tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Έχει συμβεί κι αυτό: Να φτιάχνουμε κεφτέδες και να περισσεύουν μερικοί. Προκειμένου να τους τσιμπολογάμε έτσι άσκοπα και άτακτα καλύτερα είναι να τους χρησιμοποιήσουμε σα βασικό υλικό για να φτιάξουμε ένα υπέροχο πιάτο. Ένα πιάτο με ζυμαρικά και υπέροχη σάλτσα κρεμώδη και αρωματική , πλαισιωμένη με μανιτάρια και αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό και θυμάρι. Το πιάτο αυτό είναι απολαυστικό και το αγαπάνε όλοι…οπότε δε χρειάζεται να περιμένουμε να περισσέψουν κεφτέδες για να το δοκιμάσουμε. Ας πάρουμε λίγο κιμά κι ας ξεκινήσουμε από την αρχή!

keftedes me bides ala krem1

Υλικά για τους κεφτέδες:

Δεν είμαι πολύ φίλος με το κρέας , γι’ αυτό όταν έρθει η ώρα να το απολαύσω πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεται με λαχανικά ή μια δελεαστική σαλάτα…Από την άλλη , τα καραμελωμένα λαχανικά είναι η αδυναμία μου . Λοιπόν κι εγώ τα “πάντρεψα” με τα ζουμερά και φίνα φιλετάκια χοιρινού , τα έσβησα με κόκκινο , ημίγλυκο κρασί και αφού τα συνόδεψα με λίγο ρύζι , έγιναν ένα πιάτο πεντανόστιμο και πληθωρικό που το εξαφάνισαν όλοι…ακόμα κι εγώ…Στο τέλος κατέληξα κι εγώ να πω…”ωραίο το κρεατάκι”….κι αν είναι έτσι ας γίνω και δεινός κρεατοφάγος βρε αδερφέ….

Δείτε τα:

filetakia me karamelomena laxanika1

Υλικά :

Κεφτεδάκια αρνίσια με χόρτα και μυρωδιές ήταν η αρχική πρόταση αλλά με μένα τα πράγματα συνέβησαν ως εξής: Τις προάλλες που ο καιρός ήταν θαυμάσιος βρέθηκα σε ένα χωράφι και μάζεψα ολόδροσα , τρυφερά ραδίκια , χειροβότανα και ζωχούς…Όταν τα έβρασα ήταν τόσο ζωντανά , τόσο νόστιμα , τόσο υπέροχα που με προκάλεσαν να τα αξιοποιήσω κάπως αλλιώς…δεδομένου ότι τα άγρια χόρτα τα απολαμβάνουμε πολύ συχνά με χοιρινό αυγολέμονο σκέφτηκα να φτιάξω κεφτεδάκια με χοιρινό (και μοσχαρίσιο) κιμά και να προσεγγίσω έτσι την αρχική πρόταση…Το αποτέλεσμα; Εκπληκτικό!

Δείτε το :

keftedakia frikase1

Υλικά :

Το έχω δηλώσει αρκετές φορές , θα το αναφέρω για μια φορά ακόμα ότι το ψαρονέφρι είναι ένα κρέας που αγαπώ ιδιαιτέρως γιατί είναι ένα μέρος του χοιρινού χωρίς λίπος , πολύ τρυφερό , με ελαφριά γεύση και με πάρα πολλές δυνατότητες μαγειρέματος . Σήμερα θα μαγειρέψουμε το ψαρονέφρι με μια βελούδινη και νόστιμη κρέμα , ενισχυμένη με αρώματα και μπόλικα ολόκληρα πιπέρια που κάνουν το φαγητό αυτό σωστή απόλαυση . Το συνδυάζουμε με ανάλαφρο ρύζι πιλάφι , το περιλούζουμε με την πλούσια , κρεμώδη σάλτσα του και το σερβίρουμε! Ειναι σίγουρο πως θα ικανοποιήσει  τους συνδαιτυμόνες και θα γίνει το αγαπημένο πιάτο της οικογένειας και της παρέας…
Δείτε το , φτιάξτε το και απολαύστε το :

psaronefri krem1

Υλικά :

Τα γεμιστά τα λατρεμένα , τα υπέροχα…Το απόλυτο , παραδοσιακό , καλοκαιρινό comford food το οποίο δε χορταίνεται και δε συνηθίζεται ποτέ…Αυτή η μαγική στιγμή όπου η πόρτα του φούρνου ανοίγει και ξεχύνονται από μέσα όλα τα αρώματα του καλοκαιριού και όλες οι μυρωδιές της ελληνικής γης με τρελαίνει και θα με  τρελαίνει όσες  φορές κι αν επαναληφθεί…Σήμερα θα τα πειράξουμε ελαφρώς , θα ξεφύγουμε από το συνηθισμένο τρόπο παρασκευής και θα προσθέσουμε στη γέμιση μπόλικα επιπλέον λαχανικά , θα τα “περάσουμε” μαζί με το ρύζι από το τηγάνι και μετά θα γεμίσουμε και θα ψήσουμε τα γεμιστά μας. Με λίγα λόγια η γέμιση θα θυμίζει ένα ριζότο λαχανικών που θα κάνει τη γεύση ακόμα πιο γεμάτη και πιο πλούσια και τη διαδικασία παρασκευής  ακόμα πιο απολαυστική…

gemista me laxanika k ryzi1

Υλικά:

H υψηλή γαλλική αισθητική και η υψηλή διατροφική αξία συναντιούνται εδώ , σε ένα πολύ αγαπημένο πιάτο! Η εύκολη εκτέλεση χρειάζεται λίγη προσοχή “στα σημεία” και το θαύμα συντελείται σε λόγα μόλις λεπτά. Το φιλέτο πρέπει να είναι κομμένο σχετικά παχύ , πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου για να ψηθεί σωστά , δεν πρέπει να τρυπιέται ή να πιέζεται κατά το ψήσιμο γιατί θα χάσει τα υγρά του  και θα στεγνώσει  και βέβαια πρέπει να μαγειρευτεί με τη βελούδινη και μεστή συνδρομή του βούτυρου αλλά και με τα μοναδικά αρώματα του σκόρδου και του δεντρολίβανου. Συνοδεύται με λίγα ψητά λαχανικά…και το θαύμα εγένετο!

bon filet1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...