- Details
- Hits: 56
Ρίχνεις στον κάδο τα υλικά , τα ζυμώνει το θερμομιξ και προκύπτουν αυτά τα αφράτα , μαλακά και ολόγλυκα μικρά ψωμάκια με γενναία δόση από τραγανά κομμάτια σπασμένης κουβερτούρας και διακριτικό άρωμα βανίλιας ή ό,τι άλλο προτιμάς…
Ψωμάκια που τα τσακίζεις επί τόπου πριν προλάβεις να σερβίρεις τον καφέ , πριν προλάβει να κρυώσει το τσάι που έχεις στην κούπα , ψωμάκια που δίνεις στο παιδί για κολατσιό και το ευχαριστιέσαι κι εσύ κι εκείνο , ψωμάκια που αν δε φτιάξεις , απλά θα χάσεις….
Υλικά:
- Details
- Hits: 769
Εδώ κι αρκετό καιρό έχω την τάση να αποφεύγω τη ζάχαρη μιας και ακούμε τόσα αρνητικά γι’ αυτήν…Κι αν είναι δύσκολο να την αποφεύγω τελείως , τουλάχιστον προσπαθώ να την ελαττώνω ή να την περιορίζω στο ελάχιστο δυνατόν και πρέπει να ομολογήσω πως νιώθω πολύ καλά με αυτό! Η αντικατάσταση της από μέλι , χαρουπόμελο ή σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης είναι ό,τι καλύτερο! Αυτό όμως το κέικ που δεν περιέχει τίποτα από τα παραπάνω κι απλά τη γλύκα του χαρίζει ο υπέροχος κι αγαπημένος χουρμάς ξεπερνάει κάθε προσδοκία μου…
Υλικά:
- Details
- Hits: 115
Αυτή η υπέροχη σάλτσα είναι πολύ ελαφριά και δε σου δίνει την αίσθηση καραμελωμένης μαρμελάδας αλλά φρέσκιας, δροσερής σάλτσας με ατόφια κι ολοζώντανη τη γεύση του υπέροχου αυτού φρούτου να κυριαρχεί και να χαρίζει απλόχερα την απόλαυσή του σε ό,τι κι αν γαρνίρει ή συνοδεύσει…Ιδανικά γαρνίρει άψογα παγωτό ή πανακότα αλλά και κέικς, σιροπιασμένα παντεσπάνια, κρέπες, τηγανίτες και κάθε άλλη γλυκιά δημιουργία. Με το θερμομιξ τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ εύκολα…
Υλικά:
- Details
- Hits: 125
Η αγαπημένη , κλασική μηλόπιτα στα καλύτερά της! Με μήλα μαγειρεμένα ελαφρώς στον ατμό και ζύμη που θυμίζει σφολιάτα, ζυμωμένη στον κάδο του θερμομιξ με απόλυτη επιτυχία!
Εγώ αποφεύγω τη χρήση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης και το αποτέλεσμα είναι τόσο ελαφρύ που απολαμβάνεις ένα κομμάτι υπέροχης μηλόπιτας χωρίς ενοχές. Τώρα βέβαια αν θέλεις να την σερβίρεις με μια μπάλα παγωτό και σιρόπι καραμέλας, μετέτρεψες αυτόματα το γλύκισμα αυτό σε γλυκιά πανδαισία…
Υλικά για τη ζύμη:
- Details
- Hits: 140
Αυτή η υπέροχη, πλούσια, βελούδινη κρέμα βανίλιας με τα απλά υλικά και την καραμελωμένη επιφάνεια εδώ χρόνια θεωρείται το απόλυτο , φίνο επιδόρπιο μετά από ένα εκλεπτυσμένο γεύμα…Η καταγωγή της μάλλον γαλλική προβληματίζει αρκετά μιας και δεν είναι τίποτε περισσότερο από την περίφημη crème anglaise της οποίας την επιφάνεια καραμελώνουμε με λίγη ζάχαρη κι τη βοήθεια ενός καλού φλόγιστρου…Αγγλικής ή γαλλικής προελεύσεως η συγκεκριμένη κρέμα γοητεύει με τη μαγεία της απλότητάς της αλλά και με τη φίνα γεύση της…
Υλικά:
- Details
- Hits: 65
Όταν έφτιαξα αυτές τις μηλόπιτες, πίστευα πως κάτι πάει λάθος και θα αποτύχει το τελικό εγχείρημα αφού κάτι δε μου πήγαινε καλά ούτε με τη ζύμη , ούτε με τη γέμιση , ούτε με την ετοιμασία , ούτε με την όψη…Το πόσο λάθος έκανα και το πόσο έξω έπεσα, το αντιλήφθηκα όταν είδα με μεγάλη μου χαρά πόσο ξετρελάθηκαν όλοι με την πρώτη δοκιμή και πως εξαφανίστηκαν αμέσως. Περιέχουν λίγη ζάχαρη κι είναι ελαφρύ κι ωραίο γλύκισμα …ωστόσο αφού το θερμομιξ τα κάνει όλα τόσο εύκολα και γρήγορα, παρασύρθηκα και μετέτρεψα αυτό το αθώο σνακ σε ένα κολασμένο γλυκό κι έφτιαξα σάλτσα καραμέλας μέχρι να ψηθούν οι πιτούλες…
Υλικά: