tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκιές συνταγές

Τσηζ κέικ χωρίς ψήσιμο με το θερμομιξ

Μιλάμε πλέον για ένα πανεύκολο, πολύ γνώριμο, δροσερό κι αγαπημένο γλυκό ψυγείου που δε λείπει από καμμιά “γλυκιά” στιγμή κι από κανένα σπίτι. Οι παραλλαγές κι οι συνταγές πολλές και οι προτάσεις σερβιρίσματος ακόμα περισσότερες. Ψημένο τσηζ κέικ, σοκολατένιο τσηζ κέικ, τσηζ κέικ καραμέλα, βασκικό Καμμένο τσηζ κέικ,   αφαράτο japanese  cheese cake κ.λ.π.

Σήμερα θα φτιάξουμε με το θερμομιξ, την πιο απλή αλλά υπέροχη εκδοχή του, με τη γνωστή βάση από μπισκότα, με δροσερή κρέμα και φραουλένια επιφάνεια.

tshz keik xoris pshsimo thermomix1

Υλικά για τη βάση:

220 γρ. Μπισκότα τύπου digestive

80 γρ. Βούτυρο λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα:

250 γρ. Νερό

1 φακελάκι ζελέ σκόνη με άρωμα λεμόνι

400 γρ. Τυρί κρέμα

200 γρ. Κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. ζάχαρη

Για την επιφάνεια:

200 γρ. Μαρμελάδα φράουλα

4 φύλλα ζελατίνης

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

50 γρ. Νερό

tshz keik xoris pshsimo thermomix2tshz keik xoris pshsimo thermomix3tshz keik xoris pshsimo thermomix4tshz keik xoris pshsimo thermomix5tshz keik xoris pshsimo thermomix6tshz keik xoris pshsimo thermomix7tshz keik xoris pshsimo thermomix8tshz keik xoris pshsimo thermomix9tshz keik xoris pshsimo thermomix10tshz keik xoris pshsimo thermomix11tshz keik xoris pshsimo thermomix12tshz keik xoris pshsimo thermomix13

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στον κάδο τα μπισκότα και τα αλέθουμε για 5 δευτερόλεπτα/ταχ. 10. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ρυθμίζουμε για 5 δευετρόλεπτα/ταχ. 5 μέχρι να αναμιχθούν τα δυο υλικά.

Αδειάζουμε τότε το μίγμα αυτό σε φόρμα με αποσπώμενη βάση και το απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια της. Το πιέζουμε καλά ώστε να είναι συμπαγής η βάση και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.

Καθαρίζουμε τον κάδο, ρίχνουμε μέσα το νερό και ρυθμίζουμε για 5 λεπτά/ 100ο θερμοκρασία/ ταχ. 1 μέχρι να βράσει το νερό. Τότε προσθέτουμε στον κάδο το ζελέ, το τυρί, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και ρυθμίζουμε για 20 δευτερόλεπτα/ ταχ. 5 ώστε να αναμιχθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε τότε το περιεχόμενο του κάδου πάνω από την κρύα πλέον βάση κι ξανατοποθετούμε στο ψυγείο.

Τότε ετοιμάζουμε το μίγμα της επιφάνειας:

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό ενώ παράλληλα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο. Όταν μαλακώσουν τα φύλλα ζελατίνης, τα στύβουμε καλά, τα προσθέτουμε κι αυτά στον κάδο και ρυθμίζουμε για 3 λεπτά/ 80ο θερμοκρασία/ ταχ. 2

Περιμένουμε να κρυώσει το μίγμα και τότε το αδειάζουμε πάνω στο γλυκό . Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σφίξει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.