Γλυκιές συνταγές
Ατομικά κεκάκια με κομμάτια σοκολάτας (choco muffins)
- Hits: 483
Είναι αυτό που λέμε: all time classic! Μια συνταγή που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι γιατί σε ξεντροπιάζει σε κάθε περίπτωση, σε βγάζει από τη δύσκολη θέση σε ένα κέρασμα για καφέ ή τσάι, αποτελεί τέλεια ιδέα για το κολατσιό των μικρών , για την εκδρομή ή τη βόλτα. Η συνταγή απόλυτα ισοροπημένη κι η επιτυχία εξασφαλισμένη. Οι πραλλαγές; πολλές. Εγώ προτείνω βέβαια την πιο αγαπημένη που είναι με κλασικό μίγμα βανίλιας και κομμάτια σοκολάτας. Στη θέση της σοκολάτας μπορούμε να βάλουμε ξηρούς καρπούς, σταφίδες, μύρτιλλα κ.ο.κ. Το θερμομίξ για μια ακόμα φορά κάνει τη διαδικασία παιχνιδάκι!
Υλικά για 12 μεγάλα μάφινς:
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. κουβερτούρα
2 μεγάλα αυγά (ή 3 μέτρια)
2 βανίλιες
200 γρ. Ζάχαρη
300 γρ. Αλεύρι
1 κ.σ. μπέικιν
300 γρ. γάλα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τις θήκες για μάφινς κι αν δεν είναι αντικολλητικές τοποθετούμε τα ειδικά χαρτάκια.
Ρίχνουμε την κουβερτούρα στον κάδο και ψιλοκόβουμε ρυθμίζοντας για 5-6 δευτερόλεπτα / ταχ. 5
Μεταφέρουμε σε ένα μπωλ.
Ρίχνουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά στον κάδο εκτός από την τριμμένη κουβερτούρα και ρυθμίζουμε για 30 δευτερόλεπτα/ ταχ. 5
Προσθέτουμε και την τριμμένη κουβερτούρα κι ανακατεύουμε για 15 δευτερόλεπτα/ αντίστροφη κίνηση/ ταχ. 4
Μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για μισή ώρα περίπου , μέχρι να ροδίσουν και αν βυθίσουμε οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγει καθαρή.
Περιμένουμε να κρυώσουν για λίγη ώρα, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία.
Σήμ. : -Εγώ συνηθίζω να κρατάω λίγη από την τριμμένη κουβερτούρα και να την προσθέτω στο τέλος, στην επιφάνεια του κάθε muffin.
-Μπορούμε να εκτελέσουμε τη συνταγή και με το απλό μίξερ , αφού ζυγίσουμε τα υλικά, χρησιμοποιώντας τις ίδιες αναλογίες και ακολουθώντας τα ίδια βήματα.