tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Το "πεπέκι της Αργυρώς"

Όλοι λίγο πολύ έχουμε στο αρχείο μας δύο ή και περισσότερες συνταγές για πίτες χωρίς φύλλο. Αυτές τις πεντανόστιμες , ζυμαρένιες πιτούλες που θυμίζουν επίπεδο , αλμυρό κέικ , που γίνονται πανεύκολα και ταχύτατα και που τις αγαπάνε μικροί και μεγάλοι. Συνήθως τις λέμε ξυπόλυτες πίτες ή ζυμαρόπιτες ή τεμπελόπιτες ... Εγώ εδώ και χρόνια έχω ξεχωρίσει το "πεπέκι" της Αργυρώς. Αυτή θα φτιάξουμε σήμερα  την οποία , η αγαπητή μας Αργυρώ τη φτιάχνει τέλεια και δε χρειάζεται να το ψάξουμε και πολύ. 

pepeki1

 

Υλικά:

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν
3 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι 
1/3 κεσεδάκι από το γιαούρτι , λάδι
300 γρ. φέτα χοντροτριμμένη με τα χέρια 
Λίγο άλάτι (περίπου 2 κ.γλ.)
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά

pepeki2pepeki3pepeki4pepeki5pepeki6pepeki7

Εκτέλεση:
Kοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά , το γιαούρτι , το λάδι , το αλάτι και την πάπρικα . Τα ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη και όταν έχουν ομογενοποιηθεί πολύ καλά , προσθέτουμε τη φέτα  και την ενσωματώνουμε κι αυτή στο μίγμα. Αρχίζουμε τότε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το μπέικιν και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Στο τέλος έχουμε ένα παχύρευστο μίγμα! Λαδώνουμε ένα στρογγυλό , αντικολλητικό ταψί Νο 30-32 και αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Ισιώνουμε την επιφάνειά του και ψήνουμε το "πεπέκι" σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 45' περίπου . Όταν έχει ροδίσει κι έχει ωραία κρούστα είναι έτοιμο.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...