Πατάτες baby "λαδορίγανη" με τραγανή επιφάνεια
- Hits: 1531
Πατάτες baby “λαδορίγανη”
Σήμερα θα φτιάξουμε μικρές αλλά θαυματουργές , πατατούλες “μωρά” με σάρκα ξεροσκασμένη και ροδοψημένη , ραντισμένες με ελαιόλαδο και αρωματισμένςε με ρίγανη . Θα μου πεις τώρα “σιγά το κατόρθωμα” , μα μη βιάστείς να το πεις…Ο τρόπος που θα τις μαγειρέψουμε κάνει τη διαφορά αφού θα τις βράσουμε λίγο , θα τις πειράξουμε με το πιρούνι ώστε να τσαλακώσουμε τη λεία επιφάνειά τους , θα τις πασπαλίσουμε με τα δέοντα και θα τις ψήσουμε για λίγο…Μετά θα συνοδέψουμε μ’ αυτές το κρέας ή το ψάρι μας. Αν δεν κλέψουν την παράσταση , να μη με λένε Μπέττυ!
Υλικά:
500-600 γρ. πατατες baby
6 κ.σ. λάδι
Αλάτι , πιπέρι , ρίγανη (ή θυμάρι)
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ σχολαστικά τις πατάτες και τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει τόσο ώστε να σκεπάζονται. Τις βράζουμε για 10-15 λεπτά και τις ρίχνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι κι αραδιάζουμε πάνω τις πατάτες. Με την βοήθεια ενός πιρουνιού πιέζουμε προσεκτικά τις μισοβρασμένες πατάτες ώστε να σχηματίσουμε ανάγλυφη επιφάνεια. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο , αλατοπιπερώνουμε , πασπαλίζουμε με ρίγανη ή θυμάρι και ψήνουμε στους 180-200ο μέχρι να ροδοψηθούν (20 λεπτά-μισή ώρα).
Σερβίρουμε σαν συνοδευτικό σε ψητά κρέατα , ψαρικά κ.λ.π.
Καλή όρεξη!