Γλυκιές συνταγές
Γλυκό ψυγείου με σφολιατίνια και δυο κρέμες με το θερμομιξ
- Hits: 81
Πιο απλό κι εύκολο δε γίνεται…Το δοκίμασα με σκοπό να εκμεταλλευτώ ένα πακέτο σφολιατίνια που βρισκόταν στο ντουλάπι μου και δεν ήθελα να κάνω πάλι μιλφέιγ…Σκέφτηκα λοιπόν να “παντρέψω” μιλφέιγ με προφιτερόλ και να ετοιμάσω ένα γλυκό με βάση αυτά τα σφολιατίνια, με σώμα την κρέμα πατισιέρ του μιλφέιγ και το υπέροχο, σοκολατένιο τελείωμα του προφιτερόλ. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε και το γλυκό μου έγινε ανάρπαστο. Με τη βοήθεια του θερμοιμιξ , στην κυριολεξία το μόνο που έκανα εγώ ήταν να ριξω τα υλικά στον κάδο και να στήσω το γλυκό στην πιατέλα!
Υλικά για ένα σκεύος 20 x 25 εκ.:
200 γρ. Σφολιατίνια
1 δόση κρέμα πατισιέρ
1 δόση γκανάς σοκολάτας
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την κρέμα πατισιέρ σύμφωνα με τη βασική συνταγή. Θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ.
Ετοιμάζουμε την σοκολατένια γκανάς σύμφωνα με τη βασική συνταγή. Θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ.
Χωρίζουμε τα σφολιατίνια κατα μήκος στη μέση και σχηματίζουμε μια πρώτη στρώση με αυτά στην βάση του σκεύους μας. Ρίχνουμε από πάνω την μισή κρέμα πατισιερ και συνεχίζουμε στρώνοντας τα υπόλοιπα σφολιατίνια. Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά. Τέλος καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με την σοκολατένια γκανάς. Τρίβουμε τα σφολιατίνια που κρατήσαμε , πασπαλίζουμε την επιφάνεια, τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σταθεί καλά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!