Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 1419
Τις προάλλες επισκέφτηκα το μανάβικο της γειτονιάς μου για τα καθιερωμένα ψώνια. “Ντομάτες Τριπόλεως να μου βάλεις και λίγα νεκταρίνια σε παρακαλώ” , είπα…Και ακριβώς εκείνη τη στιγμή πέφτει το μάτι μου σε ένα τελάρο με μικρούτσικα , ολόδροσα , τρυφερά κολοκυθάκια , τόσο υπέροχα που δεν μπόρεσα να τα προσπεράσω! Αμέσως οραματίστηκα το φαγητό που θα ετοίμαζα. Ήταν τόσο εντονη η ιδέα , που σχεδόν τα ένιωσα στον ουρανίσκο μου: Γιουβαρλάκια αυγολέμονο θα κάνω και θα τα προσθέσω ολόκληρα μέσα στη σούπα μαζί με λίγα καροτάκια. Παραλλαγή του πιάτου γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο θα έλεγα , μα η ευκολία σαφώς μεγαλύτερη ενώ η γεύση εφάμιλλη αφού τα υλικά που χρησιμοποιούμε ειναι ακριβώς τα ίδια. Πόσο το απολαύσαμε δεν περιγράφεται...
Υλικά:
- Details
- Hits: 399
Τα λαζάνια δεν είναι απλώς η εύκολη λύση μιας και δε χρειάζονται προβράσιμο και μπορείς να δημιουργήσεις μια νοστιμιά στο “άψε-σβήσε” μα είναι και μια πεντανόστιμη λύση γιατί σχηματίζουν ζουμερές , γευστικές στρώσεις από ζυμαρικά πλαισιωμένα με ένα σωρό υλικά: λαχανικά , κρεατικά , μανιτάρια , σπανάκι , αλλαντικά , πλούσιες σάλτσες και φυσικά τυριά…
Σήμερα θα φτιάξουμε μια κλασική , αγαπημένη εκδοχή , αυτή με τον κιμά , θα τον εμπλουτίσουμε με κράμα γάλακτος και μπόλικο τυράκι , θα το καλοψήσουμε και θα απολαύσουμε ένα πιάτο που εγώ το αποκαλώ “ζημιά”
Υλικά:
- Details
- Hits: 714
Μπορεί να μην έχω πάντα έμπνευση να προλογίσω ένα πιάτο , ούτε να το φωτογραφίσω τόσο δελεαστικά ώστε να εντυπωσιάζει μα σχεδόν πάντα έχω το κέφι και την έμπνευση να δημιουργήσω ένα πιάτο , να συνδυάσω υλικά και να “δέσω” γεύσεις. Κάπως έτσι συμβαίνει και σήμερα: Δεν έχω και πολλά να πω , δεν περισσεύουν οι σκέψεις και τα συμπεράσματα μα εκείνο που ξέρω είναι πως όταν έκανα μια γυροβολιά στα ντουλάπια , στο ψυγείο και στο πανέρι του πάγκου της κουζίνας συνέλαβα το πιάτο αμέσως. Δε μπορώ να πω ότι τα υλικά είναι σπουδαία και σπάνια μα είναι άξια να μας ικανοποιήσουν και να μας ξαφνιάσουν ευχάριστα. Η συνέχεια διαδραματίστηκε στο πετρογκάζ με συνεργούς ένα γουόκ , μια ξύλινη κουτάλα και μπόλικη αγάπη….
Υλικά:
- Details
- Hits: 2330
Η κολοκύθα , αναμφισβήτητα είναι ένα υπέροχο προϊόν της γης , λατρεμένο και αγαπημένο στην κουζίνα…Θεωρώ πως είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή υλικά στην κουζίνα και στον ερύτερο χώρο της μαγειρικής τέχνης...Το χρησιμοποιούν οι γιαγιάδες , οι μαμάδες , οι απλές νοικοκυρές στην κουζίνα τους αλλά και οι καλύτεροι γαστρονόμοι , μεγάλοι (ή μικροί) σεφ αφού πρόκειται για ένα υλικό με απίστευτες δυνατότητες και απίστευτη υφή , γεύση αλλά και χρώμα…Η φίλη Αννίτα Ριγανά μοιράστηκε μαζί μας τις προάλλες μια εξαιρετική φωτογραφία με κολοκυθόσουπα βελουτέ η οποία δε με άφησε ασυγκίνητη…Το αποτέλεσμα; Με δυο λόγια η συνταγή στα σχόλια που ακολουθούν τη φωτογραφία και η βελούδινη απόλαυση στο πιάτο , λίγες μέρες μετά…
Υλικά :
- Details
- Hits: 1095
Χοιρινό ψητό με σάλτσα εσπεριδοειδών στη γάστρα
Θα μου πει κανείς , τι διαφορετικό έχει αυτό το φαγητό από ένα απλό ψητό χοιρινό με πατάτες ψημένο με μπόλικο λεμόνι; Εχει και μάλιστα μεγάλη , παρόλο που τα υλικά που θα προσθέσουμε είναι απλά… Απλά μεν , που κάνουν όμως μεγάλη τη διαφορά . Το πρώτο είναι το πορτοκάλι που δίνει τα ιδαίτερα αρώματα και τους χυμούς του και το δεύτερο είναι το βαλσαμικό ξύδι με το πετιμέζι που χαρίζουν ένα ασυναγώνιστο "μελωμένο" αποτέλεσμα! Λίγη , ελαφρώς πικάντικη μουστάρδα που προσθέτει ένταση στη γεύση , ένα καλό ψήσιμο και το φαγητό μας είναι έτοιμο!
Υλικά:
- Details
- Hits: 23137
Γιορτινό και άκρως γευστικό το σημερινό πιάτο . Η επιτυχία του βασίζεται στη λεμονάτη-σκορδάτη σαλτσούλα του αλλά κυρίως στις μελωμένες πατατούλες του οι οποίες γίνονται ανάρπαστες και βέβαια στο κλασικό κι αγαπημένο μοσχαρίσιο κρέας το οποίο γίνεται μαλακό και νοστιμότατο . Κλασικά λοιπόν το συνδυάζουμε με μια σαλάτα εποχής , με κάποια γραβιέρα της επιλογής μας , λίγο ψωμί και κρασάκι . Μου θυμίζει κάτι μεσημεριανά Κυριακής που το τραπέζι έμοιαζε γιορτινό... Κατά τα άλλα , πιο απλό φαγητό στην κατασκευή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Δείτε το:
Yλικά: