- Details
- Hits: 31
Μιλάμε πλέον για ένα πανεύκολο, πολύ γνώριμο, δροσερό κι αγαπημένο γλυκό ψυγείου που δε λείπει από καμμιά “γλυκιά” στιγμή κι από κανένα σπίτι. Οι παραλλαγές κι οι συνταγές πολλές και οι προτάσεις σερβιρίσματος ακόμα περισσότερες. Ψημένο τσηζ κέικ, σοκολατένιο τσηζ κέικ, τσηζ κέικ καραμέλα, βασκικό Καμμένο τσηζ κέικ, αφαράτο japanese cheese cake κ.λ.π.
Σήμερα θα φτιάξουμε με το θερμομιξ, την πιο απλή αλλά υπέροχη εκδοχή του, με τη γνωστή βάση από μπισκότα, με δροσερή κρέμα και φραουλένια επιφάνεια.
Υλικά για τη βάση:
- Details
- Hits: 41
Φέτος καταπιάστηκα με ένα σωρό καινούρια πειράματα στην “χριστουγεννιάτικη” κουζίνα μου κι ομολογώ πως παραμέλησα τις παλιές, καλές, κλασικές κι αγαπημένες συνταγές…τα μόνα που ξέφυγαν ήταν τα μελομακάρονα που έφτιαξα και ξαναέφτιαξα πολλές φορές, τόσο που αναλογίστηκα πως δεν άξιζε τέτοια περιφρόνηση στον υπέροχο και φίνο κουραμπιέ. Έτσι , επιτόπου ανακάλεσα, ετοίμασα τα υλικά μου και το με βοηθό το θερμομιξ η ζύμη για τους κουραμπιέδες ήταν έτοιμη μέχρι να προθερμαθεί ο φούρνος!
Υλικά:
- Details
- Hits: 120
Θαυμάζω το πόσο γρήγορα τρέχει ο καιρός , πως κυλούν οι μέρες και οι μήνες, πως εναλλάσσονται οι εποχές, με όμορφες αλλά και πιο δύσκολες στιγμές, με χαμόγελα, με αγκαλιές, με δυσκολίες κάπου-κάπο! Και να λοιπόν που φτάσαμε και πάλι στην τελευταία μέρα του χρόνου, να που μεγαλώσαμε κι ωριμάσαμε κατά ένα χρόνο! Ήρθε και πάλι η στιγμή να φτιάξουμε την περίφημη βασιλόπιτα που θα κόψουμε μόλις το ρολόι χτυπήσει 12 και όλοι μαζί θα ευχηθούμε : “Καλή χρονιά κι ευλογημένη με υγεία και αγάπη”!
Υλικά:
- Details
- Hits: 52
Αυτό το κέικ το ονόμασα “γυριστό” γιατί δε μου αρέσει η συνηθισμένη ονομασία “ανάποδο” …Γυριστό σημαίνει γυρίζουμε το πάνω κάτω…και το κάτω δεν είναι άλλο από ένα επίπεδο σχηματισμένο με φέτες μήλου, μυρωδάτο βούτυρο και καστανή μαλακή ζάχαρη που όλα μαζί ψήνονται, καραμελώνουν και χαρίζουν απόλαυση σε κάθε μπουκιά. Το σώμα του είναι ένα αφράτο μυρωδάτο κέικ με βελούδινη υφή και αρώματα μπαχαρικών…
Υλικά για τη βάση:
- Details
- Hits: 192
Το υπέροχο-του υπέροχου, το όνειρο-του ονείρου, το αρωματικό-του αρωματικό και το εύκολο-του εύκολου…Όχι δεν μαθαίνουμε κλήση ουσιαστικών κι επιθέτων εδώ, απλά προσπαθώ να σε δελεάσω με αυτή τη συνταγή. Η εκτέλεση της αφοπλιστικά απλή, η επιτυχία της σίγουρη κι το αποτέλεσμα εκπληκτικό. Τσέκαρε τη συνταγή και πιάσε δουλειά. Σε λίγη ώρα από τώρα θα έχεις ένα υπέροχο γλυκό στο πιάτο σου κι αν μάλιστα το συνοδεύσεις και με λίγο παγωτό βανίλιας με σιρόπι σφενδάμου όπως έκανε εγώ , θα το απολαύσεις άπειρα!
Υλικά για την τριφτή ζύμη:
- Details
- Hits: 141
Τη γαλατόπιτα τη γνωρίζουμε όλοι και την αγαπάμε όλοι! Πρόκειται για ένα γλύκισμα που συναντιέται παντού με μικρές ή μεγάλες παραλλαγές. Άλλοτε ξυπόλυτη άλλοτε με φύλλο κρούστας άλλοτε με βάση τάρτας. Μιλάμε για ένα γλύκισμα “ωδή στην απλότητα και στη γεύση”. Στο μυαλό μας είναι συνυφασμένη με κάμποσα μέρη της Ελλάδας αλλά θυμίζει και λίγο γαλλική πρόταση αφού η σημερινή της εκδοχή, με βάση pâté sucre μας παραπέμπει στη πασίγνωστη flan patissier feuilleté…
Σέρβιρεται και ταιριάζει πολύ με αγριοκέρασο αλλά κι η απλή εκδοχή της με κανέλα είναι κορυφαία!
Υλικά για τη βάση: