tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πλευρώτους στη σχάρα μαριναρισμένα!

Τα μανιτάρια είναι πάθος και ξέρω ότι οι περισσότεροι τα λατρεύουν και τα απολαμβάνουν. Κι υπάρχουν τόσα πολλά είδη , τόσοι διαφορετικοί τρόποι να τα γευτούμε , τόσες πολλές δυνατότητες και συνδυασμοί υλικών που μπορούμε να κάνουμε μαζί τους. Τα μαριναρισμένα αυτά πλευρώτους είναι εξόχως απολαυστικά και λίγα λέω αφού μπορούμε να τα απολαύσουμε σκέτα, με φρέσκο ελαιόλαδοκαι λεμόνι, ή με άγιο ρύζι ή να τα προσθέσουμε σε μια πράσινη σαλάτα με σως μελιού!
Φτιάξτε τα και απολαύστε τα :

pleyrotous sxara1
Υλικά :


500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
Για τη μαρινάδα :
Ελαιόλαδο , ξύδι βαλσαμικό , σκόρδο αποξηραμένο σε σκόνη (ή μια σκελίδα πολτοποιημένο , φρέσκο) soja sauce , αλάτι και μαύρο και λευκό πιπέρι

(Οι ποσότητες δε χρειάζονται ακρίβεια , απλά φροντίζουμε να υγρανθούν τα μανιτάρια μας καλά και τα υλικά να είναι πλούσια)
Και λίγο ακόμα ελαιόλαδο για τη σχάρα

pleyrotous sxaraspleyrotous sxara2pleyrotous sxara3pleyrotous sxara4

Εκτέλση:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια τους. Τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ με σκέπασμα και τα ραντίζουμε καλά με τα υλικά της μαρινάδας . Αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο. (Εγώ κάποιες φορές τα αφήνω και όλη τη νύχτα). Στη συνέχεια , τοποθετούμε το σχαροτήγανο στο μάτι της κουζίνας , στη δυνατή σκάλα. Λαδώνουμε ελαφρά κι όταν κάψει , αραδιάζουμε τα μανιτάρια και τα βοηθάμε με μια σπάτουλα , πιέζοντάς τα να πάρουν χρώμα . Στην πορεία θα βγάλουν υγρά , όμως αφήνουμε τη θερμοκρασία στο δυνατό μέχρι αν εξατμιστούν. Στη συνέχεια τα γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά με μια λαβίδα μέχρι να ροδίσουν και είναι έτοιμα. Συνολικά χρειάζονται περίπου 10-15 λεπτά! Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε όπως επιθυμούμε…
-Μια απλή και απολαυστική πρόταση είναι να τα σερβίρουμε σαν ορεκτικό περιλούζοντάς τα με λίγο λαδολέμονο και πασπαλίζοντάς τα με ρίγανη ή με σως μελιού!
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...