tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκιές συνταγές

Κέικ με χουρμάδες και ελαιόλαδο ( με το θερμομιξ)

Εδώ κι αρκετό καιρό έχω την τάση να αποφεύγω τη ζάχαρη μιας και ακούμε τόσα αρνητικά γι’ αυτήν…Κι αν είναι δύσκολο να την αποφεύγω τελείως , τουλάχιστον προσπαθώ να την ελαττώνω ή να την περιορίζω στο ελάχιστο δυνατόν και πρέπει να ομολογήσω πως νιώθω πολύ καλά με αυτό! Η αντικατάσταση της από μέλι , χαρουπόμελο ή σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης είναι ό,τι καλύτερο! Αυτό όμως το κέικ που δεν περιέχει τίποτα από τα παραπάνω κι απλά τη γλύκα του χαρίζει ο  υπέροχος κι αγαπημένος χουρμάς ξεπερνάει κάθε προσδοκία μου…

keik ladi xoyrmades thermomix1

Υλικά:

150 γρ. χουρμάδες (απύρηνους)

1 μήλο

60 γρ. ελαιόλαδο

200 γρ. Αλεύρι ολικής άλεσης

1 κ.σ. μπέικιν

80 γρ. καρύδια

4 αυγά 

2 βανίλιες

Λίγη κανέλα

100 γρ. νερό

keik ladi xoyrmades thermomix2keik ladi xoyrmades thermomix3keik ladi xoyrmades thermomix4keik ladi xoyrmades thermomix5keik ladi xoyrmades thermomix6keik ladi xoyrmades thermomix7keik ladi xoyrmades thermomix8keik ladi xoyrmades thermomix9keik ladi xoyrmades thermomix11keik ladi xoyrmades thermomix12keik ladi xoyrmades thermomix13keik ladi xoyrmades thermomix14keik ladi xoyrmades thermomix15keik ladi xoyrmades thermomix16

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στον κάδο τους χουρμάδες και ρυθμίζουμε για 5 δευτερόλεπτα/ ταχ. 10 ώστε να ψιλοκοπούν.Προσθέτουμε  και το μήλο , καθαρισμένο και κομμένο σε 8 κομμάτια.Ρυθμίζουμε για 5 δευτερόλεπτα/ταχ. 5Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρυθμίζουμε για 20 δευτερόλεπτα/ ταχ. 4 ώστε να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μίγμα. Αδειάζουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ 25x12  λαδωμένη ή με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 45-50 λεπτά μέχρι να βεβαιωθούμε πως έχει ψηθεί (κάνουμε το τεστ με τη λάμα του μαχαιριού). Όταν ψηθεί, περιμένουμε για λίγη ώρα, ξεφορμάρουμε με προσοχή και αφήνουμε το κέικ πάνω σε σχάρα να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια κι απολαμβάνουμε!

Καλή επιτυχία.