tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ατομικά κεκάκια παρμεζάνας με πάπρικα

Είναι κι αυτές οι φορές που μια απλή , πολύ απλή συνταγή μπορεί να εξελιχθεί σε μια επιτυχημένη και ιδιαίτερη δημιουργία . Ο λόγος για τα σημερινά κεκάκια: Πρόκειται για πολύ αφράτα και πεντανόστιμα , πικάντικα και χορταστικά ψωμάκια με παρμεζάνα και καπνιστή πάπρικα που ετοιμάζονται τόσο εύκολα και ευχάριστα ενώ το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό . Είναι το ιδανικό κολατσιό για τα πιτσιρίκια στο σχολείο , Σεπτέμβρης γαρ , αλλά και ένα τέλειο σνακ για όλους. Η τριπλή , σιλικονάτη φόρμα με τα ειδικά ξυλάκια , δώρο της εταιρίας Silikomart κάνει τα πράγματα ακόμα πιο όμορφα και διασκεδαστικά αφού δίνει σχήμα και ομορφιά στα κεκάκια μας.
Δείτε τα :

kardoyles1


Υλικά :


100 γρ. φαρίνα κοκ.
1 κ. γλ. (κοφτό) μπέικιν
1 μεγάλο αυγό
100 ml. φρέσκο γάλα
100 ml. λάδι (ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο)
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Πάπρικα καπνιστή
Λίγο αλάτι και πιπέρι

kardoyles2kardoyles3kardoyles4kardoyles5kardoyles6kardoyles7kardoyles8kardoyles9


Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπωλ το λάδι , το γάλα και το αυγό και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν . Προσθέτουμε τότε το αλεύρι με το μπέικιν και τα ανακατεύουμε κι αυτά με το σύρμα και τέλος την παρμεζάνα , την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε μεχρι να πετύχουμε ένα πηχτό μίγμα. Τοποθετούμε τότε τα ειδικά ξυλάκια στις φόρμες σιλικόνης και ρίχνουμε στην κάθε θήκη κουταλιές από το μίγμα φροντίζοντας να γεμίσουν κατά τα 3/4 . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν τα κεκάκια ένα χρυσαφί χρώμα . Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο , τα ξεφορμάρουμε με προσοχή και τα σερβίρουμε…Είναι εξαιρετικά!
Σημ. : Η συγκεκριμένη δοσολογία δίνει περίπου 8  κομμάτια. Σας προτείνω διπλή και…τριπλή δόση , ειδικά αν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι.
Η εξαιρετική , τριπλή φόρμα σιλικόνης σε σχήμα καρδιά της Silikomart ενδείκνυται για τέτοιου είδους συνταγές (αλμυρά ή γλυκά κεκάκια) ή ακόμα για ατομικά παγωτά . Είναι πολύ εύχρηστη , πρακτική και το αποτέλεσμα πανέμορφο. Πραγματικά με ενθουσίασε…Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα. Για να δείτε τη συγκεκριμένη φόρμα κάνετε κλικ εδώ : ΜΙΝΙ HEART-IC

Μπορούμε βέβαια να εκτελέσουμε την ίδια συνταγή και να χρησιμοποιήσουμε απλές , ατομικές θήκες για κεκάκια αν δε διαθέτουμε τις συγκεκριμένες.
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...