml λάδι

Αλάτι και πιπέρι

Θυμάρι και βασιλικό

fileto galopoylas gemisto2fileto galopoylas gemisto3fileto galopoylas gemisto4fileto galopoylas gemisto5fileto galopoylas gemisto6fileto galopoylas gemisto7fileto galopoylas gemisto8fileto galopoylas gemisto9fileto galopoylas gemisto10fileto galopoylas gemisto11fileto galopoylas gemisto12fileto galopoylas gemisto13

Εκτέλεση:

Φροντίζουμε να ανοίξουμε με ένα μαχαίρι το στήθος γαλοπούλας έτσι ώστε να “απλωθεί” όσο γίνεται περισσότερο. Το τοποθετούμε πάνω σε χαρτί αντικολλητικό και το αλατοπιπερώνουμε. Το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο , ρίχνουμε και την πάστα λιαστής ντομάτας και φροντίζουμε να την απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια.

Από πάνω σκορπίζουμε τα φύλλα βασιλικού, το μανούρι και την πιπεριά κομμένα σε λωρίδες. Τότε ρολάρουμε το φιλέτο ώστε να κλείσει και να σχηματιστεί ένα σφιχτό ρολό. Αραδιάζουμε από πάνω τις φέτες μπέικον τη μία πλάι στην άλλη και κλείνουμε το ρολό τυλίγοντας το με το χαρτί. Για μεγαλύτερη σταθερότητα καρφώνουμε λίγες οδοντογλυφίδες. Το τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε 100 ml νερό και 3-4 κ.σ. λάδι. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 45 λεπτά περίπου. Ανοίγουμε τότε το αντικολλητικό χαρτί στο πάνω μέρος δώστε να αποκαλυφθεί το ρολό και να πάρει χρώμα. Ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα ή μέχρι να ροδίσει καλά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τι σκόρδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε την ντομάτα , το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να φύγουν τα υγρά και να έχουμε μια δεμένη σάλτσα. Στις τελευταίες βράσεις προσθέτουμε λίγα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.

Όταν το ρολό είναι έτοιμο το μεταφέρουμε με προσοχή στην πιατέλα , το κόβουμε σε φέτες και το περιλούζουμε με τη σάλτσα του (ή με λίγη από τη σάλτσα του ώστε ο καθένας να προσθέσει κατά προτίμηση)

Συνοδεύουμε με πατάτες baby, ή με πουρέ ή με πατάτες ψητές σαν τηγανιτές.

Καλή όρεξη!

Σημ. : Στη σάλτσα ντομάτας μπορούμε να προσθέσουμε τα υγρά από το ψήσιμο του ρολού για επιπλέον νοστιμιά. Σε αυτή την περίπτωση θα βράσουμε λίγο παραπάνω τη σάλτσα για να μελώσει και να απορροφηθούν τα περιττά υγρά.

Συνταγή για συνοδευτικές πατατούλες baby θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδω

Κι άλλη πρόταση εδώ

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...