Γλυκιές συνταγές
Κρέμα πατισιέρ με το θερμομιξ
- Hits: 42
Είναι η πιο απλή και συνάμα η πιο γοητευτική κρέμα ζαχαροπλαστικής που αποτελεί τη βάση για ένα σωρό γλυκές δημιουργίες. Η κρέμα αυτή με γαλλική προέλευση και συγγενής με την Κρεμ αγγλαίζ της αγγλικής κουζίνας αποτελείται από πλήρες γάλα, αυγά και αλεύρι με ζάχαρη τα οποία δένουν όμορφα και απλά και χαρίζουν το πιο βελούδινο και υπέροχο αποτέλεσμα. Η χρήση λιπαρής ουσίας δεν είναι απαραίτητη καθώς το άρωμα της βανίλιας και η φίνα υφή της φτάνουν και περισσεύουν στην απόλαυση…
Υλικά:
500 γρ. πλήρες γάλα
70 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
50-60 γρ. αλεύρι (ανάλογα με το πόσο σφιχτή θέλουμε την κρέμα)
2 αυγά
2 κρόκους αυγών
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στον κάδο όλα τα υλικά μαζί και ρυθμίζουμε για 12 λεπτά/ 100ο θερμοκρασία/ ταχ. 4 μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί ρυθμίζουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Περιμένουνε να κρυώσει ελαφρά η κρέμα και χρησιμοποιούμε όπως επιθυμούμε.
Καλή επιτυχία!