Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 320
Αυτό το επικό φαγητό το είχα σταμπάρει καιρό μα δεν έβρισκα την ευκαιρία να το φτιάξω όπως το είχα στο μυαλό μου κι όπως το οραματίστηκα. Εκτός από τη γεύση και το τελικό αποτέλεσμα που χρειάζεται αρκετά πειράματα μέχρι να πετύχει, ένα άλλο κομμάτι δύσκολο κι επίπονο είναι η φωτογράφιση, ειδικά όταν θέλεις οπωσδήποτε να αποδώσεις κάτι σε όλο του το μεγαλείο. Η φωτογράφιση στο συγκεκριμένο , υπέροχο αυτό πιάτο με βασάνισε αρκετά αλλά θεωρώ πως κατάφερα ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα!
Υλικά:
- Details
- Hits: 2298
Το κλασικό , το υπέροχο , το υγιεινό , το ακαταμάχητο , το αγαπημένο πιάτο! Ψάρια ψητά στη σχάρα με την καταπληκτική , ροδοψημένη πετσούλα τους , με το αλάτι να κάνει την ωραία και τραγανή κρούστα , και το λαδολέμονο να τα περιλούζει και να τα απογειώνει…Η συνοδεία σαλάτας ή βραστών χορταρικών όχι μόνο θεωρείται απαραίτητη αλλά επιβάλλεται…και βέβαια το ζυμωτό ψωμάκι και το λευκό κρασί . Το μόνο που μένει είναι να καταφύγουμε στον ψαρά της γειτονιάς να μας προμηθεύσει τα ιδανικά ψάρια της κάθε εποχής και να βάλουμε όλο το μεράκι και την αγάπη μας στο ψήσιμό τους…
Υλικά :
- Details
- Hits: 243
Σου έχει τύχει ποτέ να θέλεις να ετοιμάσεις ένα γρήγορο μεζεδάκι , με απλά υλικά, χωρίς κόπο αλλά παράλληλα να θέλεις να μη φαίνεται πρόχειρο ή ετοιματζίδικο; Σε αυτή την περίπτωση σου έχω τη λύση, όπου μαζί με λίγες ψητές πατάτες, μια σαλάτα και μια ποικιλία τυριών εξασφαλίζει το τέλειο μενού. Είναι η τηγανιά κοτόπουλου όπου με την πιπεριά Φλωρίνης και την πλούσια μουσταρδολεμονάτη σάλτσα θα σε κάνει περήφανη κι όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλα τους.
Υλικά:
- Details
- Hits: 2258
Όταν ήρθα σε επαφή για πρώτη φορά μ’ αυτό το μαγικό φαγητό κάποια χρόνια πριν , αναφώνησα όλο απορία: “Μα καλά , ο παστός βακαλάος δεν προορίζεται για να συνοδεύει τη σκορδαλιά;” Νόμιζα η φτωχή πως μόνο τηγανιτός υφίσταται ο παστός (υγράλατος) βακαλάος….Ήμουν πραγματικά φτωχή αφού αγνοούσα αυτό το πιάτο. Όταν το δοκίμασα , οι μυρωδιές των χορταρικών σε συνδυασμό με τη γλύκα του βακαλάου , το μπόλικο ελαιόλαδο και το πιπεράκι κατέκλυσαν τον ουρανίσκο μου και με τρέλαναν…Αυτό ήταν!…Το πιάτο αυτό το αγάπησα και το αγαπώ και δε χάνω ευκαιρία να το μαγειρεύω πολύ , πολύ συχνά όλο το χρόνο παρόλο που θεωρείται ένα κατεξοχήν ανοιξιάτικο πιάτο , αφού μπορούμε να έχουμε τα υλικά (κυρίως τις μυρωδιές) φυλαγμένα στην κατάψυξη.
Υλικά:
- Details
- Hits: 11046
Θυμάμαι στο αναγνωστικό της α' δημότικού το μάθημα με τον "περήφανο κόκορα"…Πόσο τον θαύμαζα, πόσο τον καμάρωνα….Τον φανταζόμουν σα βασιλιά μέσα στο κοτέτσι να περιφέρεται και να λαλεί γεμάτος καμάρι… Έναν τέτοιο κόκορα είχαμε κι εμείς στο κοτέτσι μας (αυτό είναι ένα από τα προνόμια των κατοίκων της Επαρχείας) . Τον έβλεπα και τον καμάρωνα ! Τα χρώματά του , το παράστημά του το περπάτημά του. Με συνοπτικές διαδικασίες θα περάσω στο κομμάτι της μαγειρικής γιατί , όπως και να το κάνουμε….όταν ήρθε η ώρα να τον σφάξουμε δεν ένιωσα και τόσο βολικά..Εκείνο που σκέφτηκα είναι να βάλω τα δυνατά μου για να τον μαγειρέψω όσο το δυνατόν καλύτερα!!
Η αλήθεια είναι πως τα κατάφερα :
Υλικά:
- Details
- Hits: 8945
Αυτό το φαγητό έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά το πιο βασικό του είναι ότι το ετοιμάζεις μέσα στη γάστρα , το βάζεις στο φούρνο και ξενοιάζεις μέχρι την ώρα που θα καθίσεις στο τραπέζι να φας….
Για να μην πούμε για τη νοστιμιά του , τη διατροφική του αξία και την προτίμηση που του δείχνουν όλοι! Τα υλικά του είναι απλά αλλά διαλεχτά με κορυφαία τη γραβιέρα που λιώνει και γίνεται απολαυστική σε συνδυασμό με όλα τα άλλα...
Είναι ένα φαγητό που ανακάλυψα σαν απάντηση στο ερώτημα της οικογένειας : ''Πάλι μπριάμ θα φάμε;;;''
Δείτε το :
Υλικά: