Ορεκτικα-συνοδευτικα
- Details
- Hits: 15531
Αυτές οι τυρόπιτες χωρίς φύλλο είναι μεγάλη αδυναμία…Με την πρώτη ματιά φαίνονται όλες ίδιες , όμως στην πορεία ανακαλύπτει κανείς τόσες διαφορές στην κατασκευή , στην υφή και στη γεύση που αξίζει τον κόπο να τις δοκιμάσει , να τις φτιάξει και να τις ξαναφτιάξει πολλές φορές . Η μια έχει γιαούρτι ή κάποιο "τυρί κρέμα” , η άλλη έχει μαγιά ή άλλη έχει φρέσκα μυρωδικά ενώ η σημερινή μας πίτα έχει σόδα αναψυκτικό . Αυτό την κάνει πολύ αφράτη και της δίνει μια εξαιρετική , ξεροψημένη και τραγανή κρούστα που την κάνει τόσο δελεαστική αλλά και νόστιμη…Κατά τ’ άλλα , τα υλικά είναι απλά και η κατασκευή της ακόμα πιο απλή…Τη συνταγή αυτή τη βρήκα σε ένα χειρόγραφο , μικρό χαρτάκι που είχε τρυπώσει στο τετράδιο των συνταγών μου (ένα Θεός ξέρει από πότε) και φυσικά προχώρησα στην εκτέλεσή της αυτομάτως :
- Details
- Hits: 2945
Αυτό το ορεκτικό είναι εξόχως απλό , πολύ νόστιμο , με πολύ ζωηρό , κόκκινο χρώμα και δυνατή γεύση. Όλοι γνωρίζουμε κι αγαπάμε τη γλυκιά και ιδιαίτερη γεύση της κόκκινης πιπεριάς με καταγωγή από τη Μακεδονία . Μπορεί να συνοδέψει κάθε είδους κρεατικό , με κάθε τρόπο μαγειρεμένο , κάθε είδους ψαρικό αλλά και λαχανικά , ζυμαρικά , σαλάτε. Δεν έχει θερμίδες αλλά είναι πλουσιότατη σε βιταμίνες . Εμείς θα την ψήσουμε στο σχαροτήγανο απλά , με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι και από εκεί και πέρα θα την αξιοποιήσουμε με πολλούς τρόπους . Ακόμα και σκέτη στο τραπέζι , με μπόλικο ελαιόλαδο , ψιλοκομμένο σκόρδο και ξύδι αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση σερβιρίσματος!
Δείτε την :
- Details
- Hits: 2607
Όταν ετοιμάζομαι να φτιάξω μια τάρτα με πιάνει μανία να βάλω πολλά υλικά στη γέμισή της νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα την εμπλουτίσω και να τη νοστιμίσω . Καμιά φορά όμως το "παραγέμισμα" δεν είναι και ό,τι καλύτερο γιατί το ένα υλικό σκεπάζει το άλλο κι έτσι έχουμε αντίθετα αποτελέσματα. Η συγκεκριμένη τάρτα είναι η απόδειξη αυτού που λέω : Λίγα , απλά υλικά με κυρίαρχο το μπλε τυρί και τα φρέσκα αρωματικά συνθέτουν το πιο απολαυστικό αποτέλεσμα σε μια τάρτα που κυριολεκτικά κλέβει την παράσταση!
Δείτε τη :
- Details
- Hits: 77972
Όταν αναφερόμαστε στις γαρίδες ο νους μας πάει σε δύο δεδομένα : το ένα είναι οι περίοδοι νηστείας και το άλλο είναι το καλοκαίρι στην ακροθαλασσιά με ουζάκι . Εμένα ο νους μου πάει και στις απλές , καθημερινές στιγμές εκείνες που μετατρέπουμε ένα συνηθισμένο βραδάκι σε υπέροχη βραδιά με φίλους και καλό μεζέ . Αυτό το μεζεδάκι που δε λείπει από το τραπέζι μας δεν περιγράφεται με λόγια κι είναι η αποθέωση της γέυσης! Οι γαρίδες γίνονται τόσο αρωματικές και τραγανές και η σαλτσούλα τους είναι σκέτος πειρασμός! Συνοδέυει καταπληκτικά το ουζάκι ή το κρασάκι μας αλλά έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα : μπορεί να μας ξεγελάσει και να καταναλώσουμε ένα καρβέλι ψωμί χωρίς να το έχουμε καταλάβει.
- Details
- Hits: 12209
Πόσο μου αρέσει να “σκαρώνω” σε χρόνο ρεκόρ ένα νόστιμο και χορταστικό κολατσιό! Η συγκεκριμένη τυρόπιτα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη συνταγή : είναι απλή , ετοιμάζεται γρήγορα , διαθέτει υλικά που δε λείπουν από το σπίτι μας , είναι πεντανόστιμη και αρέσει σε όλους ! Μου αρέσει δε , να την εμπλουτίζω με φρέσκα μυρωδικά , όπως φρέσκια ρίγανη ή θρούμπι , δεντρολίβανο , δύοσμο αλλά και με ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα ή ακόμα και λίγες ελιές σε ροδέλες . Ακόμα μου αρέσει να χρησιμοποιώ ποικιλία αλευριών με αγαπημένη εκδοχή λίγο καλαμποκάλευρο που δίνει την ιδιαίτερη υφή και την ιδιαίτερη γεύση του…
Δείτε την :
Υλικά :
- Details
- Hits: 3837
Αυτή τη σούπα τη φτιάχνω κάθε φορά που θέλουμε να φάμε πολύ ελαφρά ή όταν θέλω να συνοδέψω ψητό κρέας ή ψάρι που απόμεινε στεγνό και μόνο…..Έτσι το τραπέζι παίρνει άλλο χρώμα κι η διάθεσή μας επίσης!
Την προσφέρω ακόμα σαν πρώτο πιάτο όταν έχω τραπέζι….για να προετοιμάσει τα στομάχια μας για το φαγοπότι που θα ακολουθήσει ή όταν το στομάχι ζητάει τα βράδια κάτι ελαφρύ και "μαλακτικό".
Τη φτιάχνω εδώ και χρόνια και την αγαπάμε πολύ. Συχνά τη συνοδεύουμε με cottage cheese ή γιαούρτι και την αρωματίζουμε με ένα σωρό αρώματα ανάλογα με την όρεξη , την εποχή ή το υλικό που συνοδεύει.
Είναι μοναδική!
Δείτε τη :
Υλικά: