- Details
- Hits: 492
Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα γλυκά της γιορτής μα το σίγουρο είναι ότι τα μελομακάρονα θα λάμψουν και φέτος δεσπόζοντας στο γιορτινό τραπέζι τόσο τα Χριστούγεννα, όσο και την Πρωτοχρονιά! Η τραγανή τους υφή, τα μυρωδάτα μπαχαρικά, το μέλι στο εσωτερικό τους και το άφθονο καρύδι κατά το τελικό πασπάλισμα, αρκούν για να απογειώσουν τη γεύση τους…Είναι χριατουγεννιάτικο γλυκό με το πιο πολύτιμο υλικό, το μέλι που θεωρείται από τα παλιά χρόνια ως σύμβολο ευμάρειας και ευτυχίας! Αυτό ακριβώς ζητώ για τη φετινή χρονιά κι αυτό εύχομαι για όλο τον κόσμο!
Υλικά:
- Details
- Hits: 399
Αν είσαι του παραδοσιακού, εδώ θα σε στενοχωρήσω…Το αξεπέραστο γλυκό του κουταλιού, το κυδώνι με το καραμελωμένο σιρόπι , την φροντισμένη όψη και το ροδαλό χρώμα συνοδευμένο από ασπρισμένα αμύγδαλα, το αρχοντικό αυτό κέρασμα αν και το λατρεύω , δεν θα το βρεις εδώ. Εδώ θα βρεις κυδώνι με ολοζώντανο άρωμα, με κομμάτια αλλά και πολτό από τον καρπό, με ελαφριά γεύση και τέλεια υφή. Πιο ανεπιτήδευτο, πιο ελαφρύ , πιο “ζωντανό” , με λιγότερη ζάχαρη είναι έτοιμο να σε γλυκάνει διακριτικά αλλά και να συνοδεύσει καταπληκτικά το γιαούρτι ή το παγωτό, να γαρνίρει μία πανακότα ή ένα παντεσπάνι.
Υλικά:
- Details
- Hits: 286
Για να είμαστε ειλικρινείς τα ροξάκια τα θυμόμαστε και τα φτιάχνουμε μόνο μια φορά το χρόνο , στις γιορτές των Χριστουγέννων κι αυτό το θεωρώ άδικο γιατί είναι ένα υπέροχο παραδοσιακό κέρασμα που κάλλιστα θα μπορούσαμε να το φτιάχνουμε και να το απολαμβάνουμε πολύ πιο συχνά. Φέτος δοκίμασα αυτά τα νηστίσιμα ροξάκια κι ενθουσιάστηκα…ίσως από εδώ και στο εξής να τα φτιάχνω κι εγώ πιο συχνά γιατί πραγματικά το αξίζουν. Είναι πανεύκολα, πεντανόστιμα και αρωματικά.
Υλικά:
- Details
- Hits: 443
Αυτά τα μπισκότα τα φτιάχνω ξανά και ξανά κι είναι τόσο τέλεια που τα απολαμβάνω κάθε φορά σα να είναι η πρώτη φορά . Και κάποια στιγμή , αυτές τις μέρες, συνειδητοποιώ πως δεν έχω ανεβάσει τη συνταγή στο site πράγμα που με έκανε με τη σειρά του να συνειδητοποιήσω πως έχω μάθει τόσα χρόνια να μοιράζομαι μαζί σας όλα όσα φτιάχνω και δοκιμάζω στην κουζίνα μου και μόνο τότε θεωρώ πως έχουν υπόσταση. Συνταγή που δε μοιράστηκα , είναι σα να μην υπάρχει…χωρίς πολλά λόγια λοιπόν, τα ξαναέφτιαξα (σε χρόνο ρεκόρ) , τα φωτογράφισα και τα μοιράζομαι έτσι ώστε να πάρει κι αυτή η συνταγή τη θέση της, ανάμεσα σε όλες τις άλλες.
Υλικά:
- Details
- Hits: 526
Αυτή η υπέροχη, βελούδινη, ρευστή, πλούσια σοκολατένια κρέμα πάει παντού και ταιριάζει με όλα. Καλύπτει με τον πιο λατρεμένο τρόπο κάθε γλυκό ψυγείου, κάθε τούρτα ή τάρτα, κάθε κέικ ή παντεσπάνι. Στολίζει και “γεμίζει” μπισκότα και κάθε γλυκιά δημιουργία ενώ μπορεί να αποτελέσει τη βάση για γλυκά σοκολατάκια, τρουφάκια ή κάθε είδους σοκολατοκεράσματα… Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι η κρέμα γάλακτος και η κουβερτούρα ενώ όλα τα άλλα τα εμπιστευόμαστε στο θερμομίξ.
Υλικά:
- Details
- Hits: 564
Είναι αυτό που λέμε: all time classic! Μια συνταγή που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι γιατί σε ξεντροπιάζει σε κάθε περίπτωση, σε βγάζει από τη δύσκολη θέση σε ένα κέρασμα για καφέ ή τσάι, αποτελεί τέλεια ιδέα για το κολατσιό των μικρών , για την εκδρομή ή τη βόλτα. Η συνταγή απόλυτα ισοροπημένη κι η επιτυχία εξασφαλισμένη. Οι πραλλαγές; πολλές. Εγώ προτείνω βέβαια την πιο αγαπημένη που είναι με κλασικό μίγμα βανίλιας και κομμάτια σοκολάτας. Στη θέση της σοκολάτας μπορούμε να βάλουμε ξηρούς καρπούς, σταφίδες, μύρτιλλα κ.ο.κ. Το θερμομίξ για μια ακόμα φορά κάνει τη διαδικασία παιχνιδάκι!
Υλικά για 12 μεγάλα μάφινς: