Γλυκιές συνταγές
Σάλτσα φράουλας με το θερμομιξ
- Hits: 33
Αυτή η υπέροχη σάλτσα είναι πολύ ελαφριά και δε σου δίνει την αίσθηση καραμελωμένης μαρμελάδας αλλά φρέσκιας, δροσερής σάλτσας με ατόφια κι ολοζώντανη τη γεύση του υπέροχου αυτού φρούτου να κυριαρχεί και να χαρίζει απλόχερα την απόλαυσή του σε ό,τι κι αν γαρνίρει ή συνοδεύσει…Ιδανικά γαρνίρει άψογα παγωτό ή πανακότα αλλά και κέικς, σιροπιασμένα παντεσπάνια, κρέπες, τηγανίτες και κάθε άλλη γλυκιά δημιουργία. Με το θερμομιξ τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ εύκολα…
Υλικά:
300 γρ, φρέσκες, ώριμες φράουλες
50-75 γρ ζάχαρη (ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και το πόσο ώριμες είναι οι φράουλες)
Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
Καθαρλιζουμε τις φράουλες, τις πλένουμε σχολαστικά και κόβουμε σε κομμάτια τις μεγαλύτερες. Τις ρίχνουμε στον κάδο του θερμομιξ και ρυθμίζουμε για 30 δευτερόλεπτα/ταχ. 5-10 αυξάνοντας σταδιακά. Εξετάζουμε αν έχουν πολτοποιηθεί εντελώς, διαφορετικά επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία πολτοποίησης.
Τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη και το λεμόνι και ρυθμίζουμε για 5 λεπτά/90ο θερμοκρασία/ταχ. 2 μέχρι να δέσει η σάλτσα. Περιμένουμε να κρυώσει και τη μεταφέρουμε σε γυάλινο βάζο. Διατηρείται για αρκετές ημέρες στο ψυγείο.
Καλή απόλαυση!