- Details
- Hits: 29
Αυτή η υπέροχη σάλτσα είναι πολύ ελαφριά και δε σου δίνει την αίσθηση καραμελωμένης μαρμελάδας αλλά φρέσκιας, δροσερής σάλτσας με ατόφια κι ολοζώντανη τη γεύση του υπέροχου αυτού φρούτου να κυριαρχεί και να χαρίζει απλόχερα την απόλαυσή του σε ό,τι κι αν γαρνίρει ή συνοδεύσει…Ιδανικά γαρνίρει άψογα παγωτό ή πανακότα αλλά και κέικς, σιροπιασμένα παντεσπάνια, κρέπες, τηγανίτες και κάθε άλλη γλυκιά δημιουργία. Με το θερμομιξ τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ εύκολα…
Υλικά:
- Details
- Hits: 69
Η αγαπημένη , κλασική μηλόπιτα στα καλύτερά της! Με μήλα μαγειρεμένα ελαφρώς στον ατμό και ζύμη που θυμίζει σφολιάτα, ζυμωμένη στον κάδο του θερμομιξ με απόλυτη επιτυχία!
Εγώ αποφεύγω τη χρήση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης και το αποτέλεσμα είναι τόσο ελαφρύ που απολαμβάνεις ένα κομμάτι υπέροχης μηλόπιτας χωρίς ενοχές. Τώρα βέβαια αν θέλεις να την σερβίρεις με μια μπάλα παγωτό και σιρόπι καραμέλας, μετέτρεψες αυτόματα το γλύκισμα αυτό σε γλυκιά πανδαισία…
Υλικά για τη ζύμη:
- Details
- Hits: 78
Αυτή η υπέροχη, πλούσια, βελούδινη κρέμα βανίλιας με τα απλά υλικά και την καραμελωμένη επιφάνεια εδώ χρόνια θεωρείται το απόλυτο , φίνο επιδόρπιο μετά από ένα εκλεπτυσμένο γεύμα…Η καταγωγή της μάλλον γαλλική προβληματίζει αρκετά μιας και δεν είναι τίποτε περισσότερο από την περίφημη crème anglaise της οποίας την επιφάνεια καραμελώνουμε με λίγη ζάχαρη κι τη βοήθεια ενός καλού φλόγιστρου…Αγγλικής ή γαλλικής προελεύσεως η συγκεκριμένη κρέμα γοητεύει με τη μαγεία της απλότητάς της αλλά και με τη φίνα γεύση της…
Υλικά:
- Details
- Hits: 49
Όταν έφτιαξα αυτές τις μηλόπιτες, πίστευα πως κάτι πάει λάθος και θα αποτύχει το τελικό εγχείρημα αφού κάτι δε μου πήγαινε καλά ούτε με τη ζύμη , ούτε με τη γέμιση , ούτε με την ετοιμασία , ούτε με την όψη…Το πόσο λάθος έκανα και το πόσο έξω έπεσα, το αντιλήφθηκα όταν είδα με μεγάλη μου χαρά πόσο ξετρελάθηκαν όλοι με την πρώτη δοκιμή και πως εξαφανίστηκαν αμέσως. Περιέχουν λίγη ζάχαρη κι είναι ελαφρύ κι ωραίο γλύκισμα …ωστόσο αφού το θερμομιξ τα κάνει όλα τόσο εύκολα και γρήγορα, παρασύρθηκα και μετέτρεψα αυτό το αθώο σνακ σε ένα κολασμένο γλυκό κι έφτιαξα σάλτσα καραμέλας μέχρι να ψηθούν οι πιτούλες…
Υλικά:
- Details
- Hits: 137
Πιο απλό κι εύκολο δε γίνεται…Το δοκίμασα με σκοπό να εκμεταλλευτώ ένα πακέτο σφολιατίνια που βρισκόταν στο ντουλάπι μου και δεν ήθελα να κάνω πάλι μιλφέιγ…Σκέφτηκα λοιπόν να “παντρέψω” μιλφέιγ με προφιτερόλ και να ετοιμάσω ένα γλυκό με βάση αυτά τα σφολιατίνια, με σώμα την κρέμα πατισιέρ του μιλφέιγ και το υπέροχο, σοκολατένιο τελείωμα του προφιτερόλ. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε και το γλυκό μου έγινε ανάρπαστο. Με τη βοήθεια του θερμοιμιξ , στην κυριολεξία το μόνο που έκανα εγώ ήταν να ριξω τα υλικά στον κάδο και να στήσω το γλυκό στην πιατέλα!
Υλικά για ένα σκεύος 20 x 25 εκ.:
- Details
- Hits: 82
Είναι η πιο απλή και συνάμα η πιο γοητευτική κρέμα ζαχαροπλαστικής που αποτελεί τη βάση για ένα σωρό γλυκές δημιουργίες. Η κρέμα αυτή με γαλλική προέλευση και συγγενής με την Κρεμ αγγλαίζ της αγγλικής κουζίνας αποτελείται από πλήρες γάλα, αυγά και αλεύρι με ζάχαρη τα οποία δένουν όμορφα και απλά και χαρίζουν το πιο βελούδινο και υπέροχο αποτέλεσμα. Η χρήση λιπαρής ουσίας δεν είναι απαραίτητη καθώς το άρωμα της βανίλιας και η φίνα υφή της φτάνουν και περισσεύουν στην απόλαυση…
Υλικά: