tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ορεκτικα-συνοδευτικα

Χρόνια τώρα η κουζίνα μου είναι συνδεδεμένη με το διαδίκτυο…Γεύσεις, πειραματισμοί, αρώματα, γλυκές και αλμυρές δημιουργίες, απογοητεύσεις, αποτυχίες  αλλά και κορυφαίες στιγμές επιτυχίας, όλα είναι καταγεγραμμένα αλλά και  μοιρασμένα με τα άτομα που ακολουθώ και με ακολουθούν…

Η χαρά κι ο ενθουσιασμός μου με την επιτυχία αυτής της συνταγής η οποία είναι ιδιαίτερη, εύκολη και πεντανόστιμη δε μπορούσε παρά να μοιραστεί με όλους τους φίλους μου…

mpastoynia spanaki1

Υλικά για τη ζύμη:

Η φοκάτσια είναι ένα είδος ψωμιού με ιταλική προέλευση , απλό , αφράτο και μυρωδάτο! Πρόκειται για ένα επίπεδο , στρογγυλωπό ψωμί ζυμωμένο με λάδι και αρωματισμένο με μυρωδικά και βότανα . Τρώγεται σκέτο και είναι υπέροχο , αλλά μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό κολατσιό με τυριά και αλλαντικά της προτίμησής μας ή να αποτελέσει τη βάση για ένα πικάντικο ντιπ ή για μια ταραμοσαλάτα ή πάστα ελιάς  ή άλλο πατέ. Μπορούμε να το ζυμώσουμε σκέτο αλλά μπορούμε να του προσθέσουμε ντοματίνια , ελιές , λαχανικά και μυρωδικά…Ετοιμάζεται πανεύκολα , ευχάριστα και πολύ γρήγορα ενώ καταναλώνεται ακόμα πιο γρήγορα και ευχάριστα και προκαλεί…εθισμό!

focaccia2

Υλικά :

Φοκάτσια είναι ένα επίπεδο, λευκό , “λαδένιο” ψωμί με καταγωγή την Ιταλία και πολλούς λάτρεις. Μόλις τοποθετηθεί το ζυμάρι στο ταψί , σχηματίζουμε βαθουλώματα με τα δάχτυλά μας κι ακριβώς εκεί μέσα είναι που λιμνάζει το εξαιρετικό ελαιόλαδο και κάνει θαύματα στο ψήσιμο. Συνήθως η φοκάτσια πασπαλίζεται  με χονδρό αλάτι , θυμάρι  και φυλλαράκια αρωματικού δεντρολίβανου. Σήμερα όμως θα προχωρήσουμε ένα βήμα πιο πέρα και θα την “γεμίσουμε” κι όλας! Απλά πράγματα: Θα βάλουμε στη βάση λίγη σαλτσούλα , θα προσθέσουμε λίγες φέτες καπνιστού χοιρινού , λίγο τυράκι και θα την ψήσουμε με το γνωστό τρόπο…Μόλις βγει από το φούρνο θα την απολαύσουμε σα να γευμόμαστε το πιο ιδαίτερο έδεσμα του κόσμου. Γιατί στα απλά είναι η ομορφιά!

fokatsia gemisth1

Υλικά:

Να ήταν τρόπος όλη την ώρα να έχω κρέπες…έτοιμες για γέμισμα . Κάθε μια να τη γεμίζω με τέτοια υλικά που να αποτελεί ένα μοναδικό , ξεχωριστό , δελεαστικό και πικάντικο κολατσιό…Και τις υπόλοιπες…να τις μετατρέπω με τα "χίλια καλά" σε ένα μικρό , γλυκό θαύμα…από τα σπλάχνα του οποίου θα “ξεχύνεται” πληθωρικά ή πραλίνα φουντουκιού και τα τρίμματα του μπισκότου , της καρύδας ή της λευκής σοκολάτας…Πολύ ξεφύγαμε όμως…ας επανέλθουμε στις αλμυρές , παραγεμιστές , δελεαστικές κρεπούλες μας που θα τις περιλούσουμε με μια ελαφριά κρέμα γάλακτος , θα τις πασπαλίσουμε με λίγο τυρί , θα τις γκρατινάρουμε και θα τις σερβίρουμε…όποιος πρόλαβε , πρόλαβε…

krepes almyres1

Υλικά :

Το εμβληματικό αυτό τυρί, με καταγωγή τη Νορμανδία, με την ιδιαίτερη πολύπλευρη γεύση του και το μαλακό, βελούδινο σώμα του, με το ξεχωριστό του άρωμα, το θεωρώ λατρεία…Σε προκαλεί να το απολαύσεις μόνο του, λιτά κι απέριττα μέσα σε πράσινη σαλάτα όπου θα ενισχυθεί με υπόγλυκο ντρέσινκ ή ψημένο ώστε να αναδειχτεί ρέοντας η πολύτιμη υφή κι επίγευσή του . Η αγαπημένη μου εκδοχή είναι ψημένο σε σφολιάτα , περιλουσμένο με ένα εκλεκτό ανθόμελο και φυσικά συνοδευμένο με ένα αρωματικό, λευκό κρασί…

camember1

Υλικά:

Δεν έχει κάτι το δύσκολο η συγκεκριμένη συνταγή , δε χρειάζεται αναλυτικές οδηγίες, ούτε πρέπει να κατέχει  συγκεκριμένες γνώσεις και ικανότητες  κάποιος για να την εκτελέσει…Απλά ετοίμασα αυτό το “πιάτο” , το σέρβιρα, το απολαύσαμε κι είπα να το απαθανατίσω και να το συμπεριλάβω στα αρχεία των συνταγών μου, γιατί αξίζει να μείνει…έτσι απλά για τη γοητεία της απλότητας και την ομορφιά των δώρων της φύσης…Ετοίμασε το και απόλαυσε το με ένα δροσερό , φρουτώδες , αρωματικό λευκό κρασί και καλή συντροφιά!

syko graviera

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...