Γλυκιές συνταγές
Τσηζ κέικ χωρίς ψήσιμο με το θερμομιξ
- Hits: 54
Μιλάμε πλέον για ένα πανεύκολο, πολύ γνώριμο, δροσερό κι αγαπημένο γλυκό ψυγείου που δε λείπει από καμμιά “γλυκιά” στιγμή κι από κανένα σπίτι. Οι παραλλαγές κι οι συνταγές πολλές και οι προτάσεις σερβιρίσματος ακόμα περισσότερες. Ψημένο τσηζ κέικ, σοκολατένιο τσηζ κέικ, τσηζ κέικ καραμέλα, βασκικό Καμμένο τσηζ κέικ, αφαράτο japanese cheese cake κ.λ.π.
Σήμερα θα φτιάξουμε με το θερμομιξ, την πιο απλή αλλά υπέροχη εκδοχή του, με τη γνωστή βάση από μπισκότα, με δροσερή κρέμα και φραουλένια επιφάνεια.
Υλικά για τη βάση:
220 γρ. Μπισκότα τύπου digestive
80 γρ. Βούτυρο λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα:
250 γρ. Νερό
1 φακελάκι ζελέ σκόνη με άρωμα λεμόνι
400 γρ. Τυρί κρέμα
200 γρ. Κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη
Για την επιφάνεια:
200 γρ. Μαρμελάδα φράουλα
4 φύλλα ζελατίνης
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
50 γρ. Νερό
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στον κάδο τα μπισκότα και τα αλέθουμε για 5 δευτερόλεπτα/ταχ. 10. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ρυθμίζουμε για 5 δευετρόλεπτα/ταχ. 5 μέχρι να αναμιχθούν τα δυο υλικά.
Αδειάζουμε τότε το μίγμα αυτό σε φόρμα με αποσπώμενη βάση και το απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια της. Το πιέζουμε καλά ώστε να είναι συμπαγής η βάση και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε τον κάδο, ρίχνουμε μέσα το νερό και ρυθμίζουμε για 5 λεπτά/ 100ο θερμοκρασία/ ταχ. 1 μέχρι να βράσει το νερό. Τότε προσθέτουμε στον κάδο το ζελέ, το τυρί, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και ρυθμίζουμε για 20 δευτερόλεπτα/ ταχ. 5 ώστε να αναμιχθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε τότε το περιεχόμενο του κάδου πάνω από την κρύα πλέον βάση κι ξανατοποθετούμε στο ψυγείο.
Τότε ετοιμάζουμε το μίγμα της επιφάνειας:
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό ενώ παράλληλα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο. Όταν μαλακώσουν τα φύλλα ζελατίνης, τα στύβουμε καλά, τα προσθέτουμε κι αυτά στον κάδο και ρυθμίζουμε για 3 λεπτά/ 80ο θερμοκρασία/ ταχ. 2
Περιμένουμε να κρυώσει το μίγμα και τότε το αδειάζουμε πάνω στο γλυκό . Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σφίξει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία.