tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκιές συνταγές

Γλυκό ψυγείου με σφολιατίνια και δυο κρέμες με το θερμομιξ

 Πιο απλό κι εύκολο δε γίνεται…Το δοκίμασα με σκοπό να εκμεταλλευτώ ένα πακέτο σφολιατίνια που βρισκόταν στο ντουλάπι μου και δεν ήθελα να κάνω πάλι μιλφέιγ…Σκέφτηκα λοιπόν να “παντρέψω” μιλφέιγ με προφιτερόλ και να ετοιμάσω ένα γλυκό με βάση αυτά τα σφολιατίνια, με σώμα την κρέμα πατισιέρ του μιλφέιγ και το υπέροχο, σοκολατένιο τελείωμα του προφιτερόλ. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε και το γλυκό μου έγινε ανάρπαστο. Με τη βοήθεια του θερμοιμιξ , στην κυριολεξία το μόνο που έκανα εγώ ήταν να ριξω τα υλικά στον κάδο και να στήσω το γλυκό στην πιατέλα!

glyko psygeioy sfoliatinia thermomix1

Υλικά για ένα σκεύος 20 x 25 εκ.:

200 γρ. Σφολιατίνια

1 δόση κρέμα πατισιέρ

1 δόση γκανάς  σοκολάτας

glyko psygeioy sfoliatinia thermomix2glyko psygeioy sfoliatinia thermomix3glyko psygeioy sfoliatinia thermomix4glyko psygeioy sfoliatinia thermomix5glyko psygeioy sfoliatinia thermomix6glyko psygeioy sfoliatinia thermomix7glyko psygeioy sfoliatinia thermomix8glyko psygeioy sfoliatinia thermomix9glyko psygeioy sfoliatinia thermomix10glyko psygeioy sfoliatinia thermomix11

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε την κρέμα πατισιέρ σύμφωνα με τη βασική συνταγή. Θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ.

Ετοιμάζουμε την σοκολατένια γκανάς σύμφωνα με τη βασική συνταγή. Θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ.

Χωρίζουμε τα σφολιατίνια κατα μήκος στη μέση και σχηματίζουμε μια πρώτη στρώση με αυτά  στην βάση του σκεύους μας. Ρίχνουμε από πάνω την μισή κρέμα πατισιερ και συνεχίζουμε στρώνοντας τα υπόλοιπα σφολιατίνια. Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά. Τέλος καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με την σοκολατένια γκανάς. Τρίβουμε τα σφολιατίνια που κρατήσαμε , πασπαλίζουμε την επιφάνεια, τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σταθεί καλά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!