Ορεκτικα-συνοδευτικα
- Details
- Hits: 5791
Είναι αλήθεια πως η κοτόπιτα δεν συγκαταλέγεται απλά στα καλυτερά μου φαγητά , συγκαταλέγεται , θα έλεγα στο top 5 των προτιμήσεών μου, μιας και τα υλικά της είναι του απόλυτου γούστου μου, μιας κι όλες οι πίτες είναι ούτως ή άλλως λατρεμένες, πόσο μαλλον αυτή που φέρνει μνήμες από τα παιδικά χρόνια. Ήταν μια πίτα που η μαμά έφτιαχνε πολύ συχνά και δε μας έλειπε σχεδόν ποτέ. Μια φίλη από τη Βουλγαρία της την είχε μάθει κι ομολογουμένως ηταν εξαιρετική...Εμαθα λοιπόν να τη φτιάχνω σε μικρή ηλικία και φυσικά με την πάροδο των χρόνων τη μετέτρεψα και την έκανα δική μου...
- Details
- Hits: 12321
Η σκορδαλια δε φαντάζομαι να θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένα συνοδευτικό που όλοι αγαπάμε και όλοι προτιμάμε. Όλοι μας έχουμε να θυμόμαστε τουλάχιστον μία ή και περισσότερες φορές που φάγαμε τόση πολύ σκορδαλιά και τόσο πολύ ψωμί μέχρι που…"σκάσαμε". Συνοδεύει το μπακαλιάρο αλλά και τα πατζάρια , τα τηγανιτά κολοκυθάκια ή τις μελιτζάνες. Είναι ένα αγαπημένο έδεσμα που τείνει να θεωρείται ένα από τα κορυφαία , εθνικά μας πιάτα! Υπάρχουν πολύ τρόποι παρασκευής της , με ξύδι ή λεμόνι , με ψωμί ή πατάτα..με ξηρούς καρπούς πολλές φορές ! Εγώ σήμερα σας παρουσιάζω τη δική μου αγαπημένη εκδοχή και "καλή όρεξη"
Δείτε την :
- Details
- Hits: 7893
Όλοι λίγο πολύ έχουμε στο αρχείο μας δύο ή και περισσότερες συνταγές για πίτες χωρίς φύλλο. Αυτές τις πεντανόστιμες , ζυμαρένιες πιτούλες που θυμίζουν επίπεδο , αλμυρό κέικ , που γίνονται πανεύκολα και ταχύτατα και που τις αγαπάνε μικροί και μεγάλοι. Συνήθως τις λέμε ξυπόλυτες πίτες ή ζυμαρόπιτες ή τεμπελόπιτες ... Εγώ εδώ και χρόνια έχω ξεχωρίσει το "πεπέκι" της Αργυρώς. Αυτή θα φτιάξουμε σήμερα την οποία , η αγαπητή μας Αργυρώ τη φτιάχνει τέλεια και δε χρειάζεται να το ψάξουμε και πολύ.
Υλικά:
- Details
- Hits: 343
Όποίος αγαπάει τις γλυκοπατάτες, τις αγαπάει πολύ κι όχι άδικα γιατί έχουν μια υπέροχη, απαλή γεύση και βέβαια προσφέρουν ένα σωρό “καλά” στον οργανισμό. Σήμερα τις προτείνω σε μια απλή αλλά υπέροχη εκδοχή αφού το δεντρολίβανο και το θυμάρι τους ταιριάζουν απόλυτα…Κι όποιοι δεν τις έχουν δοκιμάσει ή δεν τις πολυσυμπαθούν , τους προτρέπω να τους δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία..Την αξίζουν πραγματικά!
Υλικά:
- Details
- Hits: 532
Χρόνια τώρα η κουζίνα μου είναι συνδεδεμένη με το διαδίκτυο…Γεύσεις, πειραματισμοί, αρώματα, γλυκές και αλμυρές δημιουργίες, απογοητεύσεις, αποτυχίες αλλά και κορυφαίες στιγμές επιτυχίας, όλα είναι καταγεγραμμένα αλλά και μοιρασμένα με τα άτομα που ακολουθώ και με ακολουθούν…
Η χαρά κι ο ενθουσιασμός μου με την επιτυχία αυτής της συνταγής η οποία είναι ιδιαίτερη, εύκολη και πεντανόστιμη δε μπορούσε παρά να μοιραστεί με όλους τους φίλους μου…
Υλικά για τη ζύμη:
- Details
- Hits: 13329
Η φοκάτσια είναι ένα είδος ψωμιού με ιταλική προέλευση , απλό , αφράτο και μυρωδάτο! Πρόκειται για ένα επίπεδο , στρογγυλωπό ψωμί ζυμωμένο με λάδι και αρωματισμένο με μυρωδικά και βότανα . Τρώγεται σκέτο και είναι υπέροχο , αλλά μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό κολατσιό με τυριά και αλλαντικά της προτίμησής μας ή να αποτελέσει τη βάση για ένα πικάντικο ντιπ ή για μια ταραμοσαλάτα ή πάστα ελιάς ή άλλο πατέ. Μπορούμε να το ζυμώσουμε σκέτο αλλά μπορούμε να του προσθέσουμε ντοματίνια , ελιές , λαχανικά και μυρωδικά…Ετοιμάζεται πανεύκολα , ευχάριστα και πολύ γρήγορα ενώ καταναλώνεται ακόμα πιο γρήγορα και ευχάριστα και προκαλεί…εθισμό!
Υλικά :