Κοτόπουλο στη γάστρα με λαχανικά και γραβιέρα
- Hits: 8821
Αυτό το φαγητό έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά το πιο βασικό του είναι ότι το ετοιμάζεις μέσα στη γάστρα , το βάζεις στο φούρνο και ξενοιάζεις μέχρι την ώρα που θα καθίσεις στο τραπέζι να φας….
Για να μην πούμε για τη νοστιμιά του , τη διατροφική του αξία και την προτίμηση που του δείχνουν όλοι! Τα υλικά του είναι απλά αλλά διαλεχτά με κορυφαία τη γραβιέρα που λιώνει και γίνεται απολαυστική σε συνδυασμό με όλα τα άλλα...
Είναι ένα φαγητό που ανακάλυψα σαν απάντηση στο ερώτημα της οικογένειας : ''Πάλι μπριάμ θα φάμε;;;''
Δείτε το :
Υλικά:
700γρ. φιλεταρισμένο κοτόπουλο κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
3-4 μέτριες πατάτες κομμένες σε τεράγωνα κομμάτια
2 κολοκυθάκια κομμένα κι αυτά σε χοντρές ροδέλες
1 μελιτζάνα κομμένη κι αυτή
1 έγχρωμη και 1 πράσινη πιπεριά σε χοντρές λωρίδες
8-10 τοματίνα κομμένα στα δύο ή μια τομάτα σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες
1-2 σκελίδες σκόρδο
200γρ. γραβιέρα (κατά προτίμηση , χαμηλών λιπαρών μιας και το φαγητό αυτό γενικά είναι low fat)
Αλάτι , πιπέρι , θυμάρι , ρίγανη
1/2 φλ. λάδι. (ή όσο προτιμάτε για τα ψητά σας)
Εκτέλεση:
Eτοιμάζουμε όλα τα υλικά της συνταγής , τα τοποθετούμε στη γάστρα , τα ανακατεύουμε πολύ-πολύ καλά με δυο κουτάλες , σκεπάζουμε τη γάστρα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία και μετά σε μέτρια θερμοκρασία άλλη μιά ώρα. Αν στο τέλος το ξεσκεπάσουμε και δούμε ότι έχει πολλά υγρά (λόγω των λαχανικών) το αφήνουμε για λίγο να ψηθεί ξεσκέπαστο ώστε να έρθει στο επιθυμητό σημείο…
Kαι μια σημείωση : Αντί για φιλέτο κοτόπουλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψαρονέφρι χοιρινό ή όποιο άλλο είδος κρέατος προτιμάμε τελικά προσαρμόζοντας όμως σ' αυτό το χρόνο ψησίματος!
Καλή επιτυχία...