Γλυκιές συνταγές
Σιρόπι καραμέλας με ανθό αλατιού (θερμομιξ)
- Hits: 464
Ότι το σιρόπι αλμυρής καραμέλας είναι λατρεία, το έχουμε πει πολλές φορές ας μην επαναλαμβανόμαστε… Φτιάχνεις ενα τσηζ κέικ , μια δόση τηγανίτες, κανελορολάκια , παγωτό και τα περιλούζεις με τον πιο δελεαστικό τρόπο…Ότι όμως θα το ετοίμαζα τόσο απλά κι εύκολα ή καλύτερα ότι θα ετοιμαζόταν μόνο του χωρίς καν να χρειαστεί να ανακατεύω το μίγμα αυτό με ξεπερνάει. Θα μου πεις τώρα αυτό είναι για καλό; όπως το πάρει κανείς…γιατί εδώ που τα λέμε μια κάποια κατάχρηση γίνεται…
Υλικά:
150 γρ. Μαλακή καστανή ζάχαρη
100 γρ. Βούτυρο
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. κονιάκ ή ουίσκι bourbon
1 βανίλια
1/2 κ.γλ. ανθό αλατιού
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά τον κάδο του θερμομίξ και ρυθμίζουμε για 15 λεπτά /θερμοκρασία varoma/ταχ. 3
Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά και το μεταφέρουμε σε βάζο έτοιμο για κάθε χρήση.
Σημ. -Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα τουλάχιστον .
-Αν παρατηρήσουμε να έχει καθίσει στο κάτω μέρος του βάζου υγρό, είναι το ποτό, οπότε απλά ανακατεύουμε για λίγο πριν τη χρήση μέχρι να ομογενοποιηθεί.