Μανιτάρια με σκόρδο και θυμάρι στο air fryer
- Hits: 36
Τα μανιτάρια ξεκίνησα να τα φτιάχνω με αυτό τον τρόπο για να τα σερβίρω σαν ορεκτικό-συνοδευτικό. Ωστόσο είναι τόσο επιτυχημένα και νόστιμα που κατέληξαν να είναι απαραίτητα σε κάθε πιάτο. Από γαρνίρισμα σε φάβα, χούμους και ρύζι μέχρι σαλάτες, ομελέτες και σάντουιτς. Απλά υλικά, καθημερινές συνήθειες, νόστιμες γεύσεις που δίνουν γεύση στη ζωή μας…Πολύ συχνά, μαζί με τα μανιτάρια προσθέτω στον κάδο και μια πιπεριά Φλωρίνης η οποία συμπληρώνει το συνδυασμό γεύσεων με τον καλύτερο τρόπο.
Υλικά:
400 γρ. Φρέσκα μανιτάρια
Αλάτι, θυμάρι, σκόρδο σε σκόνη
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα τα μανιτάρια ανάλογα με το μέγεθος τους και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Τα πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο και τα ραντίζουμε με το λάδι. Τους κάνουμε ένα πρόχειρο ανακάτεμα και τα σκορπίζουμε στην σχάρα του airfryer χωρίς αντικολλγτικό χαρτί ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα ενώ φροντίζουμε να μη σκεπάζει το ένα κομμάτι το άλλο. Ψήνουμε στους 200ο για 10 λεπτά κι είναι έτοιμα!
Καλή όρεξη!