Τάρτα αλμυρή με τυριά και καπνιστό χοιρινό
- Hits: 1206
Απλή , νόστιμη , κομψή και ντελικάτη , με τραγανή βουτυρένια βάση και μια πληθωρική κρεμώδη γέμιση , η τάρτα αυτή είναι μια απόλαυση από την ώρα που ετοιμάζει κανείς τη βάση και τη γεμίζει , από την ώρα που την ψήνει μέχρι τη στιγμή που την σερβίρει.
ΔΕν είναι η αυθεντική Κις Λορραίν μα μια απλοποιημένη πραλλαγή της που τη θυμίζει πολύ. Η αυθεντική περιέχει κρέμα με αυγά και σωταρισμένο καπνιστό αλλαντικό. Εμείς σήμερα θα ενώσουμε έτσι απλά τα υλικά της γέμισης και θα την εμπλουτίσουμε με μια γενναία δόση πικάντικης γραβιέρας αλλά και γλυκού ένταμ τυριού…
Υλικά για μια ταρτιέρα 24εκ.
1 βάση αλμυρής τάρτας πατ μπριζέ
Για τη γέμιση:
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
150 γρ. τριμμένο ένταμ
100 γρ. ψιλοκομμένο καπνιστό χοιρινό ή μπέικον
200 ml κρέμα γάλακτος
2 αυγά
1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
Αλάτι , πιπέρι , θυμάρι και πάπρικα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη βάση της τάρτας σύμφωνα με τη βασική συνταγή (θα τη βρείτε αναλυτικά αν κάνετε κλικ εδώ) .
Αφού την προψήσουμε σύμφωνα πάντα με τη βασική συνταγή , ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ την κρέμα γάλακτος και τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο αλλαντικό και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά ώστε να πετύχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Το αδειάζουμε με προσοχή πάνω στην προψημένη βάση και σκορπίζουμε στην επιφάνεια τις ροδέλες πιπεριάς.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοψηθεί η επιφάνειά της. Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά , κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Καλή όρεξη!