tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

 

Πρόκειται για ένα υπέροχο φαγητό , σας διαβεβαιώνω…Πλούσια γεύση , ανεπανάληπτη υφή οπου η κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα και αρώματα που αποπλανούν τις αισθήσεις . Ένα πιάτο “ύμνος” στο καλοκαίρι , ένα φαγητό που θα ξετρελάνει όλους όσους θα το δοκιμάσουν παρ’ όλη την απλότητά του και τα εξίσου απλά υλικά του. Συχνά σκέφτομαι πως μερικά υλικά στην κουζίνα είναι πλασμένα για να συμπληρώνουν το ένα το άλλο…Αυτό συμβαίνει με τη μελιτζάνα και το τυρί: Ένα ακαταμάχητο δίδυμο που μαζί με το άρωμα του φρέσκου βασιλικού κάνει θαύματα.

rolakia melitzanas ricota1

Υλικά:

Αυτό το φαγητό μου θυμίζει θάλασσα και μπάνιο…για τον απλό λόγο ότι όταν γυρνάμε από τη θάλασσα είμαστε πολύ πεινασμένοι και θέλουμε κάτι να γευματίσουμε γρήγορα , νόστιμα και χορταστικά! Θα μου πείτε : μετά το μπάνιο όλα μοιάζουν πιο νόστιμα….ένας λόγος παραπάνω λοιπόν , ένα νόστιμο , καλοκαιρινό φαγητό που με τη φρέσκια ντοματούλα και το μπόλικο λαδάκι και πιπεράκι φαντάζει απλά….θεϊκό…ειδικά όταν συνοδεύεται κι από ζυμωτό ψωμί και ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα …
Δείτε τα :

ayga ntomata1
Υλικά :

Δεν το ήξερα αυτό το φαγάκι αλλά το έμαθα καθότι κάτοικος Πύργου Ηλείας από 5 χρονών . Η μητέρα μου , από τη Λακωνία γαρ…ούτε σαν ονομασία δεν το ήξερε … Όταν αρραβωνιάστηκα όμως , η πεθερά μου μ' έμαθε αυτό το σούπερ καλοκαιρινό , ελαφρύ , υπέροχο πιάτο το οποίο γίνεται με φρέσκες ντομάτες που αφθονούν το καλοκαίρι και με φιδέ χονδρό (έτσι αναγράφεται στη συσκευασία). Κάθε ντόπια νοικοκυρά που σέβεται τον εαυτό της , τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα σερβίρει αυτό το φαγητό στην οικογένεια…με μπόλικη φέτα και πιπεράκι…
Δείτε το :

xondromenoydelo1
Υλικά :

Όταν μαγειρεύουμε ψάρι το πρώτο που πρέπει να φροντίζουμε είναι να απολαμβάνουμε  με κάθε τρόπο τη απαράμιλη γεύση του. Το δεύτερο είναι να μη σκεπάζεται αυτή η διακριτική γεύση από υλικά πιο “δυνατά” από αυτό αλλά να αναδεικνύεται και να ξεχωρίζει . Το ψάρι περισσότερο από κάθε άλλο υλικό χρειάζεται την αρμονία και την  ισπορροπία με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το τρίτο είναι να διατηρείται το ψάρι ζουμερό και τρυφερό μέχρι τέλους και όχι να μένει στεγνό και αφυδατωμένο . Η παρακάτω συνταγή , σας το εγγυώμαι ότι εξασφαλίζει όλα τα παραπάνω και χαρίζει ένα πιάτο τόσο γευστικό που αποζημιώνει και τον πιο απαιτητικό.

kokkinopsaro laxanika1

Υλικά:

Ένα πολύ αγαπημένο φαγητό μου είναι το χοιρινό με σέλινο , αυγολέμονο. Μου θυμίζει την πατρίδα μου την Αρκαδία όπου συνηθιζόταν πάρα πολύ αλλά ούτως ή άλλως εκφράζει πολύ τα γούστα και τις γευστικές προτιμήσεις μου. Κάποια στιγμή θέλησα να κάνω μια παραλλαγή αυτού του κλασικού φαγητού και έτσι δοκίμασα μια πιο διακριτική και ανάλαφρη εκδοχή του με το άπαχο μέρος του χοιρινού , το ψαρονέφρι και με σέλερι στη θέση του σέλινου αφού το πρώτο έχει πιο διακριτική και γλυκιά γεύση και είναι πιο χυμώδες και ζουμερό από το σέλινο. Η δοκιμή πέτυχε , το φαγάκι έγινε ελαφρύ και νόστιμο και φυσικά καθιερώθηκε και καταχωρήθηκε κι αυτό στη λίστα με τα αγαπημένα...

psaronefri seleri1

Υλικά:

Όπως όλοι ξέρουμε, δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι που να μην τιμάει μια αχνιστή φασολάδα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα από τη στιγμή που θα αρχίσουν τα πρώτα κρύα και καθ όλη τη διάρκεια του χειμώνα….Είναι ενα φαγητό-θρύλος ταυτισμένο με την παράδοση και την ελληνική οικογένεια γεμάτο πρωτεΐνες και βιταμίνες , που συνδυάζει βασικά προϊόντα της ελληνικής γης και μπορούμε να το απολαύσουμε με φρέσκο ψωμί, ελιές , καπνιστή ρέγγα  και όλα τα συναφή αλλά και με ένα-δυο ποτηράκια κρασί παραπάνω! Σήμερα λοιπόν  θα φτιάξουμε την αγαπημένη μας φασολάδα ελαφρώς πικάντικη με λίγη (ή πολλή) καυτερή πιπερίτσα που θα κάνει και τους πιο δύσκολους να δουν το πιάτο αυτό με άλλο μάτι…Η αλήθεια είναι πως ενώ όλοι τη θεωρούμε ένα καθημερινό,  σχεδόν συνηθισμένο πιάτο , το φαγητό αυτό έχει κάτι σαν το ψωμί που όσο κι αν το τρώμε δεν το βαριόμαστε ποτέ...

Δείτε το :

fasolada6

Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...