Ορεκτικα-συνοδευτικα
- Details
- Hits: 179
Οι γίγαντες ταιριάζουν απόλυτα με την πιπεριά Φλωρίνης κι αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι…Είναι αχτύπητο δίδυμο και προσωπικά δεν εννοώ πιάτο με γίγαντες χωρίς μια πιπεριά ανάμεσα να χαρίζει γενναιόδωρα το χρώμα, τη γεύση και τα συστατικά της.
Έτσι σκέφτηκα να δοκιμάσω ένα χούμους με γίγαντες, ενισχυμένο με τη γλύκα του χαρακτηριστικού κόκκινου καρπού. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε και το άλειμμα αυτό έγινε ανάρπαστο. Πιο πικάντικο ή πιο γλυκό, ανάλογα με τα γούστα του καθενός το χούμους με γίγαντες είναι απλά “τεράστιο”.
Υλικά:
- Details
- Hits: 3651
Όλες οι αλμυρές τάρτες είναι υπέροχες και όλες μου αρέσουν. Απολαμβάνω αρχικά τη διαδικασία της παρασκευής τους αλλά και τη γεύση τους ! Μου αρέσουν γιατί " χωρούν” μέσα τους χίλια υλικά και χίλιες γεύσεις. Η συγκεκριμένη όμως είναι για μένα και το γούστο μου , μακράν η καλύτερη. Η ποικιλία των μανιταριών , το φρέσκο κρεμμυδάκι και το αρωματικό σκορδάκι , η φρέσκια ρίγανη και το θρούμπι και τέλος το διακριτικό άρωμα του καπνιστού τυριού κάνουν το αποτέλεσμα απολαυστικό και ανεπανάληπτο!
Δείτε την :
- Details
- Hits: 6498
Οι πατατοκροκέτες είναι ένα παριζήτητο ορεκτικό που πάει με όλα και τρώγεται απ’ όλους! Δεν ξέρω εσείς αλλά η μητέρα μου , τις πανάριζε και τις τηγάνιζε σε άφθονο , καυτό λάδι και ακολουθούσε "μάχη" γι’ αυτά τα μαγικά , χρυσαφένια μπαλάκια με την τραγανή κρούστα και το βελούδινο εσωτερικό…Ήταν το επίσημο συνοδευτικό όταν είχαμε κουνέλι στιφάδο θυμάμαι. Τώρα πια , στη δική μου κουζίνα , τα προτιμάμε πολύ πιο συχνά κι ο λόγος είναι απλός : πιο απλουστευμένη συνταγή και φυσικά φούρνος αντί τηγανίσματος.
- Details
- Hits: 2379
Αυτή την πιτούλα τη λατρεύω , είναι από τις αγαπημένες μου . Όχι για το κοτόπουλο που περιέχει , ούτε για τα μανιτάρια που έσπευσα να ονοματίσω στον τίτλο . Οι χάρες της είναι κρυφές : Πρώτα -πρώτα , είναι η πρώτη πίτα που έφτιαξα, κάτι χρόνια πριν , την οποία είχα ανακλύψει σ’ ένα μικρό , διαφημιστικό βιβλιαράκι και η επιτυχία της μ’ έκανε να πάρω θάρρος και να αρχίσω να πειραματίζομαι πιο “ενεργά” στην κουζίνα . Όμως ο άλλος λόγος που κάνει αυτή την πίτα μια από τις εκλεκτές της καρδιάς μου είναι το άρωμα του ούζου που κάνει αισηθητή την παρουσία του, τόσο όσο χρειάζεται! Αν αποφασίσετε να κάνετε αυτή την πίτα μην παραλείψετε σε καμία περίπτωση το ούζο . Κάνει την πιτα αυτή υπέροχη και ξεχωριστή!
- Details
- Hits: 7249
Αυτή την εκδοχή μαγειρέματος του ρυζιού την έχω συνδέσει με τα πιο γιορτινά γεύματα της οικογένειας , όταν ήμουν παιδί . Ήταν το επίσημο γαρνίρισμα σε ψητά αλλά και σε κοκκινιστά της κατσαρόλας και δεν είχα άδικο να το θαυμάζω τότε που στο σπίτι μας γνωρίζαμε μόνο το ρυζάκι σε σούπα ή το απλό σπειρωτό . Δεν ήταν και λίγο πράγμα , στα παιδικά μου μάτια να βλέπω τη μητέρα να σωτάρει ανάμικτα λαχανικά και ψιλοκομμένο μπέικον! Τώρα μπορεί να γελάμε, τότε όμως απλά γλύφαμε τα δάχτυλά μας! Τι να πω τώρα; Στις δέκα φορές που θα έχω τραπέζι , τουλάχιστον οι μισές περιλαμβάνουν το συγκεκριμένο “ριζότο” στο μενού , χάρη σε αυτή την παιδική ανάμνηση.
Και είναι τόσο απλό και νόστιμο :
- Details
- Hits: 6091
Οι πατάτες αυτές είναι ιδανικές για να συνοδέψουν ψητό κρέας αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές τηγανιτές πατάτες με τις πολλές θερμίδες . Το άρωμά τους , εκπληκτικό όπως και η εμφάνισή τους. Το μπούκοβο ή αλλιώς ''μεσογειακό τσίλι'' που χρησιμοποιούμε έχει ένα χαρακτηριστικό άρωμα που προέρχεται από αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές και βάζει τη σφραγίδα του σε αυτό το πιάτο.
Και βέβαια , η μεγάλη μου αδυναμία , το αρωματικό δεντρολίβανο έρχεται να προσθέσει κι αυτό τα δικά του αρώματα και να μετατρέψει τις απλές , ψητές πατάτες σε μια απολαυστική νοστιμιά .
Δείτε τις :
Υλικά: (για 4 μερίδες)