Ορεκτικα-συνοδευτικα
- Details
- Hits: 620
Η φίλη μου η Νικόλ από την οποία έμαθα αυτή την υπέροχη συνταγή, την ονομάζει “σπανακόπιτα της τεμπέλας” κι ομολογώ πως πρόκειται όντως για μια πανεύκολη συνταγή που γίνεται στο “πι και φι”
Εγώ ενθουσιάστηκα τόσο πολύ με το αποτέλεσμα ωστόσο που θα προτιμούσα να την ονομάσω “αλμυρό μπράουνι σπανακιού” ή κάτι παρόμοιο που να με παραπέμπει στη νοστιμιά και στην αφράτη υφή αυτής της υπέροχης πιτούλας…Έκανα ελάχιστες μικροαλλαγές, προσαρμόζοντας τη συνταγή στα γούστα μου και σας την παρουσιάζω με χαρά!
Υλικά:
- Details
- Hits: 5980
Είναι αλήθεια πως η κοτόπιτα δεν συγκαταλέγεται απλά στα καλυτερά μου φαγητά , συγκαταλέγεται , θα έλεγα στο top 5 των προτιμήσεών μου, μιας και τα υλικά της είναι του απόλυτου γούστου μου, μιας κι όλες οι πίτες είναι ούτως ή άλλως λατρεμένες, πόσο μαλλον αυτή που φέρνει μνήμες από τα παιδικά χρόνια. Ήταν μια πίτα που η μαμά έφτιαχνε πολύ συχνά και δε μας έλειπε σχεδόν ποτέ. Μια φίλη από τη Βουλγαρία της την είχε μάθει κι ομολογουμένως ηταν εξαιρετική...Εμαθα λοιπόν να τη φτιάχνω σε μικρή ηλικία και φυσικά με την πάροδο των χρόνων τη μετέτρεψα και την έκανα δική μου...
- Details
- Hits: 8161
Όλοι λίγο πολύ έχουμε στο αρχείο μας δύο ή και περισσότερες συνταγές για πίτες χωρίς φύλλο. Αυτές τις πεντανόστιμες , ζυμαρένιες πιτούλες που θυμίζουν επίπεδο , αλμυρό κέικ , που γίνονται πανεύκολα και ταχύτατα και που τις αγαπάνε μικροί και μεγάλοι. Συνήθως τις λέμε ξυπόλυτες πίτες ή ζυμαρόπιτες ή τεμπελόπιτες ... Εγώ εδώ και χρόνια έχω ξεχωρίσει το "πεπέκι" της Αργυρώς. Αυτή θα φτιάξουμε σήμερα την οποία , η αγαπητή μας Αργυρώ τη φτιάχνει τέλεια και δε χρειάζεται να το ψάξουμε και πολύ.
Υλικά:
- Details
- Hits: 409
Όποίος αγαπάει τις γλυκοπατάτες, τις αγαπάει πολύ κι όχι άδικα γιατί έχουν μια υπέροχη, απαλή γεύση και βέβαια προσφέρουν ένα σωρό “καλά” στον οργανισμό. Σήμερα τις προτείνω σε μια απλή αλλά υπέροχη εκδοχή αφού το δεντρολίβανο και το θυμάρι τους ταιριάζουν απόλυτα…Κι όποιοι δεν τις έχουν δοκιμάσει ή δεν τις πολυσυμπαθούν , τους προτρέπω να τους δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία..Την αξίζουν πραγματικά!
Υλικά:
- Details
- Hits: 610
Χρόνια τώρα η κουζίνα μου είναι συνδεδεμένη με το διαδίκτυο…Γεύσεις, πειραματισμοί, αρώματα, γλυκές και αλμυρές δημιουργίες, απογοητεύσεις, αποτυχίες αλλά και κορυφαίες στιγμές επιτυχίας, όλα είναι καταγεγραμμένα αλλά και μοιρασμένα με τα άτομα που ακολουθώ και με ακολουθούν…
Η χαρά κι ο ενθουσιασμός μου με την επιτυχία αυτής της συνταγής η οποία είναι ιδιαίτερη, εύκολη και πεντανόστιμη δε μπορούσε παρά να μοιραστεί με όλους τους φίλους μου…
Υλικά για τη ζύμη:
- Details
- Hits: 13540
Η φοκάτσια είναι ένα είδος ψωμιού με ιταλική προέλευση , απλό , αφράτο και μυρωδάτο! Πρόκειται για ένα επίπεδο , στρογγυλωπό ψωμί ζυμωμένο με λάδι και αρωματισμένο με μυρωδικά και βότανα . Τρώγεται σκέτο και είναι υπέροχο , αλλά μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό κολατσιό με τυριά και αλλαντικά της προτίμησής μας ή να αποτελέσει τη βάση για ένα πικάντικο ντιπ ή για μια ταραμοσαλάτα ή πάστα ελιάς ή άλλο πατέ. Μπορούμε να το ζυμώσουμε σκέτο αλλά μπορούμε να του προσθέσουμε ντοματίνια , ελιές , λαχανικά και μυρωδικά…Ετοιμάζεται πανεύκολα , ευχάριστα και πολύ γρήγορα ενώ καταναλώνεται ακόμα πιο γρήγορα και ευχάριστα και προκαλεί…εθισμό!
Υλικά :