tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αυτά τα υπέροχα ατομικά κεκάκια τα λατρεύω και τα φτιάχνω διαρκώς. Είναι νόστιμα, αφράτα, παιχνιδιάρικα και περιέχουν αγαπημένα υλικά: Μήλο τριμμένο το οποίο  χαρίζει τα ωφέλη του αλλά και ζουμερή υφή στο κέικ, άρωμα κανέλας που “δένει” μοναδικά, αλεύρι ολικής άλεσης που το “ανεβάζει” διατροφικά και τέλος λίγη ακατέργαστη μαλακή ζάχαρη αλλά και μέλι που γλυκαίνει το κέικ υγιεινά και υπέροχα! Τα χρησιμοπούμε για πρωινό μαζί με λίγο γιαούρτι κι έχουμε ένα πολύ χορταστικό γεύμα, αλλά και σα συνοδευτικό με τον καφέ μας. Τα παιδιά τα λατρεύουν κι εμείς επίσης…

mafins mhloycookidoo1

Υλικά:

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πασίγνωστο, υπέροχο σοκολατένιο κέικ που κρύβει ένα μικρό μυστικό, ένα κόλπο που το διαφοροποιεί από τα κλασικά και το κάνει να φαίνεται σαν σιροπιαστή σοκολατόπιτα. Ετοιμάζουμε ένα υγρό σοκολατένιο μίγμα, από το οποίο κλέβουμε μια ποσότητα , τη φυλάμε στην άκρη, με το υπόλοιπο υγρό αυτό μίγμα συνεχίζουμε την παρασκευή του κέικ  και όταν ψηθεί, το σιροπιάζουμε με το υγρό που φυλάξομε. Τώρα θα μου πεις, που οφείλεται η ονομασία “βραστό” αφού το ψήνουμε κανονικά στο φούρνο; Αυτή την απορία , ειλικρινά την έχω κι εγώ…Αν κάποιος γνωρίζει πως προέκυψε η ονομασία “βραστό” θα ήθελα πραγμτικά να με ενημερώσει…Κατά τα άλλα, το κέικ αυτό είναι υπέροχο, όπως κι αν το λένε!

keik vrasto1

Υλικά:

Δε νομίζω να υπάρχει κανείς που να μην αγαπάει αυτό το γλύκισμα το τόσο ωφέλιμο , το τόσο αρωματικό με την τόσο ανάλαφρη και βελούδινη κρέμα. Σε άλλες χώρες του κόσμου το ονομάζουν "πουτίγκα ρυζιού" και το εμπλουτίζουν με αρώματα ανάλογα με το τί διαθέτει η κάθε περιοχή. Στο Βυζάντιο το ονόμαζαν "γλυκό των πλουσίων". Για μας όμως είναι το αγαπημένο "ρυζόγαλο" των μαμάδων και των γιαγιάδων μας και είναι συνώνυμο του ωφέλιμου και δυναμωτικού για παιδιά και όχι μόνο. Το θερμομίξ το ετοιμάζει με την καλύτερη μέθοδο, ανακατεύοντας ακούραστα το γάλα με το γλασέ ρύζι μέχρι αυτό να βράσει και να χυλώσει καθώς είναι πλούσιο σε άμυλο. Φτιάξ’ το , αρωμάτισέ το με μπόλικη κανέλα και απόλαυσέ το!

ryzogalo thermomix1

Υλικά (για 6 μπωλ):

Αυτές τις υπέροχες, ανοιξιάτικες ημέρες του Απρίλη όπου το κλίμα της γιορτής τις κάνει ακόμα πιο γοητευτικές τις αγαπώ πολύ. Το σπίτι κατακλύζεται από  αρώματα, η φύση ευωδιάζει, τα παράθυρα άνοιξαν κι οι ετοιμασίες για το Πάσχα δίνουν ώθηση για ζωή κι ενεργητικότητα αφήνοντας πίσω για τα καλά τη μουντάδα του Χειμώνα και δε μπορώ να πω ότι δεν το απολαμβάνω. Στο μεταξύ το μεθυστικό άρωμα του βουτύρου , το οποίο λατρεύω, δίνει την τελευταία πινελιά σε όλο αυτό…Φέτος με το θερμομίξ, η διαδικασία απλουστεύτηκε για μια ακόμα φορά και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

pasxalina koyloyrakia thermomix1

Υλικά:

Δεν ξέρω τι συμβαίνει στη δική σας κουζίνα και πιο συγκεκριμένα στον πάγκο της κουζίνας κι ακόμα πιο συγκεκριμένα στη φρουτιέρα, μα στη δική μου τη φρουτιέρα πάντα μα πάντα υπάρχει μια υπερώριμη μπανάνα…Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, είναι λες και πάντα υπάρχει μια αφορμή για μια καινούρια δοκιμή μιας και υπάρχουν ένα σωρό συνταγές με βάση τη μπανάνα όπως κέικς, μπισκότα, μάφινς, τάρτες, πανκέικς κ.λ.π. Σήμερα θα φτιάξουμε με το θερμομιξ σε κλάσματα δευτερολέπτου το μίγμα για υπέροχα pancakes με μπανάνα, βρώμη και γάλα βρώμης…

pancakes banana vromh thermomix1

Υλικά:

Μετά από αρκετές δοκιμές, πειράματα και αυξομειώσεις των υλικών αντίστοιχα, κατέληξα σε αυτή την υπέροχη συνταγή, η οποία κλείδωσε και δεν αλλάζει με τίποτα! Έχει κατά τη γνώμη μου το τέλειο πάχος, την τέλεια πυκνότητα, το τέλειο επίπεδο γλυκύτητας και την τέλεια γεύση. Μια δοκιμή θα σε πείσει και πιστεύω πως θα συμφωνήσεις μαζί μου…Ούτως ή άλλως δε θα κουραστείς αφού θα τα κάνει όλα το θερμομιξ, χωρίς να λερώσεις ούτε δεύτερο μπωλ, ούτε κουτάλι…Όλα τα υλικά στον κάδο, δέσιμο και ψήσιμο απευθείας…Τόσο απλά, τόσο δελεαστικά:

galatopita thermomix1

Υλικά:

Subcategories