tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ορεκτικα-συνοδευτικα

Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό γιατί στη ζωή μου έχω κάνει πολλά ταξίδια , με ό,τι αυτό συνεπάγεται….την Ελλάδα την έχω περπατήσει σχεδόν όλη…κι αυτό γιατί ο μπαμπάς από τότε που ήμουν παιδί μας ταξίδευε κάθε καλοκαίρι , αλλά και ο σύζυγος ακολούθησε την παράδοση αυτή μετά μανίας… Στην Κίμωλο , δυστυχώς δεν έχω πάει (ακόμα)….είδα ωστόσο μια εκπομπή του Ηλία Μαμαλάκη που μου κέντρισε ζωηρά το ενδιαφέρον και με έκανε σχεδόν να αποφασίσω ποιός θα είναι ο επόμενος προορισμός μας….. Στη Μήλο , βέβαια ήταν η εκπομπή αλλά έφτιαξε , μαζί με μια συμπαθέστατη κυριούλα τη"Λαδένια Κιμώλου"….Αυτό ήταν : Μιάμιση ώρα  μετά το πέρας της εκπομπής η Λαδένια ήταν στο πιάτο μας!

ladenia1
Δείτε την:

 Είναι κάποιοι μεζέδες στενά συνδεδεμένοι με πράγματα και καταστάσεις...όταν π.χ αναφέρουμε αρνάκι στη σούβλα...πάει το μυαλό μας στο πασχαλινό γλέντι χωρίς δεύτερη σκέψη...όταν αναφέρουμε το χταποδάκι το ξυδάτο...μη μου πείτε πως το μυαλό αμέσως δεν πάει στο ουζάκι  και στα υπόλοιπα θαλασσινά που απολαμβάνουμε από την καθαρά Δευτέρα...όλη τη Σαρακοστή....μεγάλη Εβδομάδα....αλλά και από 'κει και πέρα...όλο το γλυκό και δροσερό καλοκαιράκι....γιατί όπως και να το κάνουμε....το χταποδάκι και το ουζάκι είναι αχτύπητο δίδυμο....και όχι άδικα...Ο συγκεκριμένος τρόπος κατασκευής είναι πανεύκολος , πεντανόστιμος και κάνει το χταποδάκι μαλακό σαν βαμβάκι...και απολαυστικό...Δείτε το :

xtapodi 6

Τις προάλλες μου έκαναν ένα καταπληκτικό δώρο : Μια μεγάλη , ξύλινη σανίδα ζυμώματος αγορασμένη από το χωριό Λαγκάδια Αρκαδίας το οποίο φημίζεται για την ομορφιά του και τη γραφικότητά του αλλά και για τα παραδοσιακά του είδη : προϊόντα που παράγει η περιοχή και φυσικά τις ξύλινες κατασκευές του…πινακωτές , δίσκους , κανάτες , βάσεις κοπής και ζυμώματος…κ.λ.π….Όταν πήρα τη σανίδα στα χέρια μου , χωρίς να αργοπορήσω καθόλου έκανα μια έρευνα στα ντουλάπια και στο ψυγείο… Αλευράκι και λαδάκι είχα , λίγα πράσα , λίγα αυγά και λίγο τυρί φέτα…δεν ήθελε και πολλή σκέψη: Η τυρόπιτα με πράσο δρομολογήθηκε αυτοστιγμή και μετά από μια-δυο ώρες ήταν στο πιάτο μας…

Δείτε την :

prasotyropita1
Υλικά :

Αυτές οι πίτες στο "τσακ μπαμ" είναι οι μεγάλη μου αδυναμία. Πρώτα-πρώτα είναι το ζυμαρένιο φυλλαράκι που γίνεται τόσο εύκολα και πλάθετται τόσο ευχάριστα! Στη συνέχεια είναι η γέμιση. Με τα πιο απλά , αγνά και ωραία υλικά , με αυτά που διαθέτει ο τόπος και η εποχή , με αυτά που σχεδόν πάντα έχουμε στο ψυγείο και το ντουλάπι μας μπορούμε να φτιάξουμε εξαιρετικές νοστιμιές . Η τυρόπιτα αυτή μας ενθουσίασε οικογενειακώς! Η σιμιγδαλένια κρέμα θυμίζει έντονα τη γέμιση μπουγάτσας και είναι υπέροχη. Έτσι προέκυψε μια πιτούλα τόσο απίθανη  που ….μαλώσαμε για το τελευταίο κομμάτι… Φτιάξτε την  , την προτείνω ανεπιφύλακτα αλλά το πολύ-πολύ , ετοιμάστε διπλή δόση...Θα γίνει ανάρπαστη.

tyropita krema1

 

Υλικά:

Πολύ εντυπωσιακή και κυρίως πολύ νόστιμη η συγκεκριμένη πίτα, γίνεται τόσο αφράτη και λαχταριστή που δεν ησυχάζει κανείς αν δεν αδειάσει το ταψί . Πρόκειται για μια κλασική συνταγή , που έμαθα να φτιάχνω από μικρή ηλικία και μου άρεσε πολύ... Ωστόσο για λόγους ειδικής διατροφής , δεδομένου ότι  περιέχει μεγάλη ποσότητα τυριών στην πορεία δοκίμασα μια πιο....''light''  εκδοχή της με τυριά χαμηλών λιπαρών και το αποτέλεσμα ήταν εξίσου καλό και η τυρόπιτα πεντανόστιμη! Πιστέψτε με δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την αυθεντική....φυσικά μπορούμε να φέρουμε τη συνταγή αυτή στα μέτρα και τα γούστα μας και να χρησιμοποιήσουμε ό,τι υλικά και όποια είδη τυριών προτιμάμε. Θα είναι εξισου εντυπωσιακή , αφράτη και μοναδική.

Δείτε την :

tyropita kataifi1

 Υλικά:

Ζύμη να είναι κι ό,τι να είναι! Αυτό για αρχή , αφού η ενασχόληση με τη ζύμη είναι τουλάχιστον ψυχοθεραπευτική και αποτελεί λατρεμένη δραστηριότητα. Τώρα αν αυτή η ζύμη περιέχει ελιές , μπόλικη ρίγανη και θυμάρι , λαδάκι  και ζυμωθεί με αγάπη και υπομονή χαρίζει τα πιο υπέροχα , αφράτα και πεντανόστιμα ελιοψωμάκια που έφαγες ποτέ. Κολατσιό , σνακ ανεπανάληπτο που αν το κάνεις σάντουιτς με τυρί φέτα δε θέλεις τίποτε άλλο ενώ αν νηστεύεις το απολαμβάνεις έτσι όπως είναι απλό και υπέροχο. Αν πάλι έχεις κέφι , ψιλόκοψε και λίγες λιαστές ντομάτες και πρόσθεσέ τις κι αυτές στη ζύμη. Πάρε αλεύρι , μπες στην κουζίνα και μη χάνεις καθόλου καιρό!

eliopsomakia1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...