Πίτα με κίτρινο κολοκύθι (κολοκυθόπιτα αλμυρή)
- Hits: 9150
Την εποχή του κολοκυθιού την εκμεταλλεύομαι δεόντως …δεν αφήνω αδοκίμαστη καμιά συνταγή. Η σημερινή είναι από τις αγαπημένες μου….μπορώ να πω πως ανήκει στον κατάλογο με τις 10 πιο πολυκατασκευασμένες συνταγές μου. Είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη...και βέβαια ποιός αγνοεί τα οφέλη του στον οργανισμό; περιέχει β-καροτένιο , σύμπλεγμα βιταμινών Β , μαγνήσιο , κάλιο και φυτικές ίνες , Ω3 λιπαρά , άμυλο και υδατάνθρακες...για τη νοστιμιά τι να πω...απλά υπέροχη!
Δείτε την:
Υλικά:
4 κούπες κολοκύθι κομμένο σε πολύ μικρά καρέ
1 1/2 κούπα αλεύρι (μέρος του μπορεί να είναι και ολικής άλεσης)
1 κ.σ. μπέικιν
1 φλ. λάδι (ελαιόλαδο ή ελαφρύ)
4 μεγάλα αυγά
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 χούφτα δυόσμο ή 1/2 ματσάκι άνιθο ή συνδυασμό και των δύο
150 γρ. χοντροτριμμένο τυρί (φέτα ή γραβιέρα ή και τα δύο )
1 κ.γλ αλάτι και πιπέρι
Εκτλέλεση:
-Σε ένα μπωλ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το λάδι. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά , το αλάτι , το πιπέρι και το τυρί.
-Σε μια λεκάνη τοποθετούμε το κομμένο κολοκύθι και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι , το ανακατεύουμε ώστε να αλευρωθεί καλά και ομοιόμορφα!
-Περιχύνουμε τα αλευρωμένα κολοκύθια με το μίγμα του αυγού και ανακατεύουμε πολύ καλά.
-Λαδώνουμε ταψί 30 εκ. αδειάζουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για περίπου μία ώρα…..
Μόλις βγει από το φούρνο, μοσχομυρίζει όλο το σπίτι! Περιμένουμε να κρυώσει λιγάκι , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία!
Σημ. : Την ίδια πίτα μπορούμε να τη φτιάξουμε με φρέσκα κολοκυθάκια τα οποία θα τρίψουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού , θα τα αλατίσουμε ελαφρώς και θα τα στίψουμε δυνατά με τα χέρια ώστε να αποβάλλουν τα υγρά τους οπότε συνεχίζουμε την εκτέλση της συνταγής κατά τον ίδιο τρόπο!