tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκιές συνταγές

Ατομικές μηλόπιτες με το θερμομιξ

Όταν έφτιαξα αυτές τις μηλόπιτες, πίστευα πως κάτι πάει λάθος και θα αποτύχει το τελικό εγχείρημα αφού κάτι δε μου πήγαινε καλά ούτε με τη ζύμη , ούτε με τη γέμιση , ούτε με την ετοιμασία , ούτε με την όψη…Το πόσο λάθος έκανα και το πόσο έξω έπεσα, το αντιλήφθηκα όταν είδα με μεγάλη μου χαρά  πόσο ξετρελάθηκαν όλοι με την πρώτη δοκιμή και πως εξαφανίστηκαν αμέσως. Περιέχουν λίγη ζάχαρη κι είναι ελαφρύ κι ωραίο γλύκισμα …ωστόσο αφού το θερμομιξ τα κάνει όλα τόσο εύκολα και γρήγορα, παρασύρθηκα και  μετέτρεψα αυτό το αθώο σνακ σε ένα κολασμένο γλυκό κι έφτιαξα σάλτσα καραμέλας μέχρι να ψηθούν οι πιτούλες…

mhlopitakia thermomix1

Υλικά:

Για τη ζύμη:

130 γρ. Φρέσκο γάλα

70 γρ. Ζάχαρη

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

100 γρ. Βούτυρο σε κομμάτια

380 γρ. Αλεύρι

Για τη γέμιση:

400 γρ. Μήλα καθαρισμένα και κομμένα στα 8

40 γρ. Κορν φλάουρ

50 γρ. Μαρμελάδα (εγώ έβαλα κολοκύθα-πορτοκάλι)

1/2 κ.σ. κανέλα

Λίγο χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα:

Άχνη ζάχαρη

Ή σάλτσα καραμέλας (συνταγή θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ)

mhlopitakia thermomix2mhlopitakia thermomix3mhlopitakia thermomix4mhlopitakia thermomix5mhlopitakia thermomix6mhlopitakia thermomix7mhlopitakia thermomix8mhlopitakia thermomix9mhlopitakia thermomix10mhlopitakia thermomix11mhlopitakia thermomix12mhlopitakia thermomix13mhlopitakia thermomix14mhlopitakia thermomix15mhlopitakia thermomix16mhlopitakia thermomix17

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη:

Ρίχνουμε στον κάδο το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ρυθμίζουμε για 2 λεπτά/ 37ο θερμοκρασία/ ταχ. 2

Προσθέτουμε τότε το αλεύρι και ρυθμίζουμε για 3 λεπτά/ λειτουργία ζύμης (στάχυ)

Η ζύμη θα είναι σαν χονδρά ψίχουλα. Την αδειάζουμε σε ένα μπωλ, την πιέζουμε με τα χέρια ώστε να σχηματιστεί μια συμπαγής μπάλα και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο και ρυθμίζουμε για 4 δευτερόλεπτα/ ταχ. 4

Χωρίζουμε τότε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια και πλάθουμε το καθένα σε μπαλάκι. Ανοίγουμε τότε το κάθε μπαλάκι σε μικρό φύλλο περίπου 15 εκ. Τοποθετούμε στο κέντρο μια κουταλιά από τη γέμιση, διπλώνουμε το φυλλαράκι στα δύο και κλείνουμε πιέζοντας την ατομική μηλόπιτα. Διορθώνουμε το σχήμα με την άκρη του πιρουνιού και αραδιάζουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα.

Ψήνουμε στους 180ο για 25 λεπτά περίπου, περιμένουμε να κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή γαρνίρομε με σάλτσα καραμέλας και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.