Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 1005
Ζυμαρικά με κιμά ογκρατέν
Τι θα φάμε σήμερα; ρώτησε ο σύζυγος λίγο πριν φύγει…Μακαρόνια με κιμά , του απάντησα κι ήξερα πως θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι μιας και δεν υποάρχει πιο κλασικό , πιο αγαπητό πιάτο από αυτό αφού δεν παίρνει χρόνο να ετοιμαστεί , δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις στην παρασκευηή του ενώ το λατρεύουν μικρόι και μεγάλοι.
Δε θέλω απλά μακρόνια με κιμά , μου απάντησε (προς μεγάλη μου έκπληξη) , κάνε μια μικρή παράλλαγή , κάνε κάτι ώστε να διαφοροποιηθεί από το συνηθισμένο τόσο όσο να μην πάψει να είναι comford food…
Το ‘χω , του απάντησα και το αποτέλεσμα ήταν ένα καταπληκτικό ογκρατέν ζυμαρικών που έκλεψε την παράσταση…
Υλικά:
- Details
- Hits: 2240
Πρόκειται για ένα καταπληκτικό κυρίως πιάτο , πεντανόστιμο και έτοιμο σε 15 λεπτά που το απολαμβάνουμε με φρεσκοτριμμένο τυρί και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βέβαια αν θέλουμε το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το απολαμβάνουμε και σαν σαλάτα με ζυμαρικά εμπλουτίζοντάς το με ένα σωρό υλικά όπως καλαμπόκι , μπιζέλια , καροτάκια baby ή μανιτάρια..κ.λ.π..Όπως και να έχει βέβαια , το φαγάκι αυτό είναι αγαπημένο και με βγάζει ασπροπρόσωπη σε πολλές περιπτώσεις , όταν βιάζομαι αλλά παρ' όλα αυτά δε θέλω να καταλήξω σε πρόχειρες ή άνοστες λύσεις...
Υλικά:
- Details
- Hits: 5323
Ότι θα υπήρχε τέτοια γευστική εμπειρία με τα απλά και ταπεινά μπουτάκια του κοτόπουλου δεν το φανταζόμουν ποτέ! Με μια απλή διαδικασία , με υλικά που λίγο πολύ όλοι χρησιμοποιούμε , εκτός ίσως από τη σάλτσα σόγιας και το τζίντζερ ( τα οποία δεν είναι καθόλου δυσεύρετα) , πετυχαίνουμε ένα αποτέλεσμα μοναδικό , υπέροχο , απολαυστικό και εντυπωσιακό . Γλυκούτσικα και αρωματικά θα τα έλεγα εγώ τα μπουτάκια αυτά…παραπέμπουν διακριτικά σε ασιατικά γευστικά μονοπάτια με μια σάλτσα παχιά και πεντανόστιμη που θέλω να την καταναλώνω με το κουτάλι…συνοδεύεται απίστευτα με ρύζι μπασμάτι και αποτελεί ένα μοναδικό πιάτο ελαφρύ και ιδιαίτερο !
Δείτε τα :
- Details
- Hits: 1453
Φαλάφελ λοιπόν ή ρεβιθοκεφτέδες αν θέλουμε να ελληνικοποιήσουμε την ονομασία αυτού του έξοχου φαγητού. Ωστόσο εγώ προτιμώ να χρησιμοποιώ την αυθεντική του ονομασία αφού το φαλάφελ προέρχεται από τη Μ. Ανατολή και πιο συγκεκριμένα από την Αίγυπτο έχοντας ιστορία πολλών πολλών χρόνων. Αποτελείται από πολτοποπιημένα ρεβίθια ή κουκιά και πολλά μυρωδικά ενώ καταναλωνόταν ως επί τω πλείστω σε περιόδους νηστείας όπου απείχαν από το κρέας. Φαλάφελ στην αραβική γλώσσα , απλουστευμένα θα λέγαμε ότι σημαίνει "μικρά μπαλάκια”. Πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες συνοδεύουν τα αρωματικά αυτά μπαλάκια αλλά σήμερα θα μείνουμε στο έντονο γευστικό ενδιαφέρον που προκαλούν , θα τα φτιάξουμε , θα τα απολαύσουμε και μάλιστα θα τα σερβίρουμε με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού και θα τα απογειώσουμε.
Υλικά για 15 φαλάφελ:
- Details
- Hits: 959
Λατρεύω την πίτσα , το δηλώνω ευθαρσώς και επιδιώκω "βραδιές πίτσας" με την πρώτη ευκαιρία . Αλλα και ευκαιρία να μην υπάρχει…εγώ τη σκαρφίζομαι με “το έτσι θέλω”…Όμως , όμως…μην ακούσω γι’αυτές τις πίτσες-ψωμιά που πάνω τους φιλοξενούν κάμποσους τόνους αλλαντικών κι άλλους τόσους τόνους τυριών. Η πίτσα μου αρέσει λιτή , απέριτη , με ξακάθαρη γεύση , λεπτό ζυμάρι και λιγοστά υλικά. Το τυρί που προτιμώ είναι η μοτσαρέλα ακριβώς γιατί η γεύση της δεν έχει ένταση και οι αγαπημένες μου εκδοχές είναι η πίτσα μαργαρίτα (γοητεία της απλότητας) και η πίτσα με μανιτάρια(που από μόνα τους αποτελούν λατρεία) , για τον ίδιο ακριβώς λόγο...
Υλικά:
- Details
- Hits: 714
"Είναι τα προϊόντα του τόπου μας Μπέττυ μου , δοκίμασέ τα” μου είπε η αγαπημένη μου φίλη , η Φωτεινή από τη Φλώρινα και όταν άνοιξα το πολύτιμο δέμα αντίκρυσα όλα τα αγαθά του πανέμορφου αυτού τόπου που τον έχω λατρέψει χωρίς να τον έχω επισκεφτεί ποτέ μόνο και μόνο γιατί μέσα από τις διηγήσεις αλλα και απο το “ξεδίπλωμα" της ψυχής της είναι σα να με έχει πάρει από το χέρι και να με έχει περπατήσει στην ιδιαίτερη Πατρίδα της: Πάπρικα καπνιστή , μπούκοβο καυτερό , φασόλια , γίγαντες κι ελέφαντες…Ενθουσιάστηκα σα μικρό παιδί! Ελέφαντες δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μου , είπα με ενθουσιασμό. “Είναι εκπληκτικοί , σαν κάστανα” συνέχισε εκείνη και με πρότρεψε να τους μαγειρέψω χρησιμοποιώντας μπούκοβο και πάπρικα. Εννοείται πως έτσι έκανα και το αποτέλεσμα ήταν ένα πιάτο εξόχως γευστικό και παραδοσιακό που κλείνει μέσα του όλα τα αρώματα και τις ομορφιές της Φλώρινας…
Υλικά: