tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Η τυρόπιτα της Μαρίας (χωρίς φύλλο)

Όλοι το συνηθίζουμε αυτό , νομίζω, να ονοματίζουμε τις συνταγές μας με το όνομα αυτού που μας τις έχει δώσει! Η τυροπιτούλα αυτή , λοιπόν , είναι η "τυρόπιτα της Μαρίας” , μιας φίλης  που μας είχε τραπέζι ένα βράδυ στην αυλή της . Είχε τα χίλια καλά , ανάμεσα στ' άλλα και μια τυρόπιτα χωρίς φύλλο , απλή , νόστιμη και γευστική . Δεν της έφτανε της γυναίκας το τρέξιμο να μας περιποιηθεί , είχε κι εμένα με το χαρτί και το μολύβι να τρέχω πίσω της και να της ζητάω τη συνταγή που φυσικά μου έδωσε με πολλή χαρά. Με  άλλη τόση χαρά τη μοιράζομαι κι εγώ με εσάς .
Δείτε την :

tyropita marias2
Υλικά :


4 αυγά
130 γρ. αλεύρι

1 κ.σ. μπέικιν
200 γρ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. (1 πακέτο) μαργαρίνη
270 γρ. τυριά (100 κασέρι+100 γραβιέρα+70 φέτα) τριμμένα
Αλάτι (όσο επιτρέπουν τα τυριά) και πιπέρι

tyropita Marias5tyropita Marias6tyropita Marias2tyropita Marias3tyropitamarias1tyropita marias2tyropita Marias7tyropita Marias1

Εκτέλεση :

Φροντίζουμε τα αυγά  , το γιαούρτι και η μαργαρίνη να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου .
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά . Συνεχίζοντας να χτυπάμε προσθέτουμε το γιαούρτι και τέλος τη φαρίνα, το αλάτι και το πιπέρι . Εδώ σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά τα οποία ενώνουμε με μια σπάτουλα . Αδειάζουμε το μίγμα  σε πυρέξ  (20x30) καλά λαδωμένο και το  ισιώνουμε με τη σπάτουλα ή την ανάποδη ενός κουταλιού . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 40 λεπτά τουλάχιστον μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα . Αν θέλουμε την τυρόπιτα πιο λεπτή σε πάχος χρησιμοποιούμε πυρέξ λίγο μεγαλύτερων διαστάσεων (25x35) Περιμένουμε να κρυώσει λιγάκι , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε .
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...