tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκιές συνταγές

Σοκολατοψωμάκια με το θερμομιξ

Ρίχνεις στον κάδο τα υλικά , τα ζυμώνει το θερμομιξ και προκύπτουν αυτά τα αφράτα , μαλακά και ολόγλυκα μικρά ψωμάκια με γενναία δόση από τραγανά κομμάτια σπασμένης κουβερτούρας και διακριτικό άρωμα βανίλιας ή ό,τι άλλο προτιμάς…

Ψωμάκια που τα τσακίζεις επί τόπου πριν προλάβεις να σερβίρεις τον καφέ , πριν προλάβει να κρυώσει το τσάι που έχεις στην κούπα , ψωμάκια που δίνεις στο παιδί για κολατσιό και το ευχαριστιέσαι κι εσύ κι εκείνο , ψωμάκια που αν δε φτιάξεις , απλά θα χάσεις….

sokolatopsoma thermomix1

Υλικά:

500 γρ. Αλεύρι για τσουρέκια

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

100 γρ. ζάχαρη

300 γρ. Γάλα

80 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κομμάτια

1 αυγό

200 γρ. Σταγόνες κουβερτούρας

Άρωμα βανίλιας ή κανέλας ή ξύσμα πορτοκαλιού ή σκόνη μαστίχας Χίου ή μαχλέπι

Λίγο γάλα εβαπορέ για την επιφάνεια

sokolatopsoma thermomix2sokolatopsoma thermomix3sokolatopsoma thermomix4sokolatopsoma thermomix5sokolatopsoma thermomix6sokolatopsoma thermomix7sokolatopsoma thermomix8sokolatopsoma thermomix9sokolatopsoma thermomix10sokolatopsoma thermomix11sokolatopsoma thermomix12sokolatopsoma thermomix13sokolatopsoma thermomix14sokolatopsoma thermomix15sokolatopsoma thermomix16sokolatopsoma thermomix17

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στον κάδο το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ρυθμίζουμε για 2 λεπτά/ θερμοκρασία 37ο/ ταχύτητα 3

Περιμένουμε ένα-δύο λεπτά και προσθέτουμε στον κάδο το αλεύρι, το αυγό, το βούτυρο και το άρωμα της προτίμησής μας και ρυθμίζουμε για 4 λεπτά/λειτουργία ζύμης (στάχυ). Θα σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που κολλάει ελαφρά. Ρίχνουμε τότε και τις σταγόνες σοκολάτας και ρυθμίζουμε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα /λειτουργία ζύμης. Αδειάζουμε τότε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπωλ και με τη βοήθεια μιας σπάτουλα κάνουμε “διπλώματα” ώστε να σχηματίσουμε για όμορφη , λεία μπάλα. Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Τότε αδειάζουμε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για λίγο ώστε να αφαιρεθεί ο αέρας από το εσωτερικό της. Χωρίζουμε τη ζύμη αυτή σε 12 ίσα μέρη και παίρνουμε το κάθε μέρος, το ζυμώνουμε και σχηματίζουμε μικρό, λείο μπαλάκι. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα κομμάτια κι έτσι έχουμε σχηματίσει 12 σοκολατοψωμάκια. Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα , με απόσταση μεταξύ τους , τα σκεπάζουμε με πετσέτα και περιμένουμε να φουσκώσουν για μια ακόμα φορά. Τότε περνάμε την επιφάνεια με το γάλα εβαπορέ και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190ο για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Περιμένουμε να κρυώσουν κι απολαμβάνουμε.

Καλή επιτυχία!