Τυροπιτάκια ζυμαρένια σαν τυροψωμάκια
- Hits: 7164
Αυτή τη συνταγή την έχω στις σημειώσεις μου , στα προσεχώς εδώ και μήνες, όμως όλο και κάποια άλλη πιο επίκαιρη κατασκευή προέκυπτε και όλο τα ανέβαλα. Η κυρία που μας έδωσε τη συνατγή τα ονομάζει “τα τυροπιτάκια της μαμάς μου” κι έχει απόλυτο δίκο γιατί όλες οι μαμάδες της εποχής μου τουλάχιστον έφτιαχναν τα συγκεκριμένα τυροπιτάκια στα πάρτυ μας και το καλοκαιράκι για να κολατσίζουμε στη θάλασσα ή στην εκδρομή. Είναι πανεύκολα , τραγανά απ’ έξω και αφράτα και πεντανόστιμα στο κέντρο τους…
Δείτε τα :
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
Ηλιέλαιο, όσο το κεσεδάκι του γιαουρτιού
500 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη με τα χέρια
1 κ.γλ. (κοφτό) αλάτι και πιπέρι
Λίγα ψιλοκομμένα φυλλαράκια δυόσμο και φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση :
Τοποθετούμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά μαζί . Ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μέχρι να πετύχουμε μια μαλακιά , αφράτη και εύπαλστη ζύμη . Παίρνουμε τότε μια μικρή ποσότητα ζύμης , πλάθουμε μπαλάκια με το χέρι και τα πατάμε ελαφρά για τα γίνουν λίγο πλακέ . Αραδιάζουμε τα τυρομπαλάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσουν!
Τρώγονται χλιαρά άλλα και σε θερμοκρασία δωματίου κι είναι υπέροχα για κολατσιό!
Καλή επιτυχία!