tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ορεκτικα-συνοδευτικα

Πασίγνωστο το συγκεκριμένο ορεκτικό, νομίζω πως είναι must σε καθε τραπέζι. Επίσης μη μου πει κανεις ότι δεν το συμπεριλαμβάνει πάντα σε παραγγελία σε φαγητό “έξω”… Απλό κατά βάση, γιατί προφανώς τυλίγεις ένα κομμάτι τυρί φέτα σε φύλλο κρούστας και το τηγανίζεις. Το σερβίρεις με λίγο μέλι και σουσάμι κι είναι έτοιμο . Κάποιες λεπτομέρειες ωστόσο κάνουν τη διαφορά και γι’αυτό είμαι εδώ εγώ σήμερα…Μην το φτιάξεις αλλιώς, θα χάσεις!

feta se fyllo kroystas1

Υλικά για κάθε πακέτο:

Η φίλη μου η Νικόλ από την οποία έμαθα αυτή την υπέροχη συνταγή, την ονομάζει “σπανακόπιτα της τεμπέλας” κι ομολογώ πως πρόκειται όντως για μια πανεύκολη συνταγή που γίνεται στο “πι και φι”

Εγώ ενθουσιάστηκα τόσο πολύ με το αποτέλεσμα ωστόσο που θα προτιμούσα να την ονομάσω “αλμυρό μπράουνι σπανακιού” ή κάτι παρόμοιο που να με παραπέμπει στη νοστιμιά και στην αφράτη υφή αυτής της υπέροχης πιτούλας…Έκανα ελάχιστες μικροαλλαγές, προσαρμόζοντας τη συνταγή στα γούστα μου και σας την παρουσιάζω με χαρά!

spanakopita jypolyth1

Υλικά:

Είναι αλήθεια πως η κοτόπιτα δεν συγκαταλέγεται απλά στα καλυτερά μου φαγητά , συγκαταλέγεται , θα έλεγα στο top 5 των προτιμήσεών μου, μιας και τα υλικά της είναι του απόλυτου γούστου μου, μιας κι όλες οι πίτες είναι ούτως ή άλλως λατρεμένες, πόσο μαλλον αυτή που φέρνει μνήμες από τα παιδικά χρόνια. Ήταν μια πίτα που η μαμά έφτιαχνε πολύ συχνά και δε μας έλειπε σχεδόν ποτέ. Μια φίλη από τη Βουλγαρία της την είχε μάθει κι ομολογουμένως ηταν εξαιρετική...Εμαθα λοιπόν να τη φτιάχνω σε μικρή ηλικία  και φυσικά με την πάροδο των χρόνων τη μετέτρεψα και την έκανα δική μου...

kotopita1
Υλικά :

Η σκορδαλια δε φαντάζομαι να θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένα συνοδευτικό που όλοι αγαπάμε και όλοι προτιμάμε. Όλοι μας έχουμε να θυμόμαστε τουλάχιστον μία ή και περισσότερες φορές που φάγαμε τόση πολύ σκορδαλιά και τόσο πολύ ψωμί  μέχρι που…"σκάσαμε". Συνοδεύει το μπακαλιάρο αλλά και τα πατζάρια , τα τηγανιτά κολοκυθάκια ή τις μελιτζάνες. Είναι ένα αγαπημένο έδεσμα που τείνει να θεωρείται ένα από τα κορυφαία , εθνικά μας πιάτα! Υπάρχουν πολύ τρόποι παρασκευής της , με ξύδι ή λεμόνι , με ψωμί ή πατάτα..με ξηρούς καρπούς πολλές φορές ! Εγώ σήμερα σας παρουσιάζω τη δική μου αγαπημένη εκδοχή και "καλή όρεξη"

Δείτε την :

skordalia1
Υλικά :

Όλοι λίγο πολύ έχουμε στο αρχείο μας δύο ή και περισσότερες συνταγές για πίτες χωρίς φύλλο. Αυτές τις πεντανόστιμες , ζυμαρένιες πιτούλες που θυμίζουν επίπεδο , αλμυρό κέικ , που γίνονται πανεύκολα και ταχύτατα και που τις αγαπάνε μικροί και μεγάλοι. Συνήθως τις λέμε ξυπόλυτες πίτες ή ζυμαρόπιτες ή τεμπελόπιτες ... Εγώ εδώ και χρόνια έχω ξεχωρίσει το "πεπέκι" της Αργυρώς. Αυτή θα φτιάξουμε σήμερα  την οποία , η αγαπητή μας Αργυρώ τη φτιάχνει τέλεια και δε χρειάζεται να το ψάξουμε και πολύ. 

pepeki1

 

Υλικά:

Όποίος αγαπάει τις γλυκοπατάτες, τις αγαπάει πολύ κι όχι άδικα γιατί έχουν μια υπέροχη, απαλή γεύση και βέβαια προσφέρουν ένα σωρό “καλά” στον οργανισμό. Σήμερα τις προτείνω σε μια απλή αλλά υπέροχη εκδοχή αφού το δεντρολίβανο και το θυμάρι τους ταιριάζουν απόλυτα…Κι όποιοι δεν τις έχουν δοκιμάσει ή δεν τις πολυσυμπαθούν , τους προτρέπω να τους δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία..Την αξίζουν πραγματικά!

glykopatates dentrolivano1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...