tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ζυμαρικά (κοχυλάκια) φούρνου του φοιτητή

Αυτό το φαγητό , από όσο ξέρω , είναι το πρώτο που επιδιώκουν οι φοιτητές να μάθουν να μαγειρεύουν όταν βρεθούν μακριά από της μάνας την λατρεμένη και αναντικατάστατη κουζίνα ή που το έχουν απωθημένο καθώς η υστερική με τη υγιεινή διατροφή μάνα δεν το έφταχνε και πολύ συχνά . Υπάρχει βέβαια και μια άλλη περίπτωση : περιμένω φίλους το βράδυ για να δούμε ταινία και θέλω να φτιάξω κάτι εύκολα και γρήγορα ευχαριστώντας με το παραπάνω και τον πιο δύσκολο και απαιτητικό της παρέας…. για κάθε περίπτωση , τα ζυμαρικά φούρνου με αλλαντικά , τυριά και κρέμα γάλακτος είναι all time classic!
Δείτε τα:

zymarika foithth1
Υλικά :


1 πακέτο ζυμαρικά (προτείνω κοχυλάκια καθώς τρυπώνει στην κοιλίτσα τους η κρέμα)
1 κούπα ψιλοκομμένα αλλαντικά (προτείνω παριζάκι σε κύβους και λίγο μπέικον)
150 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά (προτείνω κασέρι , παρμεζάνα και λίγο Gouda)
250 ml. κρέμα γάλακτος
Aλάτι και πιπέρι 

{webgallery}

zymarika foithth1zymarika foithth2zymarika foithth3zymarika foithth4zymarika foithth5zymarika foithth6

{/webgallery}
Εκτέλεση :
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας , σε άφθονο , αλατισμένο νερό , τα σουρώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν . Τα τοποθετούμε σε στρογγυλό κατά προτίμηση , πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε τα αλλαντικά και λίγα από τα τυριά . Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε . Προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά και σκορπίζουμε από πάνω , σε όλη την επιφάνεια την κρέμα γάλακτος . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , μέχρι να λιώσουν και να ροδίσουν τα τυριά ώστε να σχηματιστεί μια ρόδινη κρούστα ! Περιμένουμε να σταθεί λίγο το φαγητό και σερβίρουμε με το κουτάλι !
Καλή όρεξη !
Σημ. : Εννοείται πως μπορούμε να αντικαταστήσουμε όλα τα υλικά με χαμηλών λιπαρών ( φιλέτο γαλοπούλας , άπαχη κρέμα γάλακτος και αντίστοιχα τυριά )
Αφιερωμένο στη Γιωργία , στη Μαριλού και τη Σάτυ που το απόλαυσαν ένα βράδυ βλέποντας θρίλερ...

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...