tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ορεκτικα-συνοδευτικα

Λοιπόν αυτό το υπέροχο σύνολο λαχανικών που βλέπεις έτσι ροδοψημένο και καλοσερβιρισμένο είναι αποτέλεσμα μιας εύκολης και σύντομης διαδικασίας που έχει γίνει η λατρεία του καλοκαιριού και δεν πρόκειται να λείψει από το τραπέζι μας. Ο λόγος είναι απλός: Ένα πιάτο με ψητά λαχανικά μπορεί να σταθεί μόνο του σαν κύριο γεύμα με δυο αυγά και λίγο τυρί. Μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ βραδινό αλλά κι ένα υπέροχο συνοδευτικό πλάι σε ψητό ψάρι, κρέας ή θαλασσινά. Εγώ προσωπικά το λατρεύω με χταπόδι ψητό και κρέμα βαλσαμικού…

Η πιπεριά και το κρεμμύδι κάνουν τη διαφορά ενώ το θυμάρι το θεωρώ απαραίτητο…

pshta laxanika airfryer1

Υλικά:

Ανακατεύοντας τα απλά υλικά αυτής της πιτούλας ετοιμάζεις στο πι και φι ένα μαγικό μίγμα , γεμάτο πρωτεΐνες και με διατροφική αξία. Η νοστιμιά της δεν υπάρχει και προορίζεται για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό ενώ τα παιδιά την απολαμβάνουν κάθε στιγμή σαν κολατσιό, χωρίς να γνωρίζουν πως περιέχει νιφάδες βρώμης…Την ψήνεις στον φούρνο για 40-45 λεπτά ενώ αν έχεις air fryer συντομεύεις τη διαδικασία…

ksypolyth pita cottage cheese airfryer1

Υλικά:

Τι νοστιμιά κι αυτή του πράσου! τι γλυκιά γεύση!

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα σουφλέ με πράσα το οποίο θα μπορούσαμε να το πούμε “ξυπόλυτη πρασόπιτα” γιατί είναι ένα απλό , μίγμα με αναμεμιγμένα όλα τα υλικά της συνταγής και ψημένα σ’ ένα ταψί ή πυρίμαχο σκέυος χωρίς φύλλο , χωρίς κρούστα , χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο παρά με τα πιο απλά  προϊόντα που υπάρχουν στην κουζίνα μας και με μια μικρή , ενδιαφέρουσα παρέμβαση που είναι  το σουσάμι για να δίνει ένα ενδιαφέρον στην υφή αλλά και στη γεύση. Δείτε το :

soyfle prasa1
Υλικά :

Το δοκίμασα ένα βράδυ σε ένα ατμοσφαιρικό μεζεδοπωλείο κάπου στη Στουρνάρη όπου είχα πάει για ένα χαλαρό κρασάκι… Ήταν ο χώρος, ήταν η παρέα, ήταν τα αρώματα του πιάτου αυτού…Το φωτογράφισα για να το θυμάμαι λεπτομερώς και το έφτιαξα μετά από δυο μέρες...Καθιερώθηκε και καταγράφηκε σαν ένα από τα πιο αγαπημένα ορεκτικά! Οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη μεγάλη διαφορά εκτός από το κύμινο είναι το λάδι πάπρικας και το καβουρδισμένο κουκουνάρι στην επιφάνεια…

xoymoys kymino manitaria1

Υλικά:

Τα μανιτάρια ξεκίνησα να τα φτιάχνω με αυτό τον τρόπο για να τα σερβίρω σαν ορεκτικό-συνοδευτικό. Ωστόσο είναι τόσο επιτυχημένα και νόστιμα που κατέληξαν να είναι απαραίτητα σε κάθε πιάτο. Από γαρνίρισμα σε φάβα, χούμους και ρύζι  μέχρι σαλάτες, ομελέτες και σάντουιτς. Απλά υλικά, καθημερινές συνήθειες, νόστιμες γεύσεις που δίνουν γεύση στη ζωή μας…Πολύ συχνά, μαζί με τα μανιτάρια προσθέτω στον κάδο και μια πιπεριά Φλωρίνης η οποία συμπληρώνει το συνδυασμό γεύσεων με τον καλύτερο τρόπο.

manitaria airfryer1

Υλικά:

Η σκορδαλια δε φαντάζομαι να θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένα συνοδευτικό που όλοι αγαπάμε και όλοι προτιμάμε. Όλοι μας έχουμε να θυμόμαστε τουλάχιστον μία ή και περισσότερες φορές που φάγαμε τόση πολύ σκορδαλιά και τόσο πολύ ψωμί  μέχρι που…"σκάσαμε". Συνοδεύει το μπακαλιάρο αλλά και τα πατζάρια , τα τηγανιτά κολοκυθάκια ή τις μελιτζάνες. Είναι ένα αγαπημένο έδεσμα που τείνει να θεωρείται ένα από τα κορυφαία , εθνικά μας πιάτα! Υπάρχουν πολύ τρόποι παρασκευής της , με ξύδι ή λεμόνι , με ψωμί ή πατάτα..με ξηρούς καρπούς πολλές φορές ! Εγώ σήμερα σας παρουσιάζω τη δική μου αγαπημένη εκδοχή και "καλή όρεξη"

Δείτε την :

skordalia1
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...