tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πατάτες baby "λαδορίγανη" με τραγανή επιφάνεια

Πατάτες baby “λαδορίγανη”

Σήμερα θα φτιάξουμε μικρές αλλά θαυματουργές , πατατούλες “μωρά” με σάρκα ξεροσκασμένη και ροδοψημένη , ραντισμένες με ελαιόλαδο και αρωματισμένςε με ρίγανη . Θα μου πεις τώρα “σιγά το κατόρθωμα” , μα μη βιάστείς να το πεις…Ο τρόπος που θα τις μαγειρέψουμε κάνει τη διαφορά αφού θα τις βράσουμε λίγο , θα τις πειράξουμε με το πιρούνι ώστε να τσαλακώσουμε τη λεία επιφάνειά τους , θα τις πασπαλίσουμε με τα δέοντα και θα τις ψήσουμε για λίγο…Μετά θα συνοδέψουμε μ’ αυτές το κρέας ή το ψάρι μας. Αν δεν κλέψουν την παράσταση , να μη με λένε Μπέττυ!

patates baby ladoriganh8

Υλικά:

500-600 γρ. πατατες baby

6 κ.σ. λάδι

Αλάτι , πιπέρι , ρίγανη (ή θυμάρι)

patates baby ladoriganh2patates baby ladoriganh4patates baby ladoriganh5patates baby ladoriganh7patates baby ladoriganh9patates baby ladoriganh1

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ σχολαστικά τις πατάτες και τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει τόσο ώστε να σκεπάζονται. Τις βράζουμε για 10-15 λεπτά και τις ρίχνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν. 

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι κι αραδιάζουμε πάνω τις πατάτες. Με την βοήθεια ενός πιρουνιού πιέζουμε προσεκτικά τις μισοβρασμένες πατάτες ώστε να σχηματίσουμε ανάγλυφη επιφάνεια. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο , αλατοπιπερώνουμε , πασπαλίζουμε με ρίγανη ή θυμάρι και ψήνουμε στους 180-200ο μέχρι να ροδοψηθούν (20 λεπτά-μισή ώρα).

Σερβίρουμε σαν συνοδευτικό σε ψητά κρέατα , ψαρικά κ.λ.π.

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...