Καροτοσουπα βελουτε
- Hits: 3810
Αυτή τη σούπα τη φτιάχνω κάθε φορά που θέλουμε να φάμε πολύ ελαφρά ή όταν θέλω να συνοδέψω ψητό κρέας ή ψάρι που απόμεινε στεγνό και μόνο…..Έτσι το τραπέζι παίρνει άλλο χρώμα κι η διάθεσή μας επίσης!
Την προσφέρω ακόμα σαν πρώτο πιάτο όταν έχω τραπέζι….για να προετοιμάσει τα στομάχια μας για το φαγοπότι που θα ακολουθήσει ή όταν το στομάχι ζητάει τα βράδια κάτι ελαφρύ και "μαλακτικό".
Τη φτιάχνω εδώ και χρόνια και την αγαπάμε πολύ. Συχνά τη συνοδεύουμε με cottage cheese ή γιαούρτι και την αρωματίζουμε με ένα σωρό αρώματα ανάλογα με την όρεξη , την εποχή ή το υλικό που συνοδεύει.
Είναι μοναδική!
Δείτε τη :
Υλικά:
400γρ. καρότα
2 μέτριες πατάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή ένα ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένα)
1 πράσο (ψιλοκομμένο)
1 κύβο λαχανικών
1κ.γλ. τριμμένο τζίντζερ
χυμό ενός λεμονιού
4-6 κ.σ. λάδι
500ml. νερό
Αλάτι και πιπέρι με δοκιμή (λόγω του κύβου)
Λίγο cottage cheese για το σερβίρισμα!
Εκτέλεση:
Ρίχνω το λάδι και το κρεμμύδι-πράσο στην κατσαρόλα. Τα σωτάρω ελαφρώς. Καθαρίζω και τα υπόλοιπα λαχανικά (πατάτες , καρότα) , τα κόβω σε μεγάλα κομμάτια και τα προσθέτω κι αυτά στην κατσαρόλα. Τα γυροφέρνω κι αυτά στην κατσαρόλα για λίγο και προσθέτω το νερό , τον κύβο λαχανικών , αλατοπίπερο και το τζίντζερ. Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 45 λεπτά περίπου. Όταν βράσουν προσθέτω το χυμό λεμονιού και πολτοποιώ τα υλικά , επί τόπου μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή τα μεταφέρω και τα πολτοποιώ στο μπλέντερ.. Σερβίρω με μια κουταλιά cottage cheese και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Καλή όρεξη!