- Details
- Hits: 72
Όταν έφτιαξα αυτές τις μηλόπιτες, πίστευα πως κάτι πάει λάθος και θα αποτύχει το τελικό εγχείρημα αφού κάτι δε μου πήγαινε καλά ούτε με τη ζύμη , ούτε με τη γέμιση , ούτε με την ετοιμασία , ούτε με την όψη…Το πόσο λάθος έκανα και το πόσο έξω έπεσα, το αντιλήφθηκα όταν είδα με μεγάλη μου χαρά πόσο ξετρελάθηκαν όλοι με την πρώτη δοκιμή και πως εξαφανίστηκαν αμέσως. Περιέχουν λίγη ζάχαρη κι είναι ελαφρύ κι ωραίο γλύκισμα …ωστόσο αφού το θερμομιξ τα κάνει όλα τόσο εύκολα και γρήγορα, παρασύρθηκα και μετέτρεψα αυτό το αθώο σνακ σε ένα κολασμένο γλυκό κι έφτιαξα σάλτσα καραμέλας μέχρι να ψηθούν οι πιτούλες…
Υλικά:
- Details
- Hits: 164
Πιο απλό κι εύκολο δε γίνεται…Το δοκίμασα με σκοπό να εκμεταλλευτώ ένα πακέτο σφολιατίνια που βρισκόταν στο ντουλάπι μου και δεν ήθελα να κάνω πάλι μιλφέιγ…Σκέφτηκα λοιπόν να “παντρέψω” μιλφέιγ με προφιτερόλ και να ετοιμάσω ένα γλυκό με βάση αυτά τα σφολιατίνια, με σώμα την κρέμα πατισιέρ του μιλφέιγ και το υπέροχο, σοκολατένιο τελείωμα του προφιτερόλ. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε και το γλυκό μου έγινε ανάρπαστο. Με τη βοήθεια του θερμοιμιξ , στην κυριολεξία το μόνο που έκανα εγώ ήταν να ριξω τα υλικά στον κάδο και να στήσω το γλυκό στην πιατέλα!
Υλικά για ένα σκεύος 20 x 25 εκ.:
- Details
- Hits: 108
Είναι η πιο απλή και συνάμα η πιο γοητευτική κρέμα ζαχαροπλαστικής που αποτελεί τη βάση για ένα σωρό γλυκές δημιουργίες. Η κρέμα αυτή με γαλλική προέλευση και συγγενής με την Κρεμ αγγλαίζ της αγγλικής κουζίνας αποτελείται από πλήρες γάλα, αυγά και αλεύρι με ζάχαρη τα οποία δένουν όμορφα και απλά και χαρίζουν το πιο βελούδινο και υπέροχο αποτέλεσμα. Η χρήση λιπαρής ουσίας δεν είναι απαραίτητη καθώς το άρωμα της βανίλιας και η φίνα υφή της φτάνουν και περισσεύουν στην απόλαυση…
Υλικά:
- Details
- Hits: 195
Όταν πρωτοδιάβασα αυτή τη συνταγή είχα κάποιες επιφυλάξεις…Χωρίς αυγά πώς θα έχει συνοχή το μίγμα; Τόσο νερό μέσα στη ζύμη; Τόσο απλοϊκή συνταγή; Ωστόσο κάποια διαίσθηση-εμπερία με ωθούσε στον πειραματισμό! Η πρώτη θετική άποψη ήρθε με τη δοκιμή του ωμού μείγματος από το μπωλ (παραδέξου πως το κάνεις ανελλιπώς αυτό και πως από μικρό παιδί αγαπημένη στιγμή ήταν το καθάρισμα του μπωλ και της σπάτουλας από το ωμό κέικ)… To δεύτερο θετικό σήμα ήταν ο ενθουσιαμός της μικρής μου εγγονής που μόλις το δοκίμσε φώναξε: “Είναι το καλύτερο κέικ που έχω δοκιμάσει ποτέ στη ζωή μου” Η Τρίτη κι επίσημη πλέον επιβεβαίωση είναι τα θετικά σχόλια που πήρε από όλους όσους το δοκίμασαν…
Υλικά:
- Details
- Hits: 118
Μιλάμε πλέον για ένα πανεύκολο, πολύ γνώριμο, δροσερό κι αγαπημένο γλυκό ψυγείου που δε λείπει από καμμιά “γλυκιά” στιγμή κι από κανένα σπίτι. Οι παραλλαγές κι οι συνταγές πολλές και οι προτάσεις σερβιρίσματος ακόμα περισσότερες. Ψημένο τσηζ κέικ, σοκολατένιο τσηζ κέικ, τσηζ κέικ καραμέλα, βασκικό Καμμένο τσηζ κέικ, αφαράτο japanese cheese cake κ.λ.π.
Σήμερα θα φτιάξουμε με το θερμομιξ, την πιο απλή αλλά υπέροχη εκδοχή του, με τη γνωστή βάση από μπισκότα, με δροσερή κρέμα και φραουλένια επιφάνεια.
Υλικά για τη βάση:
- Details
- Hits: 103
Φέτος καταπιάστηκα με ένα σωρό καινούρια πειράματα στην “χριστουγεννιάτικη” κουζίνα μου κι ομολογώ πως παραμέλησα τις παλιές, καλές, κλασικές κι αγαπημένες συνταγές…τα μόνα που ξέφυγαν ήταν τα μελομακάρονα που έφτιαξα και ξαναέφτιαξα πολλές φορές, τόσο που αναλογίστηκα πως δεν άξιζε τέτοια περιφρόνηση στον υπέροχο και φίνο κουραμπιέ. Έτσι , επιτόπου ανακάλεσα, ετοίμασα τα υλικά μου και το με βοηθό το θερμομιξ η ζύμη για τους κουραμπιέδες ήταν έτοιμη μέχρι να προθερμαθεί ο φούρνος!
Υλικά: