Ορεκτικα-συνοδευτικα
- Details
- Hits: 9491
Τη συγκεκριμένη συνταγή (καθώς και ένα σωρό άλλες) την ανακάλυψα στο αγαπημένο blog της πολύ εκλεκτής και συνονόματης betty's cuisine... Αυτές οι μπουκίτσες τυριού γίνονται πανεύκολα και σε χρόνο ρεκόρ. Τέλειες για κολατσιό , αλλά και ωραίο , αλμυρό μεζεδάκι για το ούζο ή τη μπυρίτσα. Έκανα μερικές μικρομετατροπές στα υλικά αλλά το αποτέλεσμα έτσι κι αλλιώς είναι φανταστικό. Η συγκεκριμένη δοσολογία είναι μικρή και έδωσε μικρή δόση απόλαυσης οπότε καλό είναι, όταν φτιάχνουμε αυτές τις νόστιμες "μπουκίτσες" να διπλασιάζουμε τη δοσολογία.
Δοκιμάστε τες , είναι τέλειες!
Δείτε τες:
Υλικά:
- Details
- Hits: 4148
Αυτές τις λαχταριστές τυρομπουκιές τις έφτιαχνε η μητέρα μου και τις λέγαμε “τυράκια”…Εγώ τις προτείνω σαν εξαιρετικό μπυρομεζέ μα όταν ήμουν μικρή , στο σπίτι μας τα λαχταριστά αυτά “τυράκια” είχαν άλλη χρήση: Ήταν το έπαθλο για τα καλά παιδάκια που θα άδειαζαν όλο το πιάτο με τις φακές ή τη φασολάδα. Ο μόνος τρόπος για να τα απολαύσω ήταν να ξεπεράσω το εμπόδιο των οσπρίων μα όταν ερχόταν η ώρα , τα γευμόμουν με ενθουσιασμό που άγγιζε τα όρια της κατάνυξης. Πολύ γρήγορα έμαθα να τα φτιάχνω μόνη μου και η μητέρα έχασε ένα πολύτιμο όπλο-κίνητρο για να με έχει στο χέρι…Εγώ απλά συνεχίζω την οικογενειακή αυτή παράδοση η οποία απ’ ό,τι φαίνεται λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο μιας και τα “τυράκια” είναι απλά…ακαταμάχητα. Εσείς απολαύστε τα με ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα κι όχι με ένα πιάτο φακές! ;)
Υλικά:
- Details
- Hits: 15705
Αυτές οι τυρόπιτες χωρίς φύλλο είναι μεγάλη αδυναμία…Με την πρώτη ματιά φαίνονται όλες ίδιες , όμως στην πορεία ανακαλύπτει κανείς τόσες διαφορές στην κατασκευή , στην υφή και στη γεύση που αξίζει τον κόπο να τις δοκιμάσει , να τις φτιάξει και να τις ξαναφτιάξει πολλές φορές . Η μια έχει γιαούρτι ή κάποιο "τυρί κρέμα” , η άλλη έχει μαγιά ή άλλη έχει φρέσκα μυρωδικά ενώ η σημερινή μας πίτα έχει σόδα αναψυκτικό . Αυτό την κάνει πολύ αφράτη και της δίνει μια εξαιρετική , ξεροψημένη και τραγανή κρούστα που την κάνει τόσο δελεαστική αλλά και νόστιμη…Κατά τ’ άλλα , τα υλικά είναι απλά και η κατασκευή της ακόμα πιο απλή…Τη συνταγή αυτή τη βρήκα σε ένα χειρόγραφο , μικρό χαρτάκι που είχε τρυπώσει στο τετράδιο των συνταγών μου (ένα Θεός ξέρει από πότε) και φυσικά προχώρησα στην εκτέλεσή της αυτομάτως :
- Details
- Hits: 3044
Αυτό το ορεκτικό είναι εξόχως απλό , πολύ νόστιμο , με πολύ ζωηρό , κόκκινο χρώμα και δυνατή γεύση. Όλοι γνωρίζουμε κι αγαπάμε τη γλυκιά και ιδιαίτερη γεύση της κόκκινης πιπεριάς με καταγωγή από τη Μακεδονία . Μπορεί να συνοδέψει κάθε είδους κρεατικό , με κάθε τρόπο μαγειρεμένο , κάθε είδους ψαρικό αλλά και λαχανικά , ζυμαρικά , σαλάτε. Δεν έχει θερμίδες αλλά είναι πλουσιότατη σε βιταμίνες . Εμείς θα την ψήσουμε στο σχαροτήγανο απλά , με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι και από εκεί και πέρα θα την αξιοποιήσουμε με πολλούς τρόπους . Ακόμα και σκέτη στο τραπέζι , με μπόλικο ελαιόλαδο , ψιλοκομμένο σκόρδο και ξύδι αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση σερβιρίσματος!
Δείτε την :
- Details
- Hits: 2636
Όταν ετοιμάζομαι να φτιάξω μια τάρτα με πιάνει μανία να βάλω πολλά υλικά στη γέμισή της νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα την εμπλουτίσω και να τη νοστιμίσω . Καμιά φορά όμως το "παραγέμισμα" δεν είναι και ό,τι καλύτερο γιατί το ένα υλικό σκεπάζει το άλλο κι έτσι έχουμε αντίθετα αποτελέσματα. Η συγκεκριμένη τάρτα είναι η απόδειξη αυτού που λέω : Λίγα , απλά υλικά με κυρίαρχο το μπλε τυρί και τα φρέσκα αρωματικά συνθέτουν το πιο απολαυστικό αποτέλεσμα σε μια τάρτα που κυριολεκτικά κλέβει την παράσταση!
Δείτε τη :
- Details
- Hits: 79900
Όταν αναφερόμαστε στις γαρίδες ο νους μας πάει σε δύο δεδομένα : το ένα είναι οι περίοδοι νηστείας και το άλλο είναι το καλοκαίρι στην ακροθαλασσιά με ουζάκι . Εμένα ο νους μου πάει και στις απλές , καθημερινές στιγμές εκείνες που μετατρέπουμε ένα συνηθισμένο βραδάκι σε υπέροχη βραδιά με φίλους και καλό μεζέ . Αυτό το μεζεδάκι που δε λείπει από το τραπέζι μας δεν περιγράφεται με λόγια κι είναι η αποθέωση της γέυσης! Οι γαρίδες γίνονται τόσο αρωματικές και τραγανές και η σαλτσούλα τους είναι σκέτος πειρασμός! Συνοδέυει καταπληκτικά το ουζάκι ή το κρασάκι μας αλλά έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα : μπορεί να μας ξεγελάσει και να καταναλώσουμε ένα καρβέλι ψωμί χωρίς να το έχουμε καταλάβει.