Πατάτες baby με πικάντικη κρούστα
- Hits: 1167
Αυτές οι πατάτες δε θεωρούνται ορεκτικό , ούτε συνοδευτικό! Θεωρούνται απλά...“ζημιά” και καλό θα κάνουμε να μην τις εμφανίσουμε νωρίτερα στο τραπέζι γιατί το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να τις εξαφανίσουμε-καταβροχθίσουμε εις βάρος των υπόλοιπων πιάτων που πρόκειται να σερβιριστούν. Μόνο που βλέπει κανείς αυτή την ξεροψημένη , γεμάτη σκασίματα επιφάνεια και την κρούστα των μπαχαρικών να την περιβάλλει δεν αντιστέκεται με καμμία δύναμη. Είναι πατατούλες εθιστικές , πεντανόστιμες , δελεαστικές και πικάντικες και "παντρεύονται" άριστα με το ψητό κρέας.
Υλικά:
750 γρ. πατατούλες baby
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 κ.γλ. θυμάρι
1/3 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή
1/2 κ.γλ. σκόρδο σκόνη
Λίγο κάρρυ και λίγο ταντούρι mix (μίγμα ανατολίτικης κουζίνας)
Αλάτι και πιπέρι
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα
Eκτέελση:
Πλένουμε πάρα πολύ σχολαστικά τις πατατούλες όπως είναι με τη σάρκα τους. Τοποθετούμε μια μέτρια κατσαρόλα στη φωτιά , βάζουμε μέσα τις πατατούλες και τις σκεπάζουμε με νερό. Τις μισοβράζουμε για 10-15 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματίσουμε έναν αρωματικό πολτό. Κόβουμε τις πατατούλες στη μέση ή αν είναι πολύ μικρές τις αφήνουμε ολόκληρες. Τις ρίχνουμε σε ένα μπωλ και αδειάζουμε εκεί τον πολτό που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ώστε να περιλουστούν ολόγυρα με το αρωματικό αυτό μίγμα. Στρώνουμε σε ένα ταψάκι μια λαδόκολλα και αδειάζουμε εκεί τις πατάτες φροντίζοντας να μη σκεπάζει η μία την άλλη ώστε να ψηθούν καλά κι ομοιόμορφα.Ψήνουμε στους 200ο για 30-40 λεπτά , μέχρι οι πατατούλες να ροδοψηθούν , να σχηματίσουν σκασίματα και να αποκτήσουν μια χρυσαφένια κρούστα.
Σερβίρουμε αμέσως!